Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Czego można używać w ciąży??
Autor Wiadomość
Ania:) 

Wysłany: Nie Lut 22, 2009 1:46 pm   Czego można używać w ciąży??

Witam.
Długo mnie tu nie było. Dużo się u mnie pozmieniało, np. to, że jest nasz dwoje:).Dlatego bardzo proszę o pomoc i opinie: czy można stosować jakieś maści na łuszczycę w ciąży?Wiem, że ten tamat na pewno już był, ale nie umiem go znaleźć, a to jest dla mnie bardzo ważne.
Pozdrawiam:)

nutka 

Wysłany: Nie Lut 22, 2009 2:43 pm   Re: Czego można używać w ciąży??

Ania:) napisał/a:
Witam.
Długo mnie tu nie było. Dużo się u mnie pozmieniało, np. to, że jest nasz dwoje:).Dlatego bardzo proszę o pomoc i opinie: czy można stosować jakieś maści na łuszczycę w ciąży?Wiem, że ten tamat na pewno już był, ale nie umiem go znaleźć, a to jest dla mnie bardzo ważne.
Pozdrawiam:)

Oprócz natłuszczających to nic nie możesz używać w ciąży i podczas karmienia piersią.

EWaa

Wysłany: Nie Lut 22, 2009 3:13 pm   

Powiem ci Aniu tak .. to czy mozesz cos używać podczas ciąży i karmienia piersią to najlepiej skonsultuj z pediatrą , osobiście podczas karmienia smarowalam sie mała ilościa maści , bardzo cieniutko, pozatym duzo natłuszczania.

Wysłany: Nie Lut 22, 2009 6:44 pm   

Dzięki za odpowiedź.
Tak też myślałam. Zapytam się jeszcze lekarza podczas następnej wizyty.
Z tego co wiem to można dwojako zareagować na ciążę: albo plamki znikają albo jest wysiew. Jak to byłu u Was?
Pozdrawiam

nutka 

Wysłany: Nie Lut 22, 2009 7:10 pm   

Dzięki za odpowiedź.
Tak też myślałam. Zapytam się jeszcze lekarza podczas następnej wizyty.
Z tego co wiem to można dwojako zareagować na ciążę: albo plamki znikają albo jest wysiew. Jak to byłu u Was?
Pozdrawiam

U mnie znikły zmiany na dużych palcach u stóp, były to dosłownie dwie plamki. Reszta była przez okres ciąży była "uśpiona" i wróciła jak urodziłam małą.
Ja czytałam, ze albo znika na czas ciąży lub nie ma żadnej zmiany, po prostu jest tak jak było.

Wysłany: Pon Lut 23, 2009 3:25 pm   

Hmmm, to co mówisz Nutko jest dość optymistyczne. Ale będę się tego trzymać. Troszkę się wystraszyłam, że będę miała duży wysiew i niczym nie będę mogła go leczyć. Choć z drugiej strony dla dobra Maluszka to mogę i w kropki chodzić (oby to był mój jedyny problem przez całą ciążę!).
Pozdrawiam

nutka 

Wysłany: Pon Lut 23, 2009 6:17 pm   

Hmmm, to co mówisz Nutko jest dość optymistyczne. Ale będę się tego trzymać. Troszkę się wystraszyłam, że będę miała duży wysiew i niczym nie będę mogła go leczyć. Choć z drugiej strony dla dobra Maluszka to mogę i w kropki chodzić (oby to był mój jedyny problem przez całą ciążę!).
Pozdrawiam

Nawet nie będziesz miała czasu myśleć o łuszczycy :wink:
Zbieraj siły na czas gdy maleństwo będzie na świecie.. dopiero się zacznie :lol:

agat

Wysłany: Pią Lip 31, 2009 12:31 pm   

Witam,
Przegladam forum i znalazłam wiele ciekawych informacji, o których nie wiedziałam, wiec chciałabym zapytac o rade.
Również jestem na etapie staran o dziecko, i mam tez niewielkie ale jednak swędzące zmiany na skorze głowy. Jakies 1,5 miesiaca temu lekarz wiedzac, że się staram o dziecko przepisal mi balsam xerial capillaire (kiedys wczesniej stosowałam dermovate)
Balsam nie bardzo pomogł, a wrecz ostatnio mialam wrażenie, że swędzi mnie mocniej, wiec wczoraj dermatolog przepisał mi Elocom lotio mówiąc, ze jest to steryd, ale słaby i jakbym była w ciazy to tez można go stosowac, No, ale poczytałam o nim na forum i mam duze wątpliwości i wolę się wstrzymać…
Czy moglbyscie jednak polecic mi jakiś dobry szampon, który można stosować w ciazy (bo te z dziegciem to chyba jednak nie) ?? I czy wiecie, czy mozna stosowac metody domowe, np. papkę z drozdzy ?
Nie mam za dużo łusek na głowie, ale skóra w kilku miejscach jest zaczerwieniona, swędzi i jest jakby podrażniona (być może od drapania.. :(

EWaa

Wysłany: Pią Lip 31, 2009 2:08 pm   

papke z drożdzy i piling z soli mozesz stosować to metody naturalne, natluszczać olowa z oliwek tez mozesz , jest taki preparat w aptece sxuamax9 nie wiem czy dobrze napisalam ale tak sie mowi) tez ci pomoze i nie swedzi po tym , a elocomem posmaruj ale cienko i raczej raz na 3-4 dni, nie nalezy przesadzac zs sterydami.

Betti 
Beata

Wysłany: Pią Lip 31, 2009 2:19 pm   

Ja polecam szampon Friderm tar jest on ze smołą. Ja na głowie dzięki temu szamponowi nie mam zmian już 5 lat. NAPRAWDę WARTO

Odpowiedz do tematu