Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Odwołanie - proszę o rady
Autor Wiadomość
Freya 

Wysłany: Czw Lip 22, 2010 7:10 am   Odwołanie - proszę o rady

Szanowna komisja ds orzekania o niepełnosprawności przyznała mi grupę lekką, ze względu na łuszczycę stawową. Jako że istnieje cień szansy na to, że jak się odwołam, to dostanę umiarkowaną, proszę o rady i pomysły na to, co mogę naskrobać w odwołaniu. Najbardziej rozłożyło mnie na łopatki stwierdzenie, ze mam otwarty rynek pracy :lol: . Istotnie, gastronomia, kosmetyka, czy nawet bycie ekspedientką w jakimkolwiek sklepie to zawody dla mnie w okresie wysypu. Pracodawca przyjmie mnie z otwartymi rękoma. Aktualnie jako przyszła studentka będąca na samoutrzymaniu dorabiam sobie w jakże popularnym McDonald's, ale jest jasne, ze to praca tymczasowa, bo stanie na nogach 9 godzin plus możliwość wysypu to niezbyt dobre połączenie.

Zależy mi na umiarkowanej bo: lekka w zasadzie nic nie daje, do tego jakieś urocze ustawy chcą zabrać wszystkie dopłaty dla pracodawców, wiec ludzie z lekką wymrą z głodu bo nikt ich już nie zatrudni, a umiarkowana umożliwiłaby mi udział w programie dofinansującym studia, bo niestety aby robić to co lubię i mogę ze względu na stan zdrowia musiałam wybrać uczelnię płatną, bo jako jedyna realizuje mój wymarzony kierunek. Do tego chętniej pracodawcy biorą ludzi z grupą umiarkowaną, a zawsze to większy rynek pracy, plus 7 godzinny dzień pracy - też fajnie. A nie chce im tam za duzo pisać o tym dofinansowaniu, bo mi wyjdzie ze lece tylko na kase.

A wychodzę z założenia, że jak mam to paskudztwo w wieku 20 lat to już mam wystarczająco przekichane i coś mi się należy, a po to są takie instytucje żeby takim jak ja pomagać, a nie mydlić oczy grupą lekką, która jeśli ta ustawa wejdzie w życie, to mi dodatkowo utrudni jakąkolwiek egzystencję, bo nie dam rady sie nawet wykształcić :shock:

Więc byłabym wdzięczna za dodatkowe argumenty które mogą przyjść do głowy tym, którzy zmagają się z tym dłużej... A może ktoś się odwoływał i ma jakieś rady lub cokolwiek czym chciałby się podzielić?

Oscar Wilde

szater 

Wysłany: Czw Lip 22, 2010 1:21 pm   

Wiem że to może dziwnie zabrzmi ale ...sprawdzone...musisz uderzyc do psychiatry...depresje,załamania i takie tam.Wwszyscy to mamy tylko czesc sie do tego przyznaje i...leczy a inni udaja twardzieli.Bardzo wazna role odgrywa na wszelakich komisjach opinia lekarza psychiatry :mrgreen:

ghost

Wysłany: Czw Lip 22, 2010 6:23 pm   

Widzę, że mamy podobny problem, bo ja też odwołałam się do zasiłku, bo przyznali mi grupę lekką.

Że jestem młoda to raczej moje argumenty dotyczyły przyszłości. Nie wiem czy będę mieć drugą komisję, bo mama dzisiaj była w tym całym 'urzędzie' i dowiem się jak wróci z pracy.

Freya 

Wysłany: Pią Lip 23, 2010 8:13 am   

Dzięki za podpowiedź :)

Noo, niby młoda też jestem ale tą opinię to sprytnie wystawili na 3 lata ;/, a potem jak coś się zmieni to będą "opiniować" dalej.

Oscar Wilde

Odpowiedz do tematu