Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Paź 29, 2013 8:37 pm Daivobet
Miał byc refundowanym lekiem przy leczeniu łuszczycy,bo ma bardzo dobre wyniki testowania.Mało szkodliwy i mozna osiągnąc naprawde duza poprawe bez strachu o skutki uboczne....niestety ale dzieki panu ministrowi zdrowia...nie bedze refundowany
szater,
bardzo mi przykro ale już prawie nic poza lekami robionymi nie jest refundowane.
od łuszczycy się nie umiera to i się nie refunduje. jeżeli liczyć na refundację to tylko leki recepturowe. już nawet maść narodowa jaką jest Novate jest na 100%
a tak btw.
ostatnio w polskich hurtowniach pojawił się Daivonex importowany ze szwecji i udało nam się sprowadzić. 50zł za 30g maści - rewelacyjna cena.
całkiem prawdopodobne. jakby ktoś miał sprawdzony namiar na Daivobet w rozsądnej cenie to sam bym bardzo chętnie kupił.
cholera lecząc się w polsce naprawdę trzeba dobrze zarabiać. niestety na NFZ nie mamy co liczyć i z bólem to powiem ale nie spodziewajcie się jakiejkolwiek zmiany.
Czesc lecze sie od tygodnia daviobetem na noc przez pierwsze dni plamy ladnir bledly pozniej luska zaczela co raz bardziej narastac w dzien mam pilarix tylko odnosze wrazenie ze juz nic nie daje . Czy to normalne ze w trakcie leczenia tak sie dzieje ?
_________________ 'Zycie jest snem a smierc przebudzeniem'
Czesc lecze sie od tygodnia daviobetem na noc przez pierwsze dni plamy ladnir bledly pozniej luska zaczela co raz bardziej narastac w dzien mam pilarix tylko odnosze wrazenie ze juz nic nie daje . Czy to normalne ze w trakcie leczenia tak sie dzieje ?
_________________ 'Zycie jest snem a smierc przebudzeniem'
Wysłany: Pon Cze 09, 2014 4:01 pm
podczas leczenia Daivobetem trzeba dobrze natłuszczac i nawilżac bo skóra wysusza sie dramatycznie.
Daivobet to nie jest typowa masc sterydowa co to zadziała natychmiast i u wszystkich.Podstawowym składnikiem jest Kalcipotriol,analog wit D3 dodatek sterydu jest niewielki,moze sie zdarzyc że nie u wszystkich działa.
Zdecydowanie kilka dni to za mało aby ocenic czy masc działa czy nie
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Wto Cze 24, 2014 7:59 am
Podam ci nasz "łuszczycowy" kontakt.Tam mozesz spokojnie i za dużo mniejsze pieniądze kupić i Daivobet i Daivonex-bez recepty.
Sprawdziłam wielokrotnie i polecam innym.Masci sa nowe,z dobrym terminem i zawsze na czas
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum