Wysłany: Sro Sty 11, 2012 1:57 am prosze o rozpoznanie i pomoc !!
Witam. Mam pewiem problem,nie wiem co to jest i nie wiem jako go nazwac ale od okolo 6 miesiecy na rece powyzej lokcia, na piersi i napodbrzuszu pojawily mi sie znamiona ktore nie chcha ustapic pomimo przypisanej masci na sterydy ktore wdg lekarza sa przyczyna owej wysypki. Niestety nie jestem w tanie nazwac tego dokladnie ale lekarze w UK nie sa w stanie dokladnie sprecyzowac co to dokladnie jest, objawy to swedzenie i dlugoterminowosc, ponizej zdjecia, moze ktos z was ma jakis pomysl??? prosze o pomoc
[ Dodano: Sro Sty 11, 2012 2:03 am ]
drugie zdjecie widoczne po kliknieciu na nie, nie wiem dlaczego tak wyszlo
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 10:17 am
Witam ...to zes nam zabił cwieka...my tu raczej bez dyplomow lekarskich jestesmy i niekoniecznie nasze uwagi to diagnozy...ogladam to z wszystkich mozliwych stron i dziwie sie dlaczego lekarze w Angli nie postawili diagnozy....tam medycyna lepiej stoi jak u nas.Podobne to jest do zmian jakie ma na nozkach mala Dominika-corka Lenki...ale ja jej na żywo nigdy nie widzialam.
Głosno wiec mysle:
typowa blaszka łuszczycowa w normalnej łuszczycy ma:
-dyskowaty kształt(bardziej wlasnie dysku jak kola)
-gruba przylegajaca łusk-jest stwardniała i zaczerwieniona
...jak to normalnie bez leczenia u ciebie wyglada?
moze tez to byc wyprysk pieniazkowaty...wtedy te zmiany powodują wiekszy swiad,sa pojedyncze,nie mamja srebrnej łuski i nie maja tego takiego zywego koloru charakterystycznego dla łuszczycy(to taki az purpurowoczerwony...tak bym to okreslila)
.....zmiany grzybicze tez mogą to byc wtedy takie charakterystyczne jest to ze zluszcza sie na obwodzie zmian a w srodku sa takie przejasnienia....
Tyle na te chwile wystarczy...bo mozemy zajsc za daleko w tej zabawia w diagnostyke...moja wiedza jest taka,moze ktos bedzie miał inny pomysł,moze wpadnie tu Lenka i popatrzy na te zmiany,poczytaj tez moze jej watek o leczeniu Dominiki.Napisz tez dokladnie co lekarze stwierdzili i jakie leczenie już zastosowano.Pozdrawiam
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wlasciwie to wyglada tak, okropnie swedzi, nie sposob jest sie nie drapac a jak juz sie rozdrspie to saczy sie z tego plyn, nir eiem czy to ropa czy woda, czasami z krwia, poznidj zastyga, robi sie srupek i swedzi, tak w kolo, skora przewaznie jest wilgotna wiec nue wiem czy to mozna zaliczac pod luszczyce, nie pamietsm madci jakie mam przypisane, jak bede w domu to poszukam. Diagnoza ogolnego doktora byla ze brak sterydow i tyle i dmrowac mascia ze sterydsmi. Wszystko bulo by ok ale to juz jest ponad 6 miesiecy. Jakies pomysly ??
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 7:32 pm
nie bardzo rozumiem diagnoze"brak sterydów i smarowac mascią ze sterydami"
pół roku stosujesz masci ze sterydami i nie działają to moze to bardziej grzybicze cos jest? Czy byłes u dermatologa?konkretnie u dermatologa.Jaka jest diagnoza lekarza specjalisty?
Do soli można dodać oleju winogronowy lub oliwę z oliwek czy inny(nawilży skórę)
łagodzi swędzenie też kąpiel w sodzie oczyszczonej torebkę na wannę pomysłów dużo
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 8:59 am
wszystko dobre rady tylko on ... z tego co sie orientuje mieszka w Anglii.....i tam te nasze cudenka ...moze ich wogole nie byc albo maja inne nazwy,z tego co sie orientuje w UK nie stosuja juz cygnoliny,dostac słome to graniczy z cudem.Wiem ze ludkowie w nasze specyfiki zaopatruja sie w Polsce.
bardzo mnie to intryguje ten brak sterydow w leczeniu...o co tu chodzi....kolego błagam wyjasnij....
Krysiu z tego co czytałam wypowiedź na drugim forum o słomę można pytać w stadninie koni (wydaje mi się że to właściwe miejsce)a tych w UK też chyba nie brakuje wystarczy wiedzieć gdzie szukać tak tylko głośno myślę.
O oleje też chyba nie trudno w tamtych rejonach.
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 1:49 pm
Pewnie tak jest ze w stadninie mozna dostac te słome ale ile i gdzie te stadniny to też nie jest proste,pewnie jak bedzie chciał to poszuka...w Polsce zdecydowanie łatwiej.Wiem ze rodzice ludków z UK załatwiaja recepty i wysyłaja im nasze specyfiki(cygnoline na bank,z ziołami tez tak jest ...nawet przyprawy kolezanka córce wysyła)
Mnie strasznie intryguje ten brak sterydów...o co chodzi jestem ciekawa pół roku stosuje sterydy i jakis brak wychodzi? czekam cierpliwie może jakos to wyjasni....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum