od września do refundacji trafił nowy lek na łuszczycę! enstilar to lek podobny do Daivobet ale w formie pianki. obecnie refundacja obejmuje 70% ceny w związku z tym zapłacimy za niego ok. 62 zł. Ja już zamówiłem i napiszę niedługo jak wrażenia
Wysłany: Czw Paź 03, 2019 4:50 pm
Ja się sterydów boję, choć też go dostałem jako uzupełnienie terapii. Nakłada się to przyjemnie i łatwo, ale wpływ to znikomy (szczególnie przy moim bardzo umiarkowanym stosowaniu - nie ufam sterydom, które i tak słabo na mnie działają).
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Paź 12, 2019 3:18 pm
Poczytaj co pisze na temat stosowania sterydów.Jestes chyba jedynym przypadkiem na swiecie na którego nie działaja sterydy chyba ze stosujesz je tak jak piszesz czyli okazjonalnie to rzeczywiscie ani nie lecza ani nie szkodza...szkoda masci czy pianki,oddaj komus kto skorzysta.
Powtarzam że masci te to nie sa masci STERYDOWE bo takowe to :NOVATE,DERMOVATE ect
dodatek sterydu w tych masciach(DAIVOBET,ENSTILAR) jest minimalna,podstawa jest KALCIPOTRIOL
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum