Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Hej!:)
Autor Wiadomość
Karola89 

Wysłany: Sob Sty 14, 2012 11:30 am   Hej!:)

Witam Was Wszystkich!
Bardzo fajnie, ze jest takie forum:) zawsze to dodatkowe wsparcie.
Ja mam luszczyce od 5 roku zycia, czyli juz 13 lat...czuje jakbym ja miala od zawsze. Ta choroba strasnie utrudnia mi zycie, pewnie tak jak Wam wszystkim.
Za malucha jeszcze jakas specjalnie nie przywiazywalam uwagi do tej choroby, byla bo byla, ale co mnie to obchodzilo, liczyla sie tylko zabawa,heh. Niestety tak bylo do czasu zanim zaczela sie szkola, choroba stala sie widoczna dla mnie kiedy inni ja zauwazyli...zaczely sie glupie pytania typu: "co Ci sie stolo?" czy "co ty masz na rekach?" itp. Od tego czasu niechcialam jej miec i strasznie zaczela mi przeszkadzac, chcialam poprostu wygladac jak inne dzieci.
W tym momencie w moim zyciu pojawila sie katorga, wieczne smarowanie, rozne kuracje, ciagle wizyty u dermatologa...ech. Nieraz zamiast bawic sie na dworze z innymi dziecmi, musialam siedziec w domu wysmarowana roznymi swinstwami, najgorsze ze i tak nie wiele pomagaly. Pamietam jak nie raz mama smarowala mnie na noc, i jak bardzo pragnelam sie obudzic i miec czysta skore, no ale niestety nigdy tak sie nie zdazylo.
Teraz po tylu latach meczrni z luszczyca, nauczylam sie chyba zyc z ta choroba, a nawet jestem szczesliwa, ze mam tylko to, a nie jakas gorsza chorobe czy niepelnosprawnosc.
Zaczelem stosowac tylko oliwki i mocno nawilzajace balsamy, a takze solarium:) Nie powiem, bo naprawde pomaga i to bardzo...Ale, bo zawsze musi byc jakies "ale", dalej tkwie w zamknietym kole, co sie troche podkuruje, robie przerwe w solarium, to plamy znowu wychodza....zycie.
Zastanawiam sie moze nad jakas dieta dla chorych na luszczyce. Slyszeliscie cos o tym, albo moze stosowaliscie?
Ostatnio zmieniony przez Karola89 Nie Sty 29, 2012 2:30 pm, w całości zmieniany 2 razy  

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Sty 14, 2012 1:36 pm   

witaj karola :)

szater 

Wysłany: Sob Sty 14, 2012 3:49 pm   

Witam i ja :kwiat:

grzanka75 
grzanka75

Wysłany: Sob Sty 14, 2012 8:57 pm   

Witaj

Odpowiedz do tematu