Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Emolium
Autor Wiadomość
daro 

Wysłany: Wto Lip 11, 2006 6:40 pm   Emolium

Emolium dostępny w aptece bez recepty

CENA:

OLEJEK 200 ml ok. 18-20 zł
KREM 75 ml ok. 14-17 zł
KREM SPECJALNY 75 ml ok. 17-20 zł
KREMOWY ŻEL DO MYCIA 200 ml ok. 18-20 zł

OLEJEK DO KĄPIELI ORAZ KREM:
Jest ro emolient polecany do kąpieli dermatologicznych dla dzieci i dorosłych ze skórą bardzo suchą oraz w chorobach łuszczycy, wyprysku i liszaju płaskim. Likwiduje przyczyny i skutki suchości skóry, odżywia skórę i dostarcza jej lipidy, długotrwale natłuszcza i nawilża naskórek, ogranicza przeznaskórkową utratę wody, odbudowuje płaszcz hydrolipidowy oraz zmiękcza naskórek. Skutecznie likwiduje świąd

Zastosowanie:

- w przebiegu atopowego zapalenia skóry
- w innych chorobach przebiegających z sucością skóry, m. in. rybia łuska,
- łuszczyca, wyprysk, liszaj płaski

Stosowanie:

Przed użyciem wstrząsnąć. Kąpiel dla dorosłych:
Do napełnionej wodą wanny dodać 30 ml preparatu (1 miarkę). Kąpiel powinna trwać około 15 minut. Następnie delikatnie osuszyć skórę ręcznikiem, bez wycierania.
Kąpiel dla dzieci i niemowląt:
Do wypełnionej wanienki dodać 15 ml preparatu (1/2 miarki). Po kąpieli delikatnie osuszyć skórę dziecka ręcznikiem, bez wycierania. Po kąpieli w ciągu 5 minut koniecznie należy nałożyć na skórę emolient w kremie

Substancje aktywne:

- Łagodzenie świądu: trójglicerydy oleju z kukurydzy, alantolina
- Nawilżanie i wiązanie wody w skórze: hialuronian sodu, mocznik, gliceryna

Mi pomaga na swędzenie :)

[b]Niżej podaję link, w którym znajdziecie informacje o EMOLIUM i produktach (kremach itp.)

Źródło:
http://www.emolium.pl[/i]

daro 

Wysłany: Sro Lip 12, 2006 10:00 pm   

Ja to stosuję i polecam osobom, które mają straszne swędzenia. Stosuję to po okładach z herbaty, tzn. chodzi mi o olejek i krem. Po kąpieli w olejku na jakieś 24h mam spokój ze swędzeniami, nie jest to preparat, który leczy łuszczycę, raczej łagodzi swędzenie, a przy okazji łuszczyca staje się bledsza. Co do kremu to dobrze nawilża (stosowałem na dłonie) i nie dopuszcza do wysuszenia skóry. Powiem tylko, że jest to preparat dość drogi jak na codzienne kąpiele w nim, starcza na około 6-7 kąpieli, także wydatek jest i to nie mały :( Ja go stosowałem do kąpieli co drugi dzień, a co do kremu to jest wydajny :D

wierszokletka 

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 8:37 pm   

miałam z tego balsam. kupiłam to gdy skończyło mi się Xerialine, jednak efekty były dużo gorsze, bo jak po Xerialine łuszczyca mi znikała to po Emolium znowu się pojawiała.

Haifa 

Wysłany: Pon Paź 12, 2009 1:19 am   

No wlasnie przy ostatniej wizycie dermatolog polecil mi zakupic Emolium albo Lipobase. Dostalam to drugie w aptece, natomiast Emolium tylko probke. Szczerze mowiac takie sobie, probka wystarczyla na jedno smarowanie, a juz po jakiejs godzinie skora znow sie domagala nawilzenia i plamy wrocily. Po Lipobase znikaja na dluzej.

Aleksandra 

Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 6:25 pm   

U mnie też wrażenia po tych kremach takie sobie. Spodziewałam się czegoś lepszego. Pomimo nazwy;) zdecydowanie lepsza maść lipobase

interlagos

Wysłany: Wto Maj 24, 2011 2:25 pm   

Hej,

ja kupiłam emolium w aptece internetowej Galen i dla mnie zdecydowanie pomogło. Skóra jest teraz dużo mniej sucha. polecam.

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Sro Maj 25, 2011 1:58 pm   

a tak bardziej konkretnie, to co kupiłaś? wszystko?
I co na co pomogło?
Bom taka dociekliwa.

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Sro Maj 25, 2011 8:14 pm   

:o ja mam emolium krem specjalny i żel do mycia i niezaspecjalnie jestem zadowolona, lepsze buskowe mydło do mycia , ja się zawiodłam na emolium,

saba_yo 
TRANCE 4ever :)

Wysłany: Sro Maj 25, 2011 11:35 pm   

mam znajomego co pracuje jako ph w dermokosmetykach i dermolekach z tym polecaniem przez lekarzy na nowe leki to jest tak wiecie troszkę takie nie fer ;p
uzywalem emolium kiedys balsamu, wole nivea

Otworzę plażę łuszczyków :D

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Czw Maj 26, 2011 2:49 pm   

u nas emolium króluje i się sprawdza (zwłaszcza seria P) ciekawam tylko co interlagos pomogło konkretnie i na jakie schorzenie.

Odpowiedz do tematu