Wysłany: Sro Gru 06, 2006 4:54 pm nowa w rodzinie...
mam łuszczycę. Choć nie do końca się do tego jeszcze przyznaję. Może dlatego że zmiany nie są agresywne...ale jednak są i nie wiadomo jak to będzie wyglądać później.
W wieku 12lat miałam z tyłu głowy czerwone plamy z płatkami... była jakaś maść, szampon nizoral i spokój. Nawet nie wiedziałam co to.
Teraz mam 21 lat, co jakiś czas na głowie w różnych miejscach pojawiały się delikatne zmiany, ale nizoral pomagał. Pół roku temu zmęczona walką z "łupieżem" odwiedziłam dermatologa gdzie usłyszałam że "wygląda mi to na zmianę łuszczycową"...
dostałam elocom którego nie stosowałam regularnie, niewygodnie mi było nakładać go na skórę głowy, nie widziałam gdzie mam zmiany.. chyba na dobre mi to wyszło. Dopiero dzięki takim stronom jak ta mogłam się dowiedzieć coś o chorobie.
Mam trochę żalu do dermatologa że nic mi nie powiedział, sama zrobiłam sobie krzywdę, zdrapywałam łuski - nie miałam pojęcia że nie można - i teraz wiadomo jaki efekt.. teraz czeka mnie rozmowa z mamą i chłopakiem. Wyjaśnie, może nie wystraszę..
Mam nadzieję że choroba będzie przebiegać łagodnie. Dzięki wam wiem co mam robić
Witaj anulka:):) napewno rozmowa z mamą i chlopakiem przejdzie pomyslnie i napewno nie wystraszysz ich , nie martw sie , to w końcu nie jest smiertelna choroba ani zarazliwa i da sie z nia zyc. Moze nie wyleczy sie ale napewno zaleczy i mozna sie pozbyc zmian na skórze nawet na zawsze. Dobrze ze wiesz co masz robic i od czego zaczac leczenie, a jak bedziesz miala jakiekolwiek watpliwosci to wytaj w końcu po to tu jestesmy aby sie wzajemnie wspierac:) zycze Ci powodzenia i zaleczenia:)
Wysłany: Sro Gru 06, 2006 7:34 pm
Anulko, łuszczyca nie trąd! Da się z tym wytrzymać
Swoją plamką mamy nie wystraszysz, a jeśli chłopak przestanie Cię kochać z tego powodu to znaczy, że nie jest Ciebie wart i postaraj się szybko o nim zapomnieć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum