Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca a tatuaż
Autor Wiadomość
RoB 
RoB

Wysłany: Sro Sty 06, 2010 4:55 pm   Łuszczyca a tatuaż

Witam
jestem nowy i mam wiele pytań.
Na początek chciałem spytać czy można robić sobie tatuaż jeśli jestem posiadaczem koleżanki Ł, bo słyszałem że nie bardzo. Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam

szater 

Wysłany: Sro Sty 06, 2010 5:59 pm   Re: Łuszczyca a tatuaż

Szukaj tematycznie.np"łuszczyca i tatuaż" znajdziesz w temacie:TWOJE RADY :lol:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sro Sty 06, 2010 6:24 pm   

krysiuniu..a ty juz zdrowa?:P :lol: witaj cieplutko w nowym roku :roll:

szater 

Wysłany: Czw Sty 07, 2010 8:10 am   

Witam Cię Ksieciuniu,ano jestem :mrgreen: Choroba sponiewierała mnie okrutnie,zbieram sie pomalutku w szanowną całosc.Ściskam Cię rownie serdecznie wNowym Roku,licząc na dalsza współpracę ,mam nadzieję ze owocną :oops:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Czw Sty 07, 2010 3:39 pm   

no coz..z wszelkich owocow posiadam tylko dwa one te ..no...jajecka.. a ty zas jabluska ..wiec..owocowy sad mamy zapewniony..siemaneczko zolzuniu wredna :mrgreen: :mrgreen:

yankes90 

Wysłany: Sob Gru 17, 2011 5:58 pm   

hej ;)
To jest jeden z Świerzych tematów więc tutaj napisze
Nie wiem czemu , ale co miałem dziewczynę przez ostatnie 2 lata , to była z tatuażem . Szczególnie taka jedna miała nad dupcią i to był kosmos ;D . Od długiego czasu jarają mnie tatuaże , przez te kobiety . Teraz znowu kolejna ma w okolicach waginy . Od pionad półtora roku nie pojawiła się na ciele moim łuszczyca którą ją zaleczyłem . Pomogło mi wycięcie migdałek i siłownia dzięki której przestałem pić

Jednak coś ciężko idzie z zaleczeniem łuszczycy na głowie , w okolicach uszów oraz przy bokach włosów ponieważ mam łuszczyce owłosionej skóry głowy po bokach i lekko . Jakoś też po zaleczeniu całego ciała nie chciało mi się leczyć głowy bo mało tego było

Przeglądałem wiele forów i tematów związanych z łuszczycą i widzę pozytywne w większości opinie pełne optymizmu . Mało kto narzekał . Zrobie sobie na klatce ponieważ mam tam kawałek mięcha dzięki siłowni i jest dosyć dobrym miejscem

Tyle na wstępie ;D Moje pytanie dotyczy się cygnoliny , czy użycie jej w razie możliwego przyszłego wysypu naruszy w jakikolwiek sposób strukture tatuaża ? Ta maść wypala skóre i to mnie zastanawia . Napewno dermatolog mnie zjebie za tatu ale jestem po wypadku. Spadłem z dachu z 8 metrów na beton i wyszedłem bez złamań , lekarze nie mogą się nadziwić tego cudu ;D ;D ;D... jednak uraz głowy, krwiaki, pęknięcia, powodował że 2 tygodnie miałem chore wizje xd xd xd . Z tej okazji chce to uczcić i za 2-3 miesiące wczesną wiosną chce robić tatu

Dziękuje za uwagę ;D
P.S. nie chlej a będzie dobrze ;D

basia44 

Wysłany: Sob Gru 17, 2011 6:07 pm   

Aj to jeszcze jeden latający z dachu he he he ja też.

yankes90 

Wysłany: Sob Gru 17, 2011 6:16 pm   

no tak , wspólne hobby ;D bo zachciało mi się być dekarzem w wakacje . Odnośnie tematu i cygnoliny, jaka jest twoja opinia ?

basia44 

Wysłany: Sob Gru 17, 2011 6:29 pm   

Na temat cygnoliny niewiele wiem nie mogę jej stosować......... uczulenie
ale są tu eksperci od niej napewno się wypowiedzą
Ja się w dekarza nie bawiłam za to zimą zrobiłam sobie taką zjeżdżalnie :grin: :grin:
ustawiałam antene

szater 

Wysłany: Sob Gru 17, 2011 8:25 pm   

lubie sporty ekstermalne ale....dach odpada z kazdych względów :wink:
Nie mam pojecia co ci poradzic odnosnie cygnoliny...ona owszem wypala ale tylko wierzchni naskorek a z tego co sie orientuje to tatuaze robi sie duzo głebiej :hmm: przewidziec reakcje ciała na tatu(jak tu pieknie piszesz -trudno...nie wiem jak twoja skóra zareaguje.moze byc dobrze ale moze sie i paprac...co bedzie w razie wysypów? tez trudno powiedziec...pozytywnym swiatełkiem jest to iż ustapiły wysypy po usunieciu migdałków...byc moze skóra poradzi sobie z tatu...w razie wysypu mozna tez miec nadzieje ze nie wysypie w tym okurat miejscu ...na klatce piersiowej ...na twoim cudnie wypracowanym na siłce miesniu...moge życzyc tylko szczescia i...powodzenia...sama cygnolina nie uszkodzi tatu...ale sam tatu moze sie uszkodzic jak tam sie dostanie panna ł i zostanie na dłuzej...
Głowe proponuje jednak podleczyc...fajnie miec nie tylko ciało herosa ale tez głowe z której sie nie sypie...pozdro :tuli:

Odpowiedz do tematu