Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
masc robiona HYDROCORTISONI
Autor Wiadomość
iwona dąbrowska 
kiwi

Wysłany: Pon Lis 05, 2007 8:34 pm   masc robiona HYDROCORTISONI

DOSTAŁAM TAKĄ MASŚ OD DERMATOLOGA,ALE NIE WIEM CZY TO ZASTOSOWAC?ZEBY GORZEJ NIE BYŁO MOZE KTPS JĄ UŻYWAŁ? DAJCIE ZNAC PA

Gosiek 
gosia

Wysłany: Nie Gru 16, 2007 1:29 pm   

czesc, dostałam ją mc temu, dobrze natluszcza ale nie widac oszalamiajacych rezultatow.
smarowalam ja na zmiane z Laticortem, oraz natluszczajacym Linomagiem (bez recety).
To jest moja pierwsza zima z Łucja (bo tak nazywam Panią Ł... :wink: )
wiec mam zaatakowana wiekszosc swojego ciała.
Na glowe mam natomiast Daivobet- bardzo natluszcza pomimo smarowania b.cienko trudno sie zmywa-efekt przetluszczonych wlosow. Ale cos za coś...
niestety trzeba probowac na wlasnej skorze. Powodzenia!! [/list]

spinacz

Wysłany: Czw Sie 14, 2008 1:22 am   

Ja moge wypowiedziec sie tak gdy moja mama lezała w szpitalu dermatologicznym to wlasnie została zastosowana ta masc:(( wszyscy mysleli ze pomoze bo w 99% podobno pomaga jednak moja mam byla uczulona na jakis skladnik z tej masci i nastapiło tylko pogorszenie sytuacji:(( podwyzszona temp. i wogole nowy wysyp. Tylko łuszczyca mojej mamy jest inna nie normalne łuszczenie tylko grudki ropne. Ale to jest silna masc i tak jak wyzej powiedziane dobrze natłuszczajaca

Monte 
Monte

Wysłany: Pon Sty 19, 2009 12:40 pm   

Nie polecam tej robionej maści. Ona pomagała mi tylko na początku załagodzić stan zapalny przy nowym wysypie. Później natomiast nie redukowała ani nie nawilżała zmian łuszczycowych. A wiem coś o tym bo moja siostrunia ( tak JĄ nazywam ) oblega całe moje ciało. Ale bezczelna , no......

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Czw Lut 12, 2009 7:15 pm   

[ aniolki moje..nie piszcie glupot..hydrocortisoni jest nieodzowna w leczeniu luszczycy..po pierwsze jako masc natluszczajaca..po drugie BEZWZGLEDNIE potrzebna po kazdorazowym uzyciu i zmyciu cygnoliny ..oczywiscie jesli leczymy tzw. dawką uderzeniowa..czyli krotkotrwale dawki..i wreszcie w wiekszm stezeniu czyli ok 5% gdy zaprzestajemy stosowania cygnoliny a jeszcze mamy skore nie do konca zaleczoną

magdado
magda

Wysłany: Pon Mar 23, 2009 12:41 pm   

jeszcze nigdy robiona maść mi nie zaszkodziła.co najwyzej była mi obojętna. a tą o którą pytasz też miałam. raczej nie pomogła ale też nie zaszkodziła

Odpowiedz do tematu