Wysłany: Pią Sty 12, 2018 9:35 pm dieta w łuszczycy
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Moi kochani, piszę pracę licencjacką na temat wspomagania dietą terapii w łuszczycy. Sama borykam się z tą chorobą od ponad 20 lat. Zwracam się do Was z ogromną prośbą o wypełnienie ankiety badawczej. Ankieta jest całkowicie anonimowa. Wszystkich chętnych zapraszam do napisania do mnie maila - odeślę link do ankiety. Z góry serdecznie dziękuję i liczę na Waszą pomoc.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Sty 31, 2018 8:57 am
Jakiejs super diety ,działającej na wszystkich nie znam,podobno sródziemnomorska ale tam z kolei wystepują warzywa ,których podobno nie powinnismy jesc;ziemniaki,papryka,pomidory,kabaczki,dynie czyli tzw psiankowate.Niektórzy nie jedza mleka i jego przetworów-ale to niebezpieczne...jest też moda na wyeliminowanie glutenu...osobiscie przetestowałam i...łuszczyca jak była tak jest,lekarze tylko mnie opierniczyli dokładnie....bo gluten powinno sie wykluczac jedynie ze wskazan lekarskich....i tyle.Możesz poszukac cos dla siebie troche tego jest ale...nie znam nikogo komu dieta pomogłaby diametralnie w leczeniu łuszczycy lub czymkolwiek.Pewnie że zawsze na poczatku cos sie zmieni ale...nie da sie całe zycie byc na diecie i coraz bardziej ją zaostrzac wykluczając składniki ,potrzebne do zycia.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Moja bratnica ma łuszczycę i stosuję przy niej dietę bebio. Dieta bebio to dobra metoda na zrównoważenie i zblinasowanie swojej diety. Jeżeli masz łuszczycę to warto poczytać o diecie bebio. Ja ogólnie myślę, że nawet jeżeli bardzo ona nie pomoże to przynajmniej wpłynie winnych aspektach na Was Tutaj więcej info jak by ktoś szukał (mój blog):Dieta bebio
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Maj 30, 2018 7:55 am
przy łuszczycy nic nie jest takie proste wiec wymyslanie kolejnych diet nic nie da kazdy z nas choruje inaczej i co innego na niego działa,to ze na bartanice zadziałała jakas dieta nie znaczy ze na innych tez...Kazdy musi sam dopasowac sobie co powoduje wysypy i postarac sie to eliminowac...piza tym my chorujemy całe zycie a niue da sie całe zycie byc na diecie bo by człowiek całkiem stracił chec do zycia...wiec spokojnie
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum