Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy jest to jakas powazna zmiana luszczycowa?
Autor Wiadomość
arya 

Wysłany: Nie Lis 20, 2016 4:38 pm   Czy jest to jakas powazna zmiana luszczycowa?

Witam,

w zalaczniku jest zdjecie nogi mojego narzeczonego. Ostatnio dostal ostrego przeziebienie i dostal zwiekszonych objawow, lekarz mu przepisal tylko witaminy i syrop...
Chlopak pali ogolnie duzo, jestem zmartwiona czy jest to tylko objaw luszczycy, czy cos wiecej? Widzieliscie cos takiego?
Mowi, ze jak chodzi, to czuje jakby ktos mu noz wbijal w to miejsce, tak go boli.

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

15129701_1356771114357060_1876189493_n.jpg
Plik ściągnięto 6599 raz(y) 10.93 KB

Destination2115

Wysłany: Nie Lis 20, 2016 6:31 pm   

Mam ten sam problem, z tym że na dużo większej powierzchni. Boli do tego stopnia ze ból sprawia każdy ruch. Nie wiem czy to pocieszenie, Ale tak to łuszczyca.

arya 

Wysłany: Pon Lis 21, 2016 8:25 am   

Destination2115 napisał/a:
Mam ten sam problem, z tym że na dużo większej powierzchni. Boli do tego stopnia ze ból sprawia każdy ruch. Nie wiem czy to pocieszenie, Ale tak to łuszczyca.

Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz. Moj juz zaczal w niektorych momentach myslec, ze to moze rak skory, bo on tez pali duzo. Wydawalo mi sie to akurat w jego przypadku malo prawdopodobne, dlatego tez stad moje pytanie, bo mimo wszystko sie zmartwilam i go chcialam tez uspokoic.

Czy cos lagodzi ten bol i czy zawsze Ci towarzyszy, czy tylko przy oslabieniu organizmu?

Pozdrawiam serdecznie.

szater 

Wysłany: Pon Lis 21, 2016 10:05 am   

najwazniejsza rzecza to pójsc do lekarza dermatologa.Nikt z nas tutaj nie jest lekarzem,chociaz doswiadczenia mamy i owszem wielo letnie....ja na ten przykład 50lat.Dosc intensywnie działam na rzecz chorych na łuszczyce ale nie podjęłabym sie postawienia diagnozy.Najrozsądniej jest pójsc do lekarza,niech to obejrzy i wtedy zleci odpowiednie lei.lekarz internista może sie nie znac,takie jego prawo,dlatego lecza nas DERMATOLODZY

Destination2115

Wysłany: Pon Lis 21, 2016 4:20 pm   

Również polecam wizytę u dermatologa. No ale generalnie natłuścić zawsze można jakimś kreMem obojętnym.

szater 

Wysłany: Pon Lis 21, 2016 5:36 pm   

pewnie że można smarowac...nawet okadzac dymem :razz: jak kto lubi i ma taką potrzebę,zastanawiam sie tylko w jakim celu...to ani nie pomoze ani ulgi nie przyniesie :hmm:
Wizyta u dermatologa załatwi sprawe od reki ,nie ma sensu wiec sie męczyc i dodatkowo przedłużac okres bólu.

Zamiast smarowac jakims kremem proponuję wsypac do wnny torebke sody oczyszczonej,dwie garsci soli gruboziarnistej i...1/3 szklanki oleju,kapiel powinna trwac około 25-30 min woda ciepła ale nie gorąca,potem wychodzimy z wanny lekko osuszając ciało recznikiem,bez tarcia a tę zmiane na nodze najlepiej zostawic do wyschniecia bez osuszania.

Dla ludzi ,którzy nigdy nie korzystali z takiej kąpieli: wbrew temu co sie moze wydawac nic nie piecze :razz:

Mozna zastosowac gdy swędzi i piecze łuszczyca na całym ciele. :smile:

arya 

Wysłany: Sro Lis 30, 2016 1:41 pm   

Witam ponownie.

Lekarz mu przepisal juz odpowiednia masc, i do tego bierze tabletki, na infenkcje. Mial bardzo oslabiony organizm ostatnio, i stad ten objaw. Mial jakiegos wirusa. Mowi, ze wciaz go boli, ale jest troche juz lepiej. Musi to czyscic, i uzywac plastra, by o nic nie ocieralo.

Jest to objaw luszczycy jedynie.

Dziekuje szater za przepis :) Niestety wanny nie mamy, ale moze w nastepnym mieszkaniu wyprobujemy.

Dziekuje Wam jeszcze raz za odpowiedzi.

szater 

Wysłany: Czw Gru 01, 2016 9:13 am   

Cieszą sie że już jakos ujarzmiliscie problem :brawo: przy łuszczycy czesto dochodzi do nadkazen grzybiczych,szczególnie w niedostepnych czesciach ciała lyb takich narażonych na ciągłe obcieranie. Zycze zdrowia i poprawy,pozdrawiam :mrgreen:

Odpowiedz do tematu