Wysłany: Pon Maj 27, 2013 6:22 pm Badania sanepidowskie - czy każda praca jest dla łuszczyka?
Witam!
Ponieważ zbliżają się wakacje, chciałabym iść do pracy .Mam na oku kilka naprawdę dobrych ofert ale muszę wyrobić książeczkę. I tu moje pytanie:
Czy wyrabiając ta książeczkę oni mogą wyłapać moją łuszczycę na głowie lub drozdżaki na dużych palcach u stóp? Bardzo bym chciała nabyc doswiadczenia w handlu ale to artykuły spożywcze...Czy zatem łuszczyk może mieć z nimi kontakt?
A może jednak w tej książeczce nie maja jak wyłapać moich dwóch chorób które tak bardzo ukrywam
_________________ Łuszczyco! Znikaj nie mam już do Ciebie sił !
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Maj 27, 2013 7:54 pm
nikt tak po prawdzie nie bedzie ci sprawdzał głowy czy stóp....łuszczyca to spokojnie,pracowac z nia mozna przy spozywce,jeszcze jak ja dodatkowo masz na głowie czyli w miejscu niewidocznym....inna sprawa ma sie z ta grzybica na palcach,to jednak powinnas przeleczyc i to pod okiem dermatologa.Grzybicą mozna zarażac,przenosi sie tez na różne czesci ciała.Piszesz o drozdzycy ale to takze grzybica.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Szater jestem pod stala.opieka dermatologa ale ta baba nic innego procz tabletek trioxal nie przepisuje mi. Narazie ponad rok juz lecze tym samym i to bez skutku
_________________ Łuszczyco! Znikaj nie mam już do Ciebie sił !
Wysłany: Wto Maj 28, 2013 9:54 am
wiec moze popróbuj cos z tych naszych sposobów...takich domowych...cytryna+ciepła woda-kilka razy dziennie,kapiele czy maczanki w occie....Basia dopowie....moze juz tak jest że za duzo tych antybiotyków i grzyby sie namnażaja...wiec to juz kwadratura koła sie zrobiła.Moze faktycznie czas na zmiane...leczenia no ale oczywiscie to twoja decyzja....mozesz ten antybiotyk miec pod reką w tak zwanym wyjsciu awaryjnym a popróbuj cos innego...powodzenia
Wysłany: Sro Maj 29, 2013 3:53 pm Re: Badania sanepidowskie - czy każda praca jest dla łuszczy
pinknails napisał/a:
Witam!
Ponieważ zbliżają się wakacje, chciałabym iść do pracy .Mam na oku kilka naprawdę dobrych ofert ale muszę wyrobić książeczkę. I tu moje pytanie:
Czy wyrabiając ta książeczkę oni mogą wyłapać moją łuszczycę na głowie lub drozdżaki na dużych palcach u stóp? Bardzo bym chciała nabyc doswiadczenia w handlu ale to artykuły spożywcze...Czy zatem łuszczyk może mieć z nimi kontakt?
A może jednak w tej książeczce nie maja jak wyłapać moich dwóch chorób które tak bardzo ukrywam
Skoro bierzesz taki lek to i na głowie masz grzybka
w tym przypadku lepiej pomoże odkwaszenie organizmu
woda z cytryną na czczo
a na ciało i głowę też ..................ocet jabłkowy może pomóc w parę dni
najlepszy jest swój robiony bo kupny trochę szczypie i słabiej działa ale działa
wątpię żeby ten problem wyszedł w badaniach
ale masz szanse zaleczyć skórę zupełnie i wybrać najlepszą z ofert
z maści polecam clotrimazolum
na głowę nizoral
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
ainsley [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 04, 2014 5:54 am
50.002. 64,3 KB. Dyktatura insuliny... WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU... GLUKOZA NIENATURALNA... INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU....JPG
Badania sanepidowskie obejmują głównie badanie trzykrotne kału. Potem idzie się do lekarza Medycyny Pracy i on wystawia zdolność. Także nie widzę związku z łuszczycą.
Wysłany: Wto Cze 24, 2014 5:26 pm
Ludzie trzymajcie mnie bo nie wytrzymam
CO MA ŁUSZCZYCA DO GRZYBICY!!! ŁUSZCZYCA JEST NIEZAKAZNA!!!
Paweł błagam zrób porzadek z tymi spamerami! bezmózgimi w dodatku
AgataMakowska
Wysłany: Wto Mar 21, 2017 4:23 pm
szater napisał/a:
nikt tak po prawdzie nie bedzie ci sprawdzał głowy czy stóp....łuszczyca to spokojnie,pracowac z nia mozna przy spozywce,jeszcze jak ja dodatkowo masz na głowie czyli w miejscu niewidocznym....inna sprawa ma sie z ta grzybica na palcach,to jednak powinnas przeleczyc i to pod okiem dermatologa.Grzybicą mozna zarażac,przenosi sie tez na różne czesci ciała.Piszesz o drozdzycy ale to takze grzybica.
Podpisuję się pod tym. Poza tym uważam, ze warto być też fair w stosunku do przyszłego pracodawcy. Lepiej wprost powiedzieć jak jest, żeby później nie było jakiś niedomówień. Łuszczyca to nie jest choroba, która wyklucza Cię z pracy zarobkowej. To wiesz Ty, ja i powinien wiedzieć Twój nowy szef
Niektóre prace, mogą być niekorzystne dla Ciebie. Zwłaszcza te, które narażają Cię na zimno i na wysuszenie skóry... Dla pracodawcy choroba nie będzie może bardzo problematyczna, ale Ty możesz odczuwać dyskomfort w pracy...
Wysłany: Wto Lis 28, 2017 8:59 am
Tak zdecydowanie sie zgadzam,mam kolege który pracował przy rozbiórce miesa i...niestety bardzo zle reagował na chłód i wilgoc,poza tym całe 8h rekawiczki na dłoniach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum