Wróciłam znad morza, mama skórę opalona ale tam gdzie była łuszczyca zostały białe plamki i brzydko to wygląda. Cym to teraz smarować żeby one zniknęły?
_________________ Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.
Wróciłam znad morza, mama skórę opalona ale tam gdzie była łuszczyca zostały białe plamki i brzydko to wygląda. Cym to teraz smarować żeby one zniknęły?
Nawilżaj je obojętnie czym one same z czasem znikną
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 11:45 am
Możesz nawilżać tym czym chcesz, tzn. nawet jakimś balsamem, którym się smarujesz na co dzień po kąpieli, kremem Nivea, bardzo dobre są oliwki dla dzieci typu Nivea - one nie zawierają składników drażniących skórę. Dobra jest oliwka dla dzieci nivea hipoalergiczna, naprawdę nie podrażnia, nie szczypie i szybko się wchłania
No ja kiedyś też tak miałem. Sporo czasu minęło zanim zeszły białe plamy, ale zeszły w końcu same. Na szczęście teraz w miarę się opalają. Może to dlatego, że używam maści z dziegciem, a dziegieć potęguje działanie słońca. To jest widoczne zwłaszcza naokoło zmian łuszczycowych, bo wiadomo, że zawsze trochę zdrowej skóry się posmaruje. No i ta zdrowa skóra naokoło to prawie jak murzyńska jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum