Wysłany: Sro Mar 17, 2010 8:19 pm Lampa UVB samoróbka są efekty?
I witam was znów lub też znowu jak kto woli
Na innym forum o ł. znalazłem zdjęcia lampy wykorzystującej świetlówke UVB.
Lampa oczywiście wykonana metodą domową (jesli wykonaniem nazwiemy zmiane świetlówki)
Lampa to odpowiednik lamp medisun bądź dermalight 80
Kolega pisze zę koszt lampy wyniósł go ok 220zl a jest to poprostu Lampka biurkowa CRETA 10 oraz żarówka PHILIPS UVB 311 nm 9W - wszystko można bez problemu dostać na allegro
Wygląda to tak:
Chciałem zapytać w związku z tym czy ktoś z Was używał czegoś takiego?
Podoba mi sie perspektywa zaoszczędzenia około siedmiuset złotych bo lampa dermalight 80 kosztuje około 950zl a ta samoróbka jak już pisałem wychodzi około 220zł
Ciekawy jestem czy naświetlania takim czymś dadzą jakiś efekt
Ps. Chciałbym naświetlać zmiany na ciele, nie na głowie.
do ciała to będzie za mała.Wiem coś o tym bo sama używam domowe solarium.Potrzebuję jednorazowo 6 razy więcej czasu.3 razy przód i 3 razy tył.Ale może dla Ciebie będzie wystarczająca.Napisz o postępach.
do ciała to będzie za mała.Wiem coś o tym bo sama używam domowe solarium.Potrzebuję jednorazowo 6 razy więcej czasu.3 razy przód i 3 razy tył.Ale może dla Ciebie będzie wystarczająca.Napisz o postępach.
Wiesz ja chciałbym nią naświetlać zmiany na ciele wielkości monety jedno złotowej
wiadomo,że w tej chorobie naświetlania słoneczne i różne lampy UVA,UVB i PUVA są bardzo pomocne pomijając osoby,którym to akurat szkodzi.Sam pomysł bardzo dobry.Warto pomyśleć żeby było coś taniej.Na małe zmiany może będzie w sam raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum