Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Basen?
Autor Wiadomość
Niamka 
Aiko

Wysłany: Sob Cze 16, 2007 2:59 pm   Basen?

Rzadko chodze na basen, bo nie umiem pływać, bardzo chciałabym to zmienić.... Ale nie wiam jak moje zmiany zareagują na wodę chlorowaną :?: :?: :?: Morze ktos z Was byl na basenie i wie :wink: :wink: :wink: ?

Freya 

Wysłany: Pon Sie 06, 2007 1:09 pm   

Nie mam pojecia jak ł zareaguje na chlor... Rozwišzanie: idŸ nad jezioro, morze czy co tam będziesz miała pod rękš. Dodatkowy plus: więcej ludzi tam będzie i nikt nawet nie będzie sie skupiał nad tym jak wygladasz :wink:

Oscar Wilde

muzzy 

Wysłany: Wto Sie 05, 2008 4:48 pm   

Ja chodziłam na basen i nic się nie działo...Tylko te uwagi ratownika...że mam plamy;/

lysio 
mam toto od 1986r

Wysłany: Wto Lis 25, 2008 7:56 pm   

na wode w basenie tak samo jak na ta w kranie ...tyle samo chloru :) ))

saba_yo 
TRANCE 4ever :)

Wysłany: Sro Lut 11, 2009 9:15 pm   

jesli sie nie wstydzisz to spokojnie mozesz chodzic na basen ale najlepiej wziasc ze soba balsam albo jakas masc salicylowa i po wykapaniu i wysuszeniu nawilz sie woda z basenu strasznie wysusza skore

mam basen w sql gdy mam male zmiany to ciwicze niestety teraz bylem chory i musze walczyc z moim cholers*wem xd

pozdro

Artur-lodz 

Wysłany: Wto Lut 17, 2009 9:18 pm   

witam ja chodzę na basen i nikt mi uwagi nie zwracał moja ł na wodę dobrze działa.
byłem teraz na Słowacja miejscowości ORAWICA tam jest basen z wodami termalnymi (tem wody 39 stopni) i powiem szczerze ze tam mi woda służy ona jest bardzo siarczysta a wiec polecam

Paweł 

Wysłany: Sro Lut 18, 2009 12:35 am   

A ja polecam baseny solankowe w Ciechocinku :D Po wyjściu z wody to się ze mnie sypało ostro... tylko, że solą ;) No i ogólnie warto tam pojechać nie tylko w celach leczniczych. Ta mieścina jest piękna po prostu :)

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sro Lut 18, 2009 5:13 pm   

a ja zamiast ciechocinka gdzie wszystko drogie polecam solanki grudziadzkie..wedlug oficjalnych badan woda 4-krotnie przewyzsza nasyceniwm w mineraly solanki ciechocinskie.. tyle tylko z e jak pewnie wiecie pomaga to tylko w pozbyciu sie luski..co zreszta czyni bardzo skutecznie..ale nie leczy luszczycy..choc nasyca skore mineralami i pozwala jej sie choc troche zregenerowac

Viviana

Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 5:42 pm   

Morza i wszelkie słone wody jak najbardziej tak!

Osobiście po basenie zauważyłam, że moja Ł. nasila się pomimo używania balsami. Dlatego nie chodzę na baseny. Poza tym, nad jeziorem czy morzem jest więcej ludzi i raczej nie słyszy się przykrych komentarzy. Na basenie może się to niestety zdarzyć, bo ludzie nie są tolerancyjni i mało wiedzą o tej chorobie.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 1:34 pm   

to mow im tak jak ja kiedys powiedzialem..ze palilem sie w wypadku samochodowym..moi znajomi mieli ubaw po pachy..a tamci debile co tak wypytywali jeszcze piwo mi postawili :D :D

Paweł 

Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 11:19 pm   

Heheh ale macie fajne wymówki :P Jakby nie patrzeć wersja palenia się w wypadku samochodowym jest zabawna :P

Viviana

Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 8:44 pm   

stary luszczyk napisał/a:
to mow im tak jak ja kiedys powiedzialem..ze palilem sie w wypadku samochodowym..moi znajomi mieli ubaw po pachy..a tamci debile co tak wypytywali jeszcze piwo mi postawili :D :D

Hehehe :mrgreen: Dobre! Trzeba będzie wypróbować. xD

Ewela29 
Ewela29

Wysłany: Pią Sie 21, 2009 12:22 pm   

Uwielbiam wodę ale w tym roku tylko kilka razy odważyłam się ściągnąć długie lniane portki i tak nie było łatwo,gapiów co niemiara :oops: ogranicza mi życie ta moja przyjaciółka łuszczyca.

szater 

Wysłany: Pią Sie 21, 2009 4:57 pm   

Ewela29 napisał/a:
Uwielbiam wodę ale w tym roku tylko kilka razy odważyłam się ściągnąć długie lniane portki i tak nie było łatwo,gapiów co niemiara :oops: ogranicza mi życie ta moja przyjaciółka łuszczyca.

Na pewne rzeczy nie mamy wpływu.Mądry zrozumie,głupiemu,szkoda tłumaczyć. :razz: Zawsze powtarzam sobie taką maksymę "Niech sie wstydzi ten co widzi"Staram sie chodzić z grupą przyjaciół,razniej sie wtedy czuję.Na tak chamskie uwagi ratownika zareagowałabym ostro! :twisted:Ich obowiązują też pewne zasady.

Acha!Od dłuższego już czasu zalecane jest urzywanie innych niż chlor ssspecyfików do dezynfekcji wody w basenach.Chlorem mogą odkażać tylko wtedy gdy woda jest spuszczona i czyszczą basen :mrgreen:

Gabeczka 

Wysłany: Wto Sie 25, 2009 12:43 pm   

A tak poza, że mieliście wypadek i płoneliście to co mówicie ludziom jak pytając co Wam sie stało :?: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu