Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
sączące zmiany
Autor Wiadomość
papaja

Wysłany: Nie Mar 11, 2007 11:02 am   sączące zmiany

Może ktoś wię, co zastosować oprocz sterydu, jak są zmiany sączące.

Kucka 
Wariatka :P

Wysłany: Nie Mar 11, 2007 6:33 pm   

A jakie to są zmiany sączące ? :shock:

papaja

Wysłany: Pon Mar 12, 2007 6:33 pm   

To jest tak jakby etap przed krwawieniem ze zmian.Drapanie>złuszczanie się naskórka>wydostawanie się osocza ze zmian. To tak jakbyś się za bardzo podrapała i teraz się wszystko sączy.W uogólnionej postaci łuszczycy-erytrodermii coś takiego występuje między innymi.Ja mam takie plamy właśnie zaczerwienione, ktore mnie strasznie swędzą i się z nich sączy osocze, ale nie mam zamiaru brać sterydów idlatego się pytam o radę. Mam nadzieję, że to nie jest łuszczyca, chociaż wszystko na to wskazuje, że właśnie jest( miałam postawionych kilka diagnoz: wyprysk kontaktowy i łojotokowe zapalenie skóry)...

EWaa

Wysłany: Wto Mar 13, 2007 1:13 pm   

papaja.. z tego co opisujesz wnioskuje, ze masz jakis stan zapalny , bez odpowiedniego leku sie nie obejdzie , naturalne srodki chyba tu jak narazie nic nie pomoga , musisz sie wspomoc sterydem pamietając o odpowiednim jego stosowaniu, i jezscze nie wiadomo czy lekarz nie przepisze ci antybiotyku aby pozbyc sie stanu zapalnego, naturalnymi srodkami mozesz jedynie dopomóc leczenie. Nie nalezy sie bac sterydow doputy, dopuki stosuje sie je z "rozumem" , sama smarowalam sie sterydami , i jak narazie ( ok.1.5 roku) mam spokój z ł.. powodzenia:)

Odpowiedz do tematu