Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
XV OGÓLNOPOLSKI ZLOT LUDZI CHORYCH NA ŁUSZCZYCE
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 7:26 pm   XV OGÓLNOPOLSKI ZLOT LUDZI CHORYCH NA ŁUSZCZYCE

Aby tradycji stało sie zadosc zapraszam do udziału w XV OGÓLNOPOLSKIM ZLOCIE LUDZI CHORYCH NA ŁUSZCZYCE.

9,10,11 i 12 sierpien 2012 w sercu Ziemii Lubuskiej w ZIELONEJ GÓRZE.

Prosze chętnych wpisywac sie na liste abym mogła zorientowac sie w ilosci potrzebnych miejsc noclegowych.Plan bardziej szczegółowy podam w najbliższym czasie.

Przyznam że nosiłam sie już dawno z zamiarem zorganizowania zlotu na ZIEMII LUBUSKIEJ.Piekna ta ziemia i ciagle zielona,jest też duzo rozmaitych atrakcji...to nie tylko[b] FALUBAZ i ZASTAL[/b] to takze ZAGŁEBIE KABARETOWE:
kabaret Ciach
kabaret Jurki
kabaret hlynur
Made in China
kabaret Nowaki
kabaret Szum
kabaret Słuchajcie

To MIEDZYRZECKI REJON UMOCNIEN:

http://www.google.pl/sear...iw=1280&bih=688

To pomnik :

http://www.pomnikchrystusakrola.pl/

warto zajrzec tez i tu:

http://parkwodny.zgora.pl/

oczywiscie żal nie wspomniec o :

http://www.palmiarnia.zgora.pl/

jest jeszcze tysiace róznych zakatków wartych uwagi....

PS
gdzie tylko to mozliwe podałam linki z pełna informacja o obiekcie łącznie z ceną wstepu.Noclegi i wszelkie rabaty zaczne załatwiac po szczatkowych informacjach o ilosci chetnych.

szater 

Wysłany: Nie Kwi 15, 2012 5:12 pm   

Szczególowe informacje i lista na:

www.stowarzyszenie.luszczyca.org.pl

szater 

Wysłany: Pon Maj 07, 2012 2:25 pm   

Przesyłam pierwszy scenariusz dotyczacy dnia 10.sierpnia-piatek:

Poniżej skrót scenariusza i koszt naszej Adventury.

9.08. Spotykamy się w Lubrzy. Stąd ruszymy na objazd Lubrzańskiego Szlaku Fortyfikacji, będącego najbardziej okazałym fragmentem MRU. Po drodze zobaczymy unikalną śluzę,most przesuwny,kilkanaście bunkrów wolno stojących. Zwieńczeniem będzie zejście w podziemia Pętli Boryszyńskiej gdzie na głębokości ok. 20 m zobaczymy najbardziej okazałą część systemu podziemnego MRU będącą jednocześnie największą zimową nocle#@!%ią nietoperzy.Drogi nadkładać nie będziemy gdyż od początku wycieczki zmierzać będziemy w kierunku podziemnej trasy turystycznej.

Po wyjściu część rekreacyjna, czyli każdy z Was będzie miał okazję poprowadzić własnoręcznie quada,oraz spróbować bardzo popularnej zabawy zwanej Paintballem.
Przywieziemy kilka markerów ( broni paintballowej) i dwa tysiące kulek, tak więc sprawdzimy Waszą celność

Myślę że dobrze żeby nasza ekipa miała jakiś prowiant wtedy odbędzie się nasze spotkanie w formie pikniku na którym nie może zabraknąć ogniska na które zorganizujemy drzewo i resztę potrzebnych rzeczy. Prowiant wedle zapotrzebowania Waszej grupy.

Koszt Adventura będzie kosztować 60 zł/os. W cenie Przewodnik od początku do końca, bilety na podziemną trasę,quady,sprzęt do paintballa, sympatyczny suwewnir dla każdego uczestnika na zakończenie turystycznej biesiady,obsługa fotograficzna całej imprezy.

Cena juz jest promocyjna,postaram sie jeszcze wynegocjowac cos dla dzieci....i tych co niekoniecznie chca strzelac i jezdzic quadem(a szkoda bo warto)
Impreza bedzie trwala cały dzien,duzo bedzie ciekawych rzeczy do zobaczenia...sadze ze jeszcze dogadamy sprawe kiełbasek na ognisko(hotel zaproponował ze nam mze zrobic ognisko za......300zł....wynegocjowałam ze bedziemy mogli miec swoje własne grille...wiec ....juz spokojnie oddycham. :brawo:

Wieczorem dalsze szczegóły dotyczące zakwaterowania.Pozdrawiam :mrgreen:

szater 

Wysłany: Nie Maj 13, 2012 7:24 pm   

Kochani troszke sie dzieje koło mnie wiec i niekoniecznie jestem na czas za co serdecznie przepraszam ....mature zdalismy juz prawie,wesele popchniete do przodu....teraz reszte spraw zlotowych...

Zakwaterowanie ludków zlotowych zarezerwowałam w HOTELU LESNYM http://www.lesny.tp2.pl/

Ceny starałam sie wynegocjowac i na dzien dzisiejszy wyglada to tak:

- pokoje o niższym standardzie – 40 zł za miejsce na dobę,

- pokoje o wyższym standardzie wyposażone w TV, z łazienką dla 4 lub 3 osób - 60 zł za dobę od osoby.

Koszt standardowego obiadu lub obiadokolacji (zupa + drugie danie + napój) wynosi 25-30 zł od osoby.-to oczywiscie do uzgodnienia .

wazna jest też informacja:

Pokoje będą rezerwowane wraz z napływem zgłoszeń.

Prosimy aby Goście powoływali się na ustalone przez Panią hasło „ZLOT BIEDRONEK”.

Wszelkiej masci zwierzątka są akceptowane.W pokojach mozna ustawiac dostawki lub materace.Wazne jest tez to iż standard pokoju,cena noclegu zalezec bedzie od terminu rezerwacji.Kto szybciej zarezerwuje ten bedzie miał mozliwosc wyboru i ceny.Cena dla zlotu jest nizsza niż normalnie.Pokoje mozna zamawiac ze sniadaniem lub bez.

Na chwile obecną wiem ze niestety nie bedzie czynne pole namiotowe.Mysle ze wszystko mozna zorganizowac tak aby jak najwiecej ludzi mogło skorzystac ,pokoje sa dosc duze.

Staram sie aby wszelkie atrakcje były w miare bezpłatne,niestety nie wszystko sie da z kosztów które przewiduje to:

-60zł od osoby za cały piatek atrakcji na Miedzyrzeckim Rejonie Umocnionym
-noclegi i wyzywienie...kazdy we własnym zakresie po cenach...negocjowanych dla zlotu
-wejsciówka na basen,sauny i insze atrakcje kazdy w/g potrzeb i mozliwosci
-autobus-też w/g ilosci chetnych

Mozna zabrac ze soba własne grille.

Aby zarezerwowac miejsca noclegowe i uzyskac wszelkie inne informacje prosze dzwonic :

tel/fax 68 325 36 36, 68 325 40 56

telefon do mnie:

784 940 328

PS
Lista i wszelkie szczegóły na

www.stowarzyszenie.luszczyca.org.pl

szater 

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 9:22 am   

Witam kochani ...mam nadzieje ze pomalutku wasze plany wakacyjne sie krystalizują...czekam na wszystkich chetnych w cudownym zakatku Ziemii Lubuskiej...na wieczor moge Wam zaproponowac tez ciekawą niespodzianke spotkanie z Marcinem Nitschke(Wicemistrz Europy w snookera) w jego klubokawiarni

http://hotshots.pl/o-klubie/

Wszystkie atrakcje(klub z bilardem,basen z kawiarnią,saunami,masażami,sala dla dzieci ,Squash - Tenis w klatce itp )sa w pobliżu hotelu w którym mamy zakwaterowanie.....

Pogoda zawsze jest w Zielonej Górze. :brawo: ...czekam na wszystkich chetnych :D :tuli:

szater 

Wysłany: Wto Cze 05, 2012 10:51 am   

Kochani w sobote[b] 11sierpnia[/b] zabieram was na stadion FALUBAZU ....bedzie mozna popatrzec na trening,pooddychac metanolem,dokładnie obejrzec cały kombinezon,przymierzyc plastron i keflar...oczywiscie nie zabraknie naszej najwiekszej gwiazdy i najstarszego zawodnika POLSKI ANDRZEJA HUSZCZE....postaram sie takze dla bardziej odwaznych załatwic przejazd na motorku po szlace....wszystko to oczywiscie ....gratisowo :brawo: ....kto chciałby zobaczyc mecz...musi poczekac do niedzieli w soboty sa treningi...czekam na was,taka okazja nie zdarza sie czesto a przecież są miasta w których ten czarny sport nie jest znany :brawo: :banan:

szater 

Wysłany: Nie Lip 15, 2012 7:39 pm   

Wszystkich niecierpliwych zapewniam iż spokojnie dogrywam szczegóły naszego spotkania w Zielonej Górze,przypominam o koniecznosci osobistej rezerwacji miejsc noclegowych.
Telefon kontaktowy do mnie: 784 940 328 już jest w zasiegu :brawo: tak ze nie bedzie już problemów z kontaktem.Serdecznie pozdrawiam :mrgreen:

szater 

Wysłany: Wto Lip 17, 2012 2:17 pm   

Kochani własnie otrzymałam wspaniałą informacje :kazdy uczestnik zlotu otrzyma po jednym zestawie (maska + spa siarczkowe) .Są to niestandardowe (100 g w przypadku maski i 75 g w przypadku SPA siarczkowe) opakowania umożliwiające wypróbowanie tych dermokosmetyków w domu.

Taka krótka notatka o firmie:

SULPHUR Zdrój exim działa na rynku od 1992 roku. Ideą przyświecającą powstaniu przedsiębiorstwa farmaceutycznego było stworzenie alternatywy dla osób nie mających możliwości leczenia sanatoryjnego.

Firma posiada 100% rodzimego kapitału - jest jednym z nielicznych polskich producentów leków

http://www.sulphur.com.pl

szater 

Wysłany: Pon Lip 23, 2012 7:31 pm   

Przyznam sie ze ja czekam na spotkanie z bijacym serduchem....po przejsciach ;) wierze ze pomimo wszystko uda sie zrealizowac to co zaplanowałam...
Otrzymuje wiele telefonów ,zdaje sobie sprawe z tego ze kryzys uderza nas po kieszeni,dlatego starałam sie zorganizowac mozliwie jak najwiecej atrakcji bezpłatnie,nie chciałabym tez ustalac dokładnych szczegółów na każdy dzien bo z tego co sie orientuje są tacy co przyjadą i na jeden dzien ,na dzien z noclegiem i tacy co na kilka dni.
Najbardziej dopiętym dniem jet piatek:

9.08. Spotykamy się w LUBRZY. Stąd ruszymy na objazd Lubrzańskiego Szlaku Fortyfikacji, będącego najbardziej okazałym fragmentem MRU. Po drodze zobaczymy unikalną śluzę,most przesuwny,kilkanaście bunkrów wolno stojących. Zwieńczeniem będzie zejście w podziemia Pętli Boryszyńskiej gdzie na głębokości ok. 20 m zobaczymy najbardziej okazałą część systemu podziemnego MRU będącą jednocześnie największą zimową noclegownią nietoperzy.Drogi nadkładać nie będziemy gdyż od początku wycieczki zmierzać będziemy w kierunku podziemnej trasy turystycznej.

Po wyjściu część rekreacyjna, czyli każdy z Was będzie miał okazję poprowadzić własnoręcznie quada,oraz spróbować bardzo popularnej zabawy zwanej Paintballem.
Przywieziemy kilka markerów ( broni paintballowej) i dwa tysiące kulek, tak więc sprawdzimy Waszą celność :razz:

Myślę że dobrze żeby Wasza ekipa miała jakiś prowiant wtedy odbędzie się nasze spotkanie w formie pikniku na którym nie może zabraknąć ogniska na które zorganizujemy drzewo i resztę potrzebnych rzeczy. Prowiant wedle zapotrzebowania Waszej grupy.

Koszt Adventura będzie kosztować 60 zł/os. W cenie Przewodnik od początku do końca, bilety na podziemną trasę,quady,sprzęt do paintballa, sympatyczny suwewnir dla każdego uczestnika na zakończenie turystycznej biesiady,obsługa fotograficzna całej imprezy.

Ten dzien jest w całosci przeznaczony na wyjazd,po drodze oczywiscie dla chetnych mozemy podjechac pod pomnik w SWiebodzinie:CHRYSTUSA KRÓLA.
Warto zaopatrzyc sie w kiełbaski i napoje-oczywiscie mozna te sprawy załatwic tuż przed wyjazdem w naszym osiedlowym pysznym sklepiku miesnym....ale jak ktos bedzie miał życzenie to pod reka jest i LIDL i BIEDRONKA

Piatek jest tym dniem wyjazdowym-wyjedziemy rano a wracamy wieczorkiem-to tez do uzgodnienia.

Bardzo bym chciała aby kazdy kto przyjedzie i któregokolwiek dnia przyjedzie znalazł cos dla siebie ,obiecuje ze nikt nie bedzie sie samotnie błąkał...odnajdziemy kazdą zbłakana owieczke ;)

Chciałabym takze abysmy mogli pobyc ze soba,pogadac,pobawic sie ale też i wymienic doswiadczeniami,radosciami czy smutkami,nie chciałabym aby gonił nas czas...dlatego sami podejmowac bedziecie decyzje co i kiedy zobaczymy czy gdzie zawedrujemy. :brawo:

szater 

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 10:36 am   

Kochani odpowiadajac na czeste pytanie telefoniczne:

Zapewniam ze kazdorazowe wyjscie nasze poza teren hotelu bedzie zgłoszone na recepcjii gdzie kazdy o której godzinie by nie przyjechał,któregokolwiek dnia otrzyma PEŁNĄ informacje o miescu naszego pobytu łacznie z namiarem telefonicznym Zapewniam ze nikt nie bedzie sie samotnie błakał,tak ze spokojnie przybywajcie kiedy i komu pasuje.Czekam na Was ja i moje miasto :brawo: :*

szater 

Wysłany: Pią Sie 03, 2012 7:19 pm   

Systematycznie bede przypominała o róznych waznych rzeczach:

-kazdy musi sam zarezerwowac sobie nocleg(telefon podany na forum)

-kto moze i ma prosze o zabranie swojego grilla-hotel oczywiscie moze nam zorganizowac ognisko ale...cena mi sie nie podoba

-w poblizu hotelu znajduje sie LIDL i BIEDRONKA-tak wiec zaopatrzenie mozna zrobic wszelakie na miejscu...lub jak kto woli podjechac 1km do AUCHANA

-koniecznie zabierzcie ze soba stroje kapielowe!panowie musza miec kapielówki przylegajace do ciała

-co do czajników czy szklanek jakis w pokojach to już pytac trzeba w recepcji(kazdy pokój inaczej wyposażony)

-bankomaty znajduja sie w pobliżu

....chyba tyle na dzis :wink:

szater 

Wysłany: Pon Sie 13, 2012 7:57 am   

Chciałam bardzo serdecznie podziekowac wszystkim którzy przyjechali jaki i tym co nieprzyjechali....dzieki nim ten zlot był wyjatkowy :P
Miałm mozliwosc poznac ludzi nie udzielajacych sie na forach ale ich wiernych "czytaczy".Dzieki nim utwierdziłam sie w przekonaniu ze to co robie jest potrzebne i ze czasem ofiarujac chwilke swojego czasu mozemy tak bardzo pomóc innym.

Starałam sie pokazac wam mój mały swiat,to co ludzie potrafili zdziałac swoimi rekoma dawniej-MRU i to.....co dzis-pomnik Chrystusa Króla ;)
Mogliscie sie przekonac ze Zielona Góra to piekne i przyjazna miasto,połozone wsród skwerów i parków...
Zrezygnowalismy z quadów i strzelania na rzecz.....grillowania i.....wędkowania :lol:
Mieliscie okazje przekonac sie dlaczegoKOCHAM MÓJ FALUBAZ!!! chociaz przez krótkie chwile mogliscie zobaczyc miejsca do których sie nie wprowadza obcych-park maszynowy...teraz juz prawidłowo odpowiecie na pytanie jak mozna jeżdzic na łyzwach i motorze ;) mieliscie takze mozliwosc(na wirazu ) posmakowac szlaki i na twarzach i w ustach ....a zapach metanolu to naprawde zapach trudu,niebezpieczenstwa i rywalizacji(acha z TORUNIEM wygralismy wczoraj 47-43 :D )
Poznaliscie moich przyjaciół,pokazałam wam jak zyje,co robie,jak walcze ...przekazałam swoja pozytywna energie...mam nadzieje ze był to dla was mile spedzony czas....gdzie piwko studziło czasem emocjie( jak rece maja sie nie trzasc gdy sie w bilarda czy snookera gra z samym mistrzem :P ) ale atrakcji było tyle ze nie było czasu na czytanie ksiązek :P a do snu kołysały drzewa i spiew ptaków....

Dziekuje raz jeszcze za to ze byliscie,ze chociaz na chwilke ale kto mógł i chciał to był,bardzo dziekuje panu z firmy SULFUR za prezenty,zlot sie skonczył....teraz musze zajac sie soba bo....wielkie wydrzenia przede mną...w moim domu zawsze jest miejsce dla kazdej Biedronki...po was zostana miłe wspomnienia i bukiet czerwonych róz....raz jeszcze DZIEKUJE :*

ps
Zielona Góra to przyjazne miasto....gdyby ktos miał ochote sie przekonac....zapraszam....duża impreza szykuje sie :

8-16 WRZESIEN....WINOBRANIE 2012 :* :brawo:

mario@12663 

Wysłany: Pią Sie 24, 2012 12:56 pm   

szkoda ze nie bylo mnie tu wczesniej bo tez bym sie wybrala na taki wypad :sad:

Odpowiedz do tematu