Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozstania i Powroty :)
Autor Wiadomość
iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Sro Wrz 14, 2011 8:31 pm   

to widzę teraz sezon na sanatoria :mrgreen: ja jeszcze muszę poczekać na mebelki do kuchni i nie wiem czy zdążę je zapełnić czy spadnie to na połówka :banan: a po sanatorium mogę w końcu zrobić parapetówkę :drink:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Paź 15, 2011 12:59 pm   

Właśnie zostałam zobowiązana, przez szanowną kuracjuszkę, do przekazania pozdrowień i buziaków szanownej ekipie :*
Dotarła, warunki więcej niż dobre, i ogólnie jest zadowolona. Teraz już przed nią tylko...3 tyg. laby :mrgreen:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Paź 15, 2011 2:19 pm   

heniutka przekaz nasze usciski i ucalowania i niech odpoczywa i niech sie dolecza ;)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Paź 30, 2011 11:39 am   

Kuracjuszka czuje się świetnie, odpoczęła, w czwartek wraca :banan: Oczywiście przesyła pozdrowienia :*

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Paź 30, 2011 2:29 pm   

to dobrze ze odpoczela :) no i ze wraca do nas :) :) :)

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Sob Lis 05, 2011 1:47 am   

witajcie,wróciłam :banan: było wspaniale ,odpoczęłam za wszystkie czasy,polecam bardzo ten ośrodek nie tylko jako uzdrowisko ale również jako miejsce gdzie można wspaniale spędzić urlop.zaplecze rehabilitacyjne mają bardzo duże dla osób po zawałach serca,po udarach mózgu,przy chorobach narządów ruchu [ rzs,łzs,zzs] również z łuszczycą.ja miałam skierowanie od reumatologa a więc głównie na narządy ruchu ale też na łuszczycę.zabiegi-miałam gimnastykę indywidualną [ćwiczenia na podwieszkach i na przyrządach usprawniających ruchy stawów],basen w uzdrowiskowej wodzie[ 4 % zasolenia ],kąpiele w wannie z solanką 10 %,zabiegi borowinowe,kąpiele wirowe na ręce i nogi oraz tzw. prądy Traberta.niestety solanka nie była dla mnie najlepszym rozwiązaniem pogorszyły mi się zmiany na nogach.ale spoko,do ogarnięcia samemu. reszta zabiegów o.k.zakwaterowanie w pokojach 1 i 2 osobowych z łazienkami.każdy pokój z balkonem. dużo wycieczek ,do Wisły,na Równicę,do Szczyrku, do Cieszyna,dla mających więcej gotówki do Czech i do Austrii do Wiednia.na miejscu występy zespołów regionalnych[kapela "Równica",zespół meksykański] dancingi w restauracji zdrojowej .dużo ścieżek spacerowych,w okolicy do zwiedzenia muzeum,żródełko Karola ,samo miasteczko bardzo ładne i czyste.to na razie tyle na gorąco mogę powiedzieć.ogólnie jestem bardzo zadowolona no i szczęśliwa,że już wróciłam.w domu mój Rysio działał hehe tak skutecznie,że aż kable poprzecinał przy borowaniu w ścianie,ususzył mi parę kwiatków,zacieśnił więzy z sąsiadami zostawiając psinę pod ich opieką a na deser zgubił mi gdzieś torebkę :brawo: .cały Rysio :> no to już wszystko na dzisiaj idę w końcu lulu.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lis 05, 2011 10:25 am   

Iwonko miło Cię tu widzieć znowu :*
W rzeczy samej, z tym Twoim odpoczynkiem musiało być superancko: tak długaśnego i optymistycznego pościka, to Pani po raz pierwszy chyba nam tu popełniła :> Witaj :tuli:

szater 

Wysłany: Sob Lis 05, 2011 12:41 pm   

Witaj Iwonko i po tym wypoczynku :drink: ...zabieraj sie do roboty...bo zima idzie :brawo:

A tak czytajac ten harmonogram zajec to sie tak zastanawiam ze ci czasu starczyło w tym sanatorium na.....zabiegi :yoyo:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Lis 05, 2011 7:43 pm   

iwona witaj :) dobrze ze wrocilas :) i ciesze sie ze odpoczelas :)

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Sob Lis 05, 2011 8:20 pm   

torebkę już kupiłam :mrgreen: a mój Rysio to sam gotuje a czasem to nawet twierdzi,że jego zupa jest lepsza od ugotowanej przezemnie :wow: ,atrakcji rzeczywiście sporo było ale ja zastosowałam się do zasady-najpierw obowiązek ,potem przyjemność- to wiele upraszcza :mrgreen: zapomniałam dodać ,że w hollu są dwa stanowiska z komputerem ale cena była dość odstraszająca-5 zł za 30 min./+7 min.gratis/.jak dla mnie trochę drogo :zly:

Pawel 
Administrator

Wysłany: Nie Lis 06, 2011 3:07 am   

Witamy z powrotem :)

szater 

Wysłany: Pon Sty 30, 2012 9:10 am   

W sobote pozegnałam swojego syna :cry: ....wiedziałam ze kiedys to nastapi ale....nie jest łatwo :sad:
Pomieszkiwali to u niej to u nas juz od dłuższego czasu ale.....pusty pokój,brak samochodu pod oknem.....nawet brak laptopa(zawsze sie przydał drugi komp) nie nastraja mnie optymistycznie :???:
Maja piekne mieszkanie,maja siebie......a jednak serce boli,bo zamknął sie juz pewien rozdział...i to bezpowrotnie......chyba już czuje na plecach oddech ....starosci :hmm:

andrzej 
andrzej

Wysłany: Pon Sty 30, 2012 11:42 am   

Krysiu wszyscy przez to przechodzimy teraz będziesz cieszyć się z wnucząt jak kiedyś będą :grin: miłego dnia.

szater 

Wysłany: Wto Lut 07, 2012 9:54 am   

Kochani ponieważ stan mojego zdrowia uległ pogorszeniu a moja stawowka postanowiła wyłaczyc mi mozliwosc poruszania sie :zly: konieczna jest moja obecnosc na reumatologii,kłade sie w czwartek....leczenie pewnie bedzie troszke trwalo-nie zamierzam co prawda zalegac ale....na wszystkie obecne zapytania dalam odpowiedzi,bede tam bez neta totez niestety na nowe pytania odpowiem po powrocie.Oddział reumatologii jest w Nowej Soli,to jakies 30 kim od Zielonej Gory ,troszke niefajnie zeby miasto woj. nie mialo oddziału ale co robic...sciskam cieplutko :tuli:

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Wto Lut 07, 2012 12:13 pm   

trzymaj sie i zdrowiej

Odpowiedz do tematu