Wysłany: Pią Lut 17, 2012 10:05 pm początki choroby
O swojej chorobie dowiedziałam się jakieś 3 lata temu. Wszystko zaczęło się od małej czerwonej plamki na głowie.Później pojawiały się inne na plecach i rękach.Aktualnie jestem w trakcie leczenia (tzn. smaruje się jakimiś płynami maściami)ale nie jestem do końca zadowolona z efektów.Zastanawiam się jak będzie wyglądało moje dalsze życie z tą chorobą.Napiszcie jak wy sobie z nią radzicie.Chciałabym też wiedzieć czego przy łuszczycy należy wyjątkowo unikać (mam tu na myśli jedzenie, styl życia itp.).
Ja tez dowiedzialem sie troche ponad 3 lata temu .Zaczelo sie tez od glowy pozniej wysypalo calego .Jak bedzie wygladalo zycie to kwestia leczenia przedewszystkim .W przypadku jest teraz dobrze a bywalo roznie .Unikac musze stresu a diety itd jakos nie mialy wiekszego wplywu .
witaj dorin
pani ł to nie wyrok nie przesadzajmy - poczytaj na forum jak sobie ludzie radza i moze sie troche uspokoisz
ogolnie moim zdaniem na pewno wywal wszystkie z jadlospisu wszystko typu zupka z proszku
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Szczególnych diet nie przeprowadzałam ale odstawienie mącznych i słodkich na jakiś czas daje poprawę na skórze a później ograniczenie ich w diecie
A czym się leczysz możesz coś więcej napisać
To same sterydy masz poczytaj forum napewno coś dla siebie znajdziesz
sterydy szybko działają ale co jak przestaną
W razie czego pytaj napewno ktoś odpowie
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Dorin tez zaczelo sie moje leczenie od elocom i innych sterydow ale nie tedy droga .One pomagaja na poczatku jednak nie na dlugo .Pozniej co bys nie stosowala leczenie jest trudniejsze .Musisz szukac odpowiedniego dermatologa i leczenie zmienic .Nie wiem jakie masz zmiany ale sterydy na wieksze obszary ciala to naprawde nic dobrego .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum