Wysłany: Nie Mar 26, 2017 11:51 am leczenie witaminą C
Gdzieś ostatnio czytałam o mężczyźnie, który wyleczył się z łuszczycy stosując witaminę c w czystej postaci i w dużych ilościach. Myślicie, że to możliwe? A może ktoś próbował tej metody? Co o tym myślicie?
Wysłany: Nie Mar 26, 2017 9:19 pm
A ja nie słyszałem o żadnych związkach kwasku askorbinowego z łuszczycą. Mówi się niby o wpływie witaminy A - ja brałem na granicy przedawkowania tak, że apteka ekstra sprowadzała dla mnie... Bez rezultatu.
Co ciekawe, tyle mówi się o zbawiennym wpływie słońca i witaminie D, ale o leczeniu nią też nic nie słyszałem...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Mar 28, 2017 8:44 am
Już rozmaite rzeczy słyszałam...cuda na kiju nawet u osób ,które znam osobiscie...coraz to cos nowego miało je wyleczyc z łuszczycy i...ZONK...
Wystarczy sie zastanowic gdyby był jakis sposób na wyleczenie z łuszczcy to bogaci tego swiata by nie skorzystali? tylko nadal paradowali z łuszczyca???
Słyszałam o cudownej mocy wit C lewoskretnej i....tez sie okazało że to jakas bzdura.
Samą witaminą D nie słyszałam aby leczyc,jej pochodna...kalcipotriol jest składnikiem masci...chociazby DAIVONEX i DAIVOBET...i jak przy wszystkich lekach i masciach na jednych działa na innych nie
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Sro Mar 29, 2017 8:10 am
chyba mamy inne wiesci dotyczace wit D...wiem ze jest stosowana w leczeniu,jej duże dawki pomagają uzyskac remisje a jaj niski poziom zaburza centralne działanie organizmu
Wysłany: Czw Mar 30, 2017 8:39 am
wszędzie teraz jest boom na leczenie wit D3,gdziekolwiek sie nie obejrzysz.Ja tran jem w kapsułkach,mój mąż pije ale całą jesien i zime ,koło kwietnia odstawiamy,mamy z głowy infekcje.Spróbuj postosowac troszke tej D3 w duzych dawkach(4000) to zobaczysz rózżnice.My wszyscy mieszkający w tym klimacie mamy niedobór tej witaminy.Doskonałym suplemantem jest tez siarka.
Wysłany: Czw Mar 30, 2017 5:56 pm
Siarka mi nie pomagała - od kąpieli po maści i wody do picia
pochodna witaminy D w maściach też nie, ale można spróbować doustnie... Tym bardziej, że koniecznosć tego zabiegu (wciąż czekam na wyniki z histopatologii) skutecznie mnie kompletnie powstrzyma przed słońcem czy naświetlaniem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum