Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Enstilar
Autor Wiadomość
kponiter

Wysłany: Czw Paź 03, 2019 12:25 am   Enstilar

od września do refundacji trafił nowy lek na łuszczycę! enstilar to lek podobny do Daivobet ale w formie pianki. obecnie refundacja obejmuje 70% ceny w związku z tym zapłacimy za niego ok. 62 zł. Ja już zamówiłem i napiszę niedługo jak wrażenia :mrgreen:

dzyszla 

Wysłany: Czw Paź 03, 2019 4:50 pm   

Ja się sterydów boję, choć też go dostałem jako uzupełnienie terapii. Nakłada się to przyjemnie i łatwo, ale wpływ to znikomy (szczególnie przy moim bardzo umiarkowanym stosowaniu - nie ufam sterydom, które i tak słabo na mnie działają).

szater 

Wysłany: Sob Paź 12, 2019 3:18 pm   

Poczytaj co pisze na temat stosowania sterydów.Jestes chyba jedynym przypadkiem na swiecie na którego nie działaja sterydy :razz: chyba ze stosujesz je tak jak piszesz czyli okazjonalnie to rzeczywiscie ani nie lecza ani nie szkodza...szkoda masci czy pianki,oddaj komus kto skorzysta.

Powtarzam że masci te to nie sa masci STERYDOWE bo takowe to :NOVATE,DERMOVATE ect

dodatek sterydu w tych masciach(DAIVOBET,ENSTILAR) jest minimalna,podstawa jest KALCIPOTRIOL

Odpowiedz do tematu