Wysłany: Sro Lip 22, 2009 9:44 am Łuszczyca, Irydologia i homeopatia
Witam wszystkich:)
Jestem nowy na forum ale moją kochankę mam juz 3 lata:) Jak zapewne wszyscy tutaj probowalem milion roznych wynalazkow, jedne pomagaly bardziej inne mniej jeszcze inne wcale.
Obecnie lecze sie u irydologa (diagnoza z teczowki oka), dr twierdzi ze mam luszczyce odwatrobowo i wyleczy mnie w pol roku homeopatami.
Czy ktos z was probowal juz takiego leczenia??? Ja narazie jestem po miesiecznym stosowaniu tych lekow i jak dotad jest dokladnie tak jak mi dr mowil czyli ostry wysyp na poczatku. Poprawa ma nastapic po 4 miesiacach a zaleczenie po 6. Szczescie ze leczenie nie jest drogie.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 12:55 pm
Witaj!Pare lat temu też probowałam leczenia tego typu.Lekarzem prowadzącym był irydiolog-homeopata.Pierwszum krokiem było bardzo! szczegółowe opisanie wszelkich sytuacji życiowych,chorobowych,musiałam odpowiadac na szereg szczegółowych pytan.Niektóre wydawały mi sie dziwne np.w jakim pomieszczeniu lepiej sieczuje,czy wole ciepło czy chłód,jakie pokarmy lubie,kolory,pore dnia itp.Nastepnie na podstawie tego wywiadu ustalił mój! lek konstytucjonalny.Potem dobierał odpowiednie leki homeopatyczne o różnym rozcieńczeniu.Niekture(w początkowej faze)mogłam kupic w aptece inne podawał mi bezposrednio w gabinecie.Dostałam całą liste nakazów i zakazów.Chodziło nawet o paste do zębów,mydło do mycia.O dezodorantach,szamponach,perfumach,balsamach musiałam zapomnieć.Oczuszczałam cały organizm,Wszystko musiało "wyjsc" na zewnątrz(na skóre)Pogorszenie było silne.Niczym zmian nie mogłam smarowac.Piekło,swędziało.pękałaa skóra.Bolały też organy wewnętrzne(wątroba,trzustka,jelita)Podawał mi wtedy tylko leki homeopatyczne na bazie mojego leku konstytucjonalnego.Niestety nie dałam rad prowadzic kuracji gdyż wystąpił silny obrzek stawów i lekarze tradycyjni skierowali mnie do szpitala.Kazali wybierac kto ma mnie leczyc.Wybrałam reumatologow.gdybym miała te wiedze co dzis postąpiła bym inaczej.To był naprawde profesjonalista.Nie mozna leczyc na slepo homeopatia.Trzeba ustalic lek konstytucjonalny to podstawa.Każdy ma inny ten lek.Co do stwierdzenia że masz łuszczyce odwątrobowo to żadna rewelacja.U każdego kto choruje na łuszczyce jest zła praca narządów wewnętrznych.Pozdrawiam.Krysia
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 1:52 pm
tasia napisał/a:
czyli teraz Krysiu byś dotrzymała ta kuracje do konca? czy to nie jest na podobnej zasadzie co te diety oczyszczajace?
Teraz zdecydowanie bym ukonczyła kuracje.Mam obecnie dużo wiekszą wiedze na temat swoich chorób,zasad funkcjonowana organizmu.Nie jestem już tak uzależniona od lekarzy.Mam swoich sprawdzonych,ktorzy pooooootrafią słuchac i są otwarci na leczenie niekonwencjonalne.Niestety tego lekarza już u nas nie ma.Sama zainteresowałam sie homeopatia.Byłam raz jeszcze u lekarza który twierdził że jest homeopata ale byłam już po przeczytaniu kilku ksiązek na ten temat i nie był on dla mnie wiarygodny.(Wysypał mi parę granulek na reke-juz był spalony,dlaczego?Leków homeopatycznych nie wolnodotykac rekami)Jeżeli ktos chce spróbowac tej metody to zachęcam najpierw poczytajcie,wtedy żadeeen konował was nie oszuka.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 4:56 pm
Co do wątroby, o której piszesz, że leczy cię odwątrobowo, to większość dermatologów od małego mi powtarzała, że luszczyca jest związana ze złą pracą wątroby.
Gorzej tylko jak cię doprowadzi do takiego wysypu, że nie wytrzymasz niczego, bo skora ci popęka itp. wtedy gorzej będzie z leczeniem
Ja tam do żadnego irydologa się nie wybieram. Normalnie boję się co on w mych ślepiach się doszuka. No chyba, że będzie łajna pani irydolog z własnym kuszącym spojrzeniem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum