Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
SPOTKANIE WE WROCŁAWIU
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 7:02 pm   SPOTKANIE WE WROCŁAWIU

Kochani rozmawiałam z organizatorką i bedzie mozna skorzystac z bezpłatnej terapii u pana hipnotyzera.Chetnych 10 osob zostanie poddanych długoterminowej terapii....mysle ze fajna rzecz,kto jest niedaleko warto skorzystac a i poznac bedzie mozna ludków z podobnymi problemami.Ja sie wybieram :brawo: Lubie eksperymentowac,poznawac wszystkie mozliwe metody walki...wiec i hipnozy spróbuje :banan: ...kto chetny?

szater 

Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 11:53 am   

...a i jeszcze warto zerknąc na stronke :

http://www.tomaszkryk.pl/

moze sie przydac nie tylko przy łuszczycy :hmm:

szater 

Wysłany: Nie Kwi 22, 2012 6:54 pm   

Robie wklejke bo nie chce mi sie pisac kolejny raz:

Wróciłam ze spotkania zorganizowanego przez Dolnoslaskie Stowarzyszenie Pomocy Ludziom Chorym na Łuszczyce.
Głównym celem było:

Spotkanie z hipnozą - Tomasz Kryk. Hipnoza i siła umysłu w procesie leczenia i zdrowienia organizmu. Jak Łuszczyca i jej wpływ na Twoją skórę może zostać ograniczony poprzez pracę z Twoim umysłem?
Wykład był bardzo interesujacy,przedstawiony w sposób bardzo dostepny i łatwy w zrozumieniu.Pan Tomasz wyjasnił nie tylko co to jest hipnoza ale dokładnie wyjasnił błedne pojecie o hipnozie krążące wsród ludzi.Swój wykład popierał zdjeciami i badaniami prowadzonymi w przeszłosci .Zaprosił do bezpłatnego badania 10osób-muszą one spełnic okreslone warunki-okazuje sie ze nie jest prawdą że KAZDEGO mozna wprowadzic w trans i co najważniejsze hipnotyzer NIE JEST W STANIE W ZADEN SPOSÓB SPOWODOWAC ABYS ZROBIŁ COS WBREW SOBIE!-takie pojmowanie hipnozy to własnie typowe dla filmów fabularnych a nie dla rzeczywistosci.Na zakonczenie zaproponował udział w zbiorowej hipnozie...oczywiscie tylko dla chętnych.Polegało to na pełnej relaksacji,odpręzeniu,trwało 30min....i było warto!Ludzie reagowali róznie....ktos tam sie popłakał,komus uniosła sie reka do góry....wydaje mi sie ze gdyby nie to że jeden z uczestników przybył z dzieckiem i pomimo iż wiedział że seans ma trwac 30min wrócił po 15 i dziecko bardzo przeszkadzało w seansie to mozna było dużo wiecej osiągnąc.Mam troszke ino ale sama nie potrafie wkleic jak już zorganizuje pomoc to zapodam.Mysle ze całosć bedzie też dostepna na stronie dolnosląskiego stowarzyszenia.

Na spotkanie przybyło naprawde duzo ludzi z róznych miast województwa ,byla kolezanka z Czestochowy Ania i nasz kolega DEMON-Damian....z tych co to ich wyłowiłam.Dużo informacji przekazane zostało ze spotkania UNII Stowarzyszen.Takie najwieksze problemy o których mówiono to:

-problemy z poszpitalnymi sanatoriami dla chorych po leczeniu na oddziałach dermatologicznych
-na jednej recepcie lekarz moze wypisac tylko 100g masci
-problem ze wsparciem naszych działan w Ministerstwie
-brak funduszy na programy leczenia biologicznego
-KONIECZNOSC UCZESTNICTWA W MANIFESTACJI W WARSZAWIE

Bardzo podobały mi sie niektóre projekty działan-chociażby to z ksiażeczką instruktazowa dla dzieci w szkołach.Całkiem niezłym pomysłem dotarcia do wszystkich chorych jest też na przykład.....ogłoszenie spotkania poprzez ksiedza na mszy.
Zapoznałam też nasze kolezanki i kolegów z akcją jaką zainicjował Paweł z silikonkami-co ciekawe ludzie wogóle o takim pomysle nie słyszeli ale odniesli sie do tego bardzo entuzjastycznie.Mysle ze własnie takiej współpracy nam potrzeba,wymiany doswiadczen,integrowania sie ze wszystkimi organizacjami bo w koncu jestesmy jedna wielka rodziną...i tak bardzo chcialabym aby to nie był tylko slogan.
Stowarzyszenie Dolnoslaskie nie ma swojego forum sa porozrzucani na wszystkich forach łuszczycowych a są i tacy co wogóle nie potrafia obsługiwac komputera...a maja takie fajne pomysły.

Woitas 

Wysłany: Nie Kwi 22, 2012 7:16 pm   

Czytałem że jeśli osobie bardzo podatnej na hipnozę,będącej w głębokim transie zasugerować że się poparzyła,to bywa że występują normalne fizyczne ślady na skórze, :hmm:

Nie wiem czy to możliwe,ale fakt że gdyby człowiek potrafił w pełni korzystać z możliwości swojego umysłu to byłby w stanie robić niesamowite rzeczy.

szater 

Wysłany: Nie Kwi 22, 2012 9:30 pm   

To sa własnie opowiesci z filmowych horrorów.Generalnie wprowadzic w pełen trans mozna naprawde niewiele osob ale mozna oczywiscie poprzez odpowiednie techniki zasugerowac pewne zachowania np-rzucenie palenia czy ....przy odchudzaniu-niechec do słodyczy.tan taki nie da sie osiągnac na skróty,hipnotyzer musi dobrze znac osobe-dlatego jest godzinna rozmowa,podczas której musi poznac co lubisz ,co sprawia ci przyjemnosc...bo jezeli np.masz seans i prowadzi cie do relaksacji aby wprowadzic w odpowiedni trans i sugeruje ci np. że pływasz w morzu a ty nienawidzisz lub boisz sie wody to nie bedziesz podazał za jego sugestią i....po seansie.
Potega podswiadomosci jest ogromna i czasami naprawde wystarczy zrozumiec podstawy...kazdy je teoretycznie zna ale...nie potrafimy z nich korzystac.

Pnącze 

Wysłany: Czw Wrz 05, 2013 3:18 pm   

czary mary i tyle :razz:

szater 

Wysłany: Czw Wrz 12, 2013 5:01 pm   

takie same jak preparaty dr.Michaelsa :yoyo: :yoyo: :roll:

Odpowiedz do tematu