Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
ŁZS a renta
Autor Wiadomość
tabaluga 
tabaluga

Wysłany: Pią Sie 06, 2010 12:01 pm   ŁZS a renta

Ostatnio zdiagnozowano u mnie łzs w związku z tym mam pytanie czy są problemy z uzyskaniem renty na tą chorobę? (mam 40 lat i 17 lat pracy).
Zorientowanych w temacie proszę o odpowiedź.

szater 

Wysłany: Pią Sie 06, 2010 1:46 pm   

Na samo łzs bedzie cięzko.Szukaj chorób współistniejacych(poza łuszczycą)dobrze miec diagnoze od psychiatry(jakies leczenie+pobyt na chociażby oddziale dziennym).Ogólnie jest cięzko,musisz miec mocne papiery i naprawde duży staż chorowania,łzs nie może byc w stopniu lekkim-musisz im udowodnic że trudno ci funkcjonowac i nie możesz wykonywac żadnej pracy w przeciwnym razie dadzą ci zasiłek rehabilitacyjny na 1rok,skierują na ZUS-owski program przebranżowienia(o kant d... potłuc bo i tak pracy nie gwarantuje) i tyle a jak dadza ci rente i dowiedza sie ze pracujesz to ci ją zabiora.Ja od 16 lat jestem na rencie,co 3 lata udowadniam że nie jestem wielbładem i pewne rzeczy sie nie naprawia(chociażby łzs) mam rente z ogólnego stanu zdrowia bo....jestem chodzącą ksiązką przypadków medycznych.Życze powodzenia,szukaj,diagnozuj,zbieraj papiery i madrze niech ci ktos wniosek napisze(chodzi oczywiscie o lekarza).Łatwo nie będzie ale...próbuj...wiek też ma wiele do życzenia-jestes młoda....moze jakas klinika by ci ten wniosek ładnie opisała,broń Boże żeby jakis młody,nieznany lekarz...lepiej stary wyga :mrgreen:

Odpowiedz do tematu