Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
ZDRÓJ szampon leczniczy (jedyny w leczeniu łuszczycy)
Autor Wiadomość
sulphur 
sulphur

Wysłany: Nie Lis 22, 2009 4:48 am   ZDRÓJ szampon leczniczy (jedyny w leczeniu łuszczycy)

Witam

Przez ten temat chcę rozpowszechnić informację nt. Szamponu leczniczego Zdrój wskazanego w leczeniu chorób skóry głowy takich jak łuszczyca i łojotokowe zapalenie skóry głowy (ŁZS). Do tej pory odwiedzałem wyłącznie forum psolaris - mam nadzieję, że tutaj równie miło zostanę przyjęty.

W pierwszej kolejności chcę zwrócić uwagę, że ZDRÓJ jest lekiem (produktem leczniczym) tak więc zarówno jego skuteczność jak i ew. przeciwwskazania / działania niepożądane (takich nie stwierdzono) zostały przebadane przed dopuszczeniem do obrotu.

Po drugie: jest jednym z niewielu szamponów leczniczych (obecnie w Polsce zarejestrowane są 3 szampony lecznicze) oraz jedynym szamponem leczniczym wskazanym w leczeniu łuszczycy oraz łojotokowego zapalenia skóry głowy.

Więcej informacji zamieściliśmy na naszej nowej stronie: http://sulphur.com.pl/szampon_leczniczy_zdroj.php

Oczywiście zachęcam do dyskusji dzielenia się uwagami i zadawania pytań.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Lis 22, 2009 6:26 pm   

eee..chyba troszke przesadziles z tym JEDYNYM...nie mam nic przeciw twojemu produktowi jeli jest skuteczny..lecz ..idz do apteki..tam takich JEDYNYCH..jest kilkanascie :lol: :grin:

sulphur 
sulphur

Wysłany: Nie Lis 22, 2009 10:04 pm   

stary luszczyk napisał/a:
eee..chyba troszke przesadziles z tym JEDYNYM...nie mam nic przeciw twojemu produktowi jeli jest skuteczny..lecz ..idz do apteki..tam takich JEDYNYCH..jest kilkanascie :lol: :grin:

Mówimy tutaj o dwóch aspektach:
Pierwszy: szamponie posiadającym status leku - tych jak napisałem jest około trzech.
Drugi: wskazanie do leczenia łuszczycy (potwierdzenie wyników w badaniach, zapewnienie standardów produkcji, zarejestrowanie produktu leczniczego, uzyskanie zgody na dopuszczenie do obrotu a ostatnio również przejście procesu harmonizacji unijnej) - te jak pisałem, z pośród obecnych na rynku polskim szamponów leczniczych (leków), ma tylko ZDRÓJ.

To że stoi kilkanaście - nie wątpię . Zadaj tylko farmaceucie pytanie które z nich są lekami, a które podszywają się pod leki (sugerując właściwości lecznicze). Mała ściąga z tego jak odróżnić lek od nieleku znajduje się tutaj: http://www.sulphur.com.pl/leki.php

Pozdrawiam :lol:

zdroj_szampon_leczniczy.jpg
Szampon leczniczy ZDRÓJ. Wskazany w leczeniu łuszczycy skóry głowy, łojotokowego zapalenia skóry głowy, nasilonego łojotoku owłosionej skóry głowy. Więcej na www.sulphur.com.pl
Plik ściągnięto 1487 raz(y) 37.15 KB

sulphur 
sulphur

Wysłany: Pon Sty 11, 2010 9:28 pm   

Uzupełniając informację / podnosząc wątek poniżej streszczenie jednego z badań dostępne w internecie:
Siarka jest szeroko stosowana w lecznictwie dermatologicznym ze względu na działanie redukujące, keratolityczne, odkażające, a także przeciwpasożytnicze. Solanka siarczkowa z uzdrowiska Busko-Solec zawiera znaczne ilości siarki jak i innych biopierwiastków. Celem pracy była ocena skuteczności mineralnego szamponu leczniczego „Zdrój” w leczeniu łuszczycy oraz łojotokowego zapalenia skóry owłosionej głowy. Zwracano także uwagę na tolerancję szamponu i ewentualne działania uboczne. Na podstawie przeprowadzonych badań wykazano korzystny efekt terapeutyczny szamponu leczniczego „Zdrój”, wyrażający się istotnym statystycznie obniżeniem wskaźnika PASI u pacjentów z łuszczycą w porównaniu do grupy kontrolnej, stosującej szampon placebo. Obserwowano również szybką poprawę kliniczną u chorych z łojotokowym zapaleniem skóry owłosionej głowy. Badany szampon był bardzo dobrze tolerowany przez pacjentów, nie wykazywał działania drażniącego ani uczulającego. Uzyskane wyniki wskazują, że mineralny szampon leczniczy „Zdrój” może być stosowany w leczeniu chorób skóry owłosionej głowy. Źródło.

sulphur 
sulphur

Wysłany: Pon Lip 16, 2012 10:16 pm   

W przypadku kłopotu z dostępnością (pomimo, że każda apteka na życzenie klienta ma obowiązek sprowadzić szukany lek, niektóre się z tego nie wywiązują), prosimy o kontakt za pomocą formularza na http://sulphur.com.pl/gdzie-kupic/

Przy okazaji - zapraszam do polubienia profilu na FB: poprzez www.sulphur.com.pl lub http://www.facebook.com/SulphurBuskoZdroj

JuliaP
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sty 30, 2013 1:27 pm   

Niestety ten szampon powodował u mnie pieczenie i swędzenie ogniska łuszczycy. Tak więc ja tego szamponu bym nie poleciła.
Ale fakt, innym może łagodzić, dlatego też każdy łuszczyk musi sam metodą prób i błędów dobrać sobie odpowiednie dla siebie leki czy dermokosmetyki.

Poza tym strasznie namolna ta reklama szamponu i jeszcze to "polubienie" strony na fb.... :shock:
Chyba jestem za bardzo staroświecka.... :wink:
Ostatnio zmieniony przez JuliaP Czw Sty 31, 2013 9:39 am, w całości zmieniany 2 razy  

wieczny 
czekając na cud...

Wysłany: Sro Sty 30, 2013 1:58 pm   

za jakis czas bede testowal to dam znac czy cos pomogl, na razie musze skonczyc to co mam

szater 

Wysłany: Sro Sty 30, 2013 5:23 pm   

Droga Julio wielu z nas stosuje produkty tej firmy i są naprawde dobre :razz:
Firma wielokrotnie dawała swoje preparaty za darmo do testowania dla ludzi chorych na uszczyce.....są z nami od lat i sa naprawde sprawdzeni :brawo:

JuliaP
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 31, 2013 9:11 am   

Nie przeczę, że tak jest Szater :) może i są najlepsze na świecie, ale jak widać jestem wyjątkiem i mi ten szampon bardzo podrażniał skórę. Podzieliłam się swoimi spostrzeżeniami.

basia44 

Wysłany: Czw Sty 31, 2013 9:19 am   

Nie każdy może produkty siarczkowe więc i naturalnym jest że jednym pomaga a drugim szkodzi :hmm: :hmm:

szater 

Wysłany: Czw Sty 31, 2013 10:12 am   

nie chodziło mi o subiektywna ocene szamponu....bo wiadomo ze jednym zadziała a inny bedzie niezadowolony....chodziło mi o firme i podwazanie jej wiarygodnosci :>

PS
zmienianie tresci posta,po wypowiedzi kolejnych komentujących ....nie jest ok :!:

JuliaP
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sty 31, 2013 1:01 pm   

Przesadziłaś teraz Szater.
Nie podważałam wiarygodności żadnej firmy.

michar 

Wysłany: Sob Lut 09, 2013 9:52 am   

Stosowałem już kiedyś ten szampon dłuższy czas i regularnie, w moim przypadku nie było żadnej poprawy :mad: mogę go wyrzuci do kosza :sad:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Lut 09, 2013 11:36 am   

A po co te sprzeczki moi drodzy?wszak zasada jest,ze testujemy na sobie to co jest dostepne,a to czy pomoze czy nie to juz inny problem,firma jest ogolnie uznana.Natomiast to,ze sie reklamuje,chyba tez normalne,w koncu to biznes,jak dla kazdej innej firmy.

annam 

Wysłany: Czw Sie 01, 2013 11:40 pm   

Ja polecam SELSUN 2,5% jest rewelacyjny

tu jest link można go kupić na allegro bo w polsce go nie ma

http://allegro.pl/szampon...3442964125.html

Odpowiedz do tematu