to widzę teraz sezon na sanatoria ja jeszcze muszę poczekać na mebelki do kuchni i nie wiem czy zdążę je zapełnić czy spadnie to na połówka a po sanatorium mogę w końcu zrobić parapetówkę
gosc [Usunięty]
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 12:59 pm
Właśnie zostałam zobowiązana, przez szanowną kuracjuszkę, do przekazania pozdrowień i buziaków szanownej ekipie
Dotarła, warunki więcej niż dobre, i ogólnie jest zadowolona. Teraz już przed nią tylko...3 tyg. laby
witajcie,wróciłam było wspaniale ,odpoczęłam za wszystkie czasy,polecam bardzo ten ośrodek nie tylko jako uzdrowisko ale również jako miejsce gdzie można wspaniale spędzić urlop.zaplecze rehabilitacyjne mają bardzo duże dla osób po zawałach serca,po udarach mózgu,przy chorobach narządów ruchu [ rzs,łzs,zzs] również z łuszczycą.ja miałam skierowanie od reumatologa a więc głównie na narządy ruchu ale też na łuszczycę.zabiegi-miałam gimnastykę indywidualną [ćwiczenia na podwieszkach i na przyrządach usprawniających ruchy stawów],basen w uzdrowiskowej wodzie[ 4 % zasolenia ],kąpiele w wannie z solanką 10 %,zabiegi borowinowe,kąpiele wirowe na ręce i nogi oraz tzw. prądy Traberta.niestety solanka nie była dla mnie najlepszym rozwiązaniem pogorszyły mi się zmiany na nogach.ale spoko,do ogarnięcia samemu. reszta zabiegów o.k.zakwaterowanie w pokojach 1 i 2 osobowych z łazienkami.każdy pokój z balkonem. dużo wycieczek ,do Wisły,na Równicę,do Szczyrku, do Cieszyna,dla mających więcej gotówki do Czech i do Austrii do Wiednia.na miejscu występy zespołów regionalnych[kapela "Równica",zespół meksykański] dancingi w restauracji zdrojowej .dużo ścieżek spacerowych,w okolicy do zwiedzenia muzeum,żródełko Karola ,samo miasteczko bardzo ładne i czyste.to na razie tyle na gorąco mogę powiedzieć.ogólnie jestem bardzo zadowolona no i szczęśliwa,że już wróciłam.w domu mój Rysio działał hehe tak skutecznie,że aż kable poprzecinał przy borowaniu w ścianie,ususzył mi parę kwiatków,zacieśnił więzy z sąsiadami zostawiając psinę pod ich opieką a na deser zgubił mi gdzieś torebkę .cały Rysio no to już wszystko na dzisiaj idę w końcu lulu.
gosc [Usunięty]
Wysłany: Sob Lis 05, 2011 10:25 am
Iwonko miło Cię tu widzieć znowu
W rzeczy samej, z tym Twoim odpoczynkiem musiało być superancko: tak długaśnego i optymistycznego pościka, to Pani po raz pierwszy chyba nam tu popełniła Witaj
torebkę już kupiłam a mój Rysio to sam gotuje a czasem to nawet twierdzi,że jego zupa jest lepsza od ugotowanej przezemnie ,atrakcji rzeczywiście sporo było ale ja zastosowałam się do zasady-najpierw obowiązek ,potem przyjemność- to wiele upraszcza zapomniałam dodać ,że w hollu są dwa stanowiska z komputerem ale cena była dość odstraszająca-5 zł za 30 min./+7 min.gratis/.jak dla mnie trochę drogo
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 9:10 am
W sobote pozegnałam swojego syna ....wiedziałam ze kiedys to nastapi ale....nie jest łatwo
Pomieszkiwali to u niej to u nas juz od dłuższego czasu ale.....pusty pokój,brak samochodu pod oknem.....nawet brak laptopa(zawsze sie przydał drugi komp) nie nastraja mnie optymistycznie
Maja piekne mieszkanie,maja siebie......a jednak serce boli,bo zamknął sie juz pewien rozdział...i to bezpowrotnie......chyba już czuje na plecach oddech ....starosci
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 9:54 am
Kochani ponieważ stan mojego zdrowia uległ pogorszeniu a moja stawowka postanowiła wyłaczyc mi mozliwosc poruszania sie konieczna jest moja obecnosc na reumatologii,kłade sie w czwartek....leczenie pewnie bedzie troszke trwalo-nie zamierzam co prawda zalegac ale....na wszystkie obecne zapytania dalam odpowiedzi,bede tam bez neta totez niestety na nowe pytania odpowiem po powrocie.Oddział reumatologii jest w Nowej Soli,to jakies 30 kim od Zielonej Gory ,troszke niefajnie zeby miasto woj. nie mialo oddziału ale co robic...sciskam cieplutko
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum