Wysłany: Nie Mar 01, 2009 4:29 pm Czym się myjecie podczas kąpieli/prysznica?
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć czego stosujecie do mycia ciała podczas kąpieli czy pod prysznic!
Bo ja używam prysznica co dziennie! I zawsze myłem się zwykłym mydłem ale później się zorientowałem że to bardzo wysuszało mi skórę!
Obecnie stosuję emulsję do ciała o nazwie Dermacid Plus: Antybakteryjny ale to jest mała butelka i starcza mi może na tydzień a kosztuje ok 10zł!
Chciałbym żebyście mi poradzili jakieś inne tańsze specyfiki do mycia ciała!
Aha i moja dermatolog powiedziała żebym nie stosował żadnych pachnących do mycia i po myciu I poleciła mi ten Dermacid! Jest dość fajny ale jak mówię mała pojemność (220ml) i dość drogi:/
Więc co stosujecie/polecacie???
_________________ Nie ma ludzi zdrowych..........są nie zdiagnozowani....:)
Przezornośc nie zawadzi więc stosuję..... Intimę jako żel pod prysznic. Włosy myję szamponem Blau farma (z apteki), bo mam lekkie zmiany na głowie w miejscu, gdzie nosze kucyk. Sama Intima ma ph neutralne dla skóry, zapach ma przyjemny i delikatny. Skóra nie jest tak wysuszona jak po innych zelach pod prysznic. Zawsze biorę prysznic, nigdy nie leżakuje w wannie. Do mycia rąk wybieram albo Intimę albo delikatne płyny dla dzieci np. Oliatum.
Zgadzam się z Pawłem że zwykłe mydła są do kitu!I mi bardzo wysuszały skórę!
Używałem pewnego czasu zwykłe żele pod prysznic ale niektóre działały podobnie jak te mydła o których już pisałem!
Ale od dziś zacząłem używać zupełnie coś nowego - mydła z ALEP, podobno natłuszcza skórę i leczy łuszczycę i inne choroby skóry!
I powiem Wam że z tym natłuszczaniem to tak chyba nie do końca bo nie czuję w ogóle żebym miał tłustą skórę, chyba że to działa w jakiś inny sposób (może ktoś używa dłuższy czas to niech się wypowie:)!
A czy leczy albo chociaż pomaga w leczeniu Pani Ł. to opowiem po jakimś czasie bo dopiero pierwszy raz to zastosowałem!
Mydło kupiłem na Allegro za 24 zł - kostka 200g - opłacało się???
_________________ Nie ma ludzi zdrowych..........są nie zdiagnozowani....:)
A propos kąpieli i mydla. Nie mam prysznica ,bardzo lubie "wylegiwac" sie w wannie. Nie wiem czy dlugie siedzenie jest korzystne czy raczej nie przesadzac z tym moczeniem?
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 8:02 pm
ewa49 napisał/a:
A propos kąpieli i mydla. Nie mam prysznica ,bardzo lubie "wylegiwac" sie w wannie. Nie wiem czy dlugie siedzenie jest korzystne czy raczej nie przesadzac z tym moczeniem?
Ja też nie mam prysznica, poza tym dzień w dzień wyleguje się w wannie i nie ma to dla mnie żadnego znaczenia, a bynajmniej dla mojej łuszczycy.
A mnie to bardzo pomaga jak długo leże w wannie, te łuski sie na maczaja i schodza naj lepiej po takiej kapieli na słońce to nawet opali i poschodzi. w tamtym roku tak robiłam;)
Nie piszcie proszę posta pod postem tylko używajcie opcji- edytuj
Zdenerwowany modek powybija wam zęby i oprócz dermatologa będzie potrzebny stomatolog
Wiek: 59 Dołączyła: 18 Maj 2009 Posty: 171 Skąd: wielkopolska
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 8:37 am
Do niedawna stosowałam mydełko z minerałami z Morz Martwego ale teraz zakupiłam mydełko naturalne w płynie.Pojemność 500 ml .Jakieś 8 zł.
To jest mydło antyseptyczne,przeciwbakteryjne,przeciwgrzybicze i przeciwwirusowe.
Firma VINSVIN.
A tak swoja drogą nie ma to jak prysznic.Raz zimny raz gorący.
Na co dzień pod prysznic czy do kąpieli używam BUSKIE SPA SIARCZKOWE DO KĄPIELI, zalecił mi to dermatolog, bardzo dobrze wpływa na zmiany na skórze, może zapach ma trochę ostry ale jestem zadowolona. Jednak po kąpieli trzeba użyć coś nawilżającego lub natłuszczającego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum