Wysłany: Czw Maj 30, 2013 11:40 pm REVITOL DERMASIS
Jestem tu nowy więc witam wszystkich.
Zakładam temat bo nie mogłem znależć podobnego, ewentualnie po jakimś czasie może zostać usunięty, chciałem się tylko zapytać o wasze opinie o tym kremie http://www.revitol.pl/15,revitol-dermasis.html czy ktoś z Was go używał? Duzo osób go w sieci poleca, podobno najlepszy krem na łuszczyce na rynku.. niestety na pewno to co odstrasza to cena, 150zł .. Akurat w moim przypadku to krem by starczył na nawet długi okres czasu bo ja mam jak na razie "lekką" łuszczycę, po plamie na łokciu z zewnetrzej strony, i co chwile mi sie pojawiaja małe plamki na czole. To z tych widocznych miejsc.
Proszę o opinie tylko osoby które tego kremu używały.
ja stosuje maseczke z drozdzy plus olejek rycynowy (przepis jest na forum, jak nie znajdziesz to napisze), plus buska maske siarczkową dudy (żółtą) i jest ok
na zmiane stosuje - przed jednym myciem drozdze przed nastepnym maske
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
a ten zel pharmaceris stosuje jako szampon bardzo dobrze sie sprawdza
do twarzy tez uzywam ichniejszego z tej serii a tego do ciala nie testowalam - troche mi drogo wyglada
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Właśnie poza nie dużymi plamamy na łokciach, i coraz mniej widocznych czerwonych plamkach na czole mam problem z owłosiona skórą głowy. Juz spory czas temu pojawiały mi sie jakieś strupki na głowie i ja je drapałem, drapałem tyle, że strasznie mi sie to rozniosło po całej prawie głowie. Konkretnie mam 2 duże placki na górze głowy i jeden na całej szerokości tylnej częsci głowy. Tak z tego co wypisałyście to ten płyn CERKSOL może mi pomóc? Pisze, że dobry na zrogowacenie naskórka, ktoś jeszcze poza jedną osobą ten płyn poleca?
Na pewno spróbuje tego żelu PURI-ICHTILIUM tak jak polecacie.
Co do tem maseczki domowej roboty to faktycznie drożdze tak dobrze działają na łuszczyce i rogowacenie sie naskórka? Nie zespsuja sie od tego włosy? Dodam, że mam dość krórkie włosy
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Maj 31, 2013 3:52 pm
Adrian21 napisał/a:
Juz spory czas temu pojawiały mi sie jakieś strupki na głowie i ja je drapałem, drapałem tyle, że strasznie mi sie to rozniosło po całej prawie głowie.
łuszczyca nie jest choroba zakazną nie można wiec poprzez rozdrapania spowodowac "rozsiania"....po prostu miałes wysyp,mocniejszy i rozleglejszy,absolutnie to nie miało nic wspólnego z rozdrapaniem istniejacych juz zmian łuszczycowych.Na temat leczenia naturalnymi metodami jest duzo informacji na forum,spokojnie poczytaj i wybierz cos dla siebie.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
No nie zgodze sie Szater z Toba tzn nie zakazna to fakt jednak rozdrapania powoduja w tych miejscach nowe zmiany .Co prawda teraz mam ponad rok luzik ale jak zmiany byly rozdrapania mozna tak powiedziec roznosily je .
Wysłany: Pią Maj 31, 2013 5:55 pm
Zgadzam sie z toba Waldku że na uszkodzonej skórze moga pojawic sie nowe zmiany ale nie muszą.Nie ma żadnej mozliwosci aby rozniesc łuszczyce....moze ale nie musi, pojawic sie w miejscu uszkodzenia ale jak drapiesz sie po czybku głowy to nie wyjdzie za uszami....chyba że nastapi wysyp
Ja na głowie mam kilka zmian,drapie nieraz aż do krwi...nigdy nie miałam łuszczycy na skórze głowy
rozmawiałam na ten temat juz wielokrotnie z lekarzami:tylko cos co jest zakazne mozna przeniesc pod paznokciami w inne miejsce-rozsiac,rozniesc po ciele czy po głowie-grzybice,wszelkie drożdzyce,swierzb czy....kurzajki....w przypadku łuszczycy nie ma takiej możliwosci gdyz to nie jest choroba zakazna,drapiac mozna spowodowac zaognienie i wystąpienie (po podrażnieniu skóry) nowych krostek w tym miejscu i to tylko u osób u których uszkodzenie skóry powoduje w miejscu ran powstawania ognisk uszczycowych.Gdy drapiesz sie po zmianach na nodze to nawet jak podrapiesz sie na policzku to nic sie nie rozsieje....przy w/w chorobach zakaznych tak własnie sie roznosi chorobe po całym ciele i po....innych ludziach.
Uczulam na takie stwierdzenia bardzo bo czasem obserwuja nas ludzie i widząc drapiacego sie łuszczyka,usuwają sie aby sie nie zarazic,nie podaja reki czy odmawiaja korzystania z basenu w którym akurat łuszczyk sie kąpie...dlatego szczególnie powinnismy przywiązywac wagę do słow które wypowiadamy.
Walcze od lat z nietolerancją wobec nas,nie jest to ani proste ani łatwe dlatego staram sie zwracac szczególnie uwagę na takie sformułowania
Mam nadzieję ze wyjasniłam o co mi chodziło
Jakieś poł roku temu z tyłu głowy pojawił mi się mały strup, regulanie go tam dotykałem, lekko drapałem mimo iż wiedziałem, że sie powiększy. I tak sie stało, z milimetrowego strupka obecnie mam "placek" na mniej wiecej 2-3cm.. dużo wcześniej miałem podobnie, tyle, że drapałem duzo więcej, i obecnie mam 2 "placki" na czubie głowy jeden na ok 3 drugi 5cm, z tyłu głowy praktycznie na całej szerokości głowy.. I o to mi chodzi, że jak się drapie te strupy to się rozszerzaja, coraz większy obszar zajmują a nie o to, że jak sie dotknie tego i pozniej dotknie sie ręki to sie przeniesie.
Ja w zasadzie nie byłem u dermatologa i nawet nie mam pewności czy to łuszczyca czy np ŁZS, czytajac różne artykuły w sieci sam naprawdę nie potrafię rozróżnić tego, czytając to wychodzi na to, że mam to i to Gernelanie mam problemy ze skórą głowy, głównie owłosionej lecz też na czole. Od dłuższego czasu to nie znika, od jakiegos roku na czole obrzeżach włosów mam zaczerwienienie, raz wieksze, raz mniejsze ale nigdy tak żeby to znikło... oczywiscie niczym nie próbowałem tego zaleczyć, poza szamponem (sterydem) NIZORAL, wyskoczyły mi na srodku czoła 2 czerwone plamki, podrapałem to i i one się złaczyły i teraz jest jedna wieksza plamka. Myje włosy zwykłym szamponem i po umyciu robią się na tych plamkach łuski..
Więc ja głównie szukam leku który usunie te placki na owłosionej skórze głowy, te zrogowacenie. Oczywiście wiem, że piorytetem jest przestanie tego drapać. Ale z tym jest coraz lepiej:) Te drożdze zniwelują zrogowacenie?
Tak Szater oczywiscie rozniesc jak najbardziej nie mozemy bo nie zarazliwe .Adrian a ty to lepiej idz do lekarza bo wcale nie jest powiedziane ze to luszczyca a juz LZS NA PEWNO NIE
Wysłany: Pią Maj 31, 2013 7:07 pm
Kurcze niby opis pasowałby do łuszczycy ale wiele chorób jest o podobnych objawach.Sadze że najlepszym wyjsciem jest wybrac sie do dermatologa aby on postawił diagnoze i wtedy wiadomo czym i jak leczyc.
Maska drożdzowa pomaga zdjąc łuskę ze skóry głowy.....
Wiem ze ludzie lecza sie tez ciepłym octem jabłkowym....ale to może Basia gdzies sie pojawi i dopowie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum