ostatnio pojechalam z rodzicami na weekend na kaszuby
nie mialam ze soba specyfikow na Ł bo mi sie skonczyly a tam nie ma gdzie wykupic recept(zreszta te leki sa tak drogie ze chodze do najtanszej apteki w gd na walowej bo budzet rodziny nie wytrzymuje)
wieczorem po umyciu glowy Ł ktora tam mam zaczela niemilosiernie swedziec
zaczelam sie drapac (pamietajcie NIE WOLNO TEGO ROBIC)
moja siostra czesto sie wywraca i zdziera kolana wiec mam wziela ze soba wode utleniona
polalam sobie Ł na glowe wlasnie woda utleniona
przewstalo swedziec bo rana byla rozdrapana do krwi wiec zaczelo piec (wole to 100 razy od swedzenia)
niedosc ze nie pikelo to jeszcze..........
po powrocvie do domu mama wykupila leki (diprosalic na glowe) i zaczelam szukac Ł na glowie zeby posmarowac ale jej...nie bylo
woda utleniona to cud jesli nie masz przy sobie niezbedznych specyfikow (w kazdym razue na mnie dziala mysle ze jest to za sprawa pewnych substancji oczyszczajacych ktore znajduje sie rozwniez w ww diprosalicu)
pozdrawiam i zycze sily do walki z przekleta Ł
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 2:00 pm
Ja kiedyś rozwaliłem piszczel, gdzie miałem też łuszczycę, przemywałem to wodą utlenioną, żeby odkazić ranę - ale co do łuszczycy, to mi nie pomogła woda utleniona, pomogła jedynie na ranę. Nie wiem jak działa woda utleniona na łuszczycę głowy, bo akurat na głowie nie mam, ale co do mnie to nawet przy moim odkażaniu nogi wodą utlenioną moja łuszczyca się nie zmieniła, była taka sama
hm można by było spróbować tą wodą utlenioną.. ale na samą myśl o pieczeniu przechodzą mnie dreszcze ostatnio jak rozdrapałam bo już nie mogłam wytrzymać, a zaraz potem poszłam myć głowę i myślałam, że wyjdę z siebie!! Po prostu wylałam sobie na otwarta ranę szampon.. brrr
hm można by było spróbować tą wodą utlenioną.. ale na samą myśl o pieczeniu przechodzą mnie dreszcze ostatnio jak rozdrapałam bo już nie mogłam wytrzymać, a zaraz potem poszłam myć głowę i myślałam, że wyjdę z siebie!! Po prostu wylałam sobie na otwarta ranę szampon.. brrr
Ale w ogóle jej nie było? Żadnych zmian? Czy tylko łuski zniknęły? Boże, moje największe marzenie to żeby zniknęły te czerwone plamy z mojej głowy i czoła.
Mi dermatolog odradzała wodę utlenioną, mówiła że to mi jeszcze bardziej zaszkodzi...?
Przemywam zawsze dłonie i nie tylko jak zaczyna się wysyp i problem znika po paru dniach nigdy mi nie zaszkodziła woda utleniona przy łuszczycy a ułatwiła leczenie.
Ostatnio po silnym stanie zapalnym sypnęło drobnym maczkiem na dłonie po wodzie utlenionej i żelu z żywokostu a także maści z wit A nie mam dziś śladu a minęło 3-4 dni schodzi tylko troszkę skóry bez czerwonych plam czy skorupy na dłoniach jak to już miewałam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum