Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Cześć !!!!!
Autor Wiadomość
Just26 
potrzebny jest w życiu optymizm

Wysłany: Pon Gru 27, 2010 11:09 pm   Cześć !!!!!

Witam wszystkich!!! Jestem Justyna i nie wiem jeszcze czy mam panią Ł. :mrgreen: ale mam nadzieję że mi pomożecie. Ok 5 tyg temu pojawiły się u mnie drobne wykwity i było ich kilka. Byłam u dermatologa i stwierdził że to obiawy grzybicze, ale leki przepisane przez pania dermatolog nie pomogł a po 2 tyg było "kropek" wiecej to zmieniłam lekarza na prywatnego. Derm powiedziała ze to łupież różowaty czy jakoś tak ale dzisiaj byłam u kontroli a tych zmian jest już pełno na całym ciele nie są jakoś uporczywe bo nie swędzą itp jedne sa wielkości główki od szpilki inne jak paznokiec. Po dzisiejszsych oględzinach lekarka podejrzewa łuszcyce ale jeszcze dała 2 tyg aby smarować pudrem płynnym i przepisała jakąś maść robioną oraz Diprosalic-masc. Jakie są wogóle początkowe obiawy łuszczycy i czy faktycznie moje obiawy mogą pasować do niej? Mam straszny mętlik w głowie i wkurza mnie to jak wyglądam :sad:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Gru 27, 2010 11:47 pm   

Justyna myślę,że Twoje wkurzanie nic tu nie da a tylko pogarsza stan Twojej skóry.Mętlik rozumiem,poczytasz nas troszkę,będzie o wiele mniejszy :mrgreen:
Nie potrafie Ci powidzieć czy masz ł.Moje początki były podobne,zaczęło się od małej kropki na łokciu potem poszło lawinowo.Mam nadzieję,że Ciebie to nie dotyczy.Diprosalic,to steryd uważaj na niego.Trzymam kciuki i pozdrawiam :smile:

szater 

Wysłany: Wto Gru 28, 2010 9:07 am   

Witaj...przedsmak już poznałas....malutkimi kroczkami poznasz smak własciwy.....łuszczycy.Jezeli posiadasz tę chorobe to :
1.musisz nauczyc sie cierpliwosci-ona nauczy cie bardziej dosadnie :razz:
2.czytac,pogłębiac wiedze ile sie da aby...byc swiadomym chorym
3.przyjąc do wiadomosci-kazdy z nas choruje ineczej i co innego mu pomaga.
4.nie ma gotowej recepty ani cudownego leku
5.Luszczyca jest nieuleczalna
6.Mogą wystąpic ale wcale nie muszą remisje.
7.Łuszczycy są różne rodzaje.

To tylko kilka pierwszych punktów do opanowania.Łuszczyca to nie wyrok,da sie w miare normalnie życ,najważniejsze to prawidłowo zdiagnozowac ......i potem juz tylko walka,walka,walka :brawo: Witaj w rodzince :*

Odpowiedz do tematu