Więc jest tak jak u nas.Ja robię tak:Na łuskę oliwka zwykła dla dzieci bambino świetnie schodzi po niej łuska.Na noc lub kilka dobrych godzin potem zmywam witamina A potem znowu oliwka bambino i znowu maść z wit a i tak aż do pozbycia sie łuski.Potem jak już łuski nie ma maść Cocois na noc.Rano zmywam i nakładam maść z wit A i tak ciągle.Szampon dziegciowy oczywiście i czas.......Największy prblem mam z czołem nie wiem czym mam jej to zaleczyć!!!!!!
faktycznie nie wyglada to dobrze ale powiem szczerze nie wiem co jeszcze mozna wam poradzic... z tego co kojarze dziegdzie musza miec sporo czasu zanim zaczna dzialac - najlepiej sprawdzil to pawel na swojej skorze - moze zagadasz do niego?
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
nasz problem narazie nie jest tak duży ale jak pisałam wcześniej u nas to dopiero początek choroby chociaż wydaje mi się że z dnia na dzień jest gorzej.mojej siostry ciotecznej córka też ma łuszczyce rozmawiałam z nią bo jak narazie u niej choroba się zatrzymała i mała ma spokój a smarowała ja lorindenem A.
Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Nie Paź 21, 2012 3:43 pm
u nas na główce była mala zmiana i zniknęła, ale ostatnio dojrzałam i jest znowu, ehh, pięna ta jesień, ale daje w kośc, nogi u mojej też zaognione, a jakby na włosy zrobić jakąś płukankę np z zielonej herbaty albo kminku
A czy robiłaś Lence płukanie włosów wywarem z kminku, Basia sobie robiła i pisała, że efekty super, a miałą zmiany, jak pamiętam podobne
znalazłam od niej "przepis"
"Ostatnio zmierzyłam miarką sypie o,5l garnuszek na ok 3 l wody
Taką dawkę gotuję ok 3- 4 razy zanim zmienię na nowy działanie takie samo pierwszego wywaru jak i czwartego
dopiero jak woda zabarwiona słabo zmieniam na nowy
pierwszy raz gotuje krótko każdy następny odpowiedni dłużej o 5 min "
powodzenia i pozdrowienia dla imienniczki
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
Ja na głowę stosuje tylko ochronną z wit a i po tym mi wszystko schodzi może dłużej to trwa ale schodzi
mocno wcieram w skórę zostawiam na dwie godz i zmywam a wieczorem na całą noc
dobrze też działa ocet jabłkowy do ostatniego płukania
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
moja siostra wyleczyła małej główkę Laticort 0,1% i od dłuższego czasu mała ma spokój od czasu do czasu dla nawilżenia skóry głowy wciera jej oliwkę bambino oraz stosowała maść Novate na czoło.czy ktoś z was stosował te leki??
Stosowałam je także jednak wysypy po sterydowe są ciężkie do opanowania u mnie dlatego zrezygnowałam z tego typu leczenia
Nie pisz wyleczyła bo tego wyleczyć się nie da zwłaszcza sterydami
Odkąd sprawdziłam działanie zwykłych nawilżaczy jak opisuje nie stosuje nic z tego co piszesz a i stan skóry na głowie się poprawia
a już na czoło Nowate to za silny steryd
Proponują tutaj pro-topik jest bezpieczniejszy w stosowaniu lub exorex do kupienia na alegro
protopic i przez forum kupisz wiele osób się ogłasza że sprzeda
Jeśli chcesz wejdź tutaj http://www.biedronkowo.info/ i poczytaj też uzyskasz sporo porad odnośnie dzieci
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
przepraszam źle się wyraziłam nie wyleczyła bo tego nie da się wyleczyć ale bardzo ładnie jej załagodziła.wydaje mi się że każda maść oliwka inaczej działa na każdego człowieka bo jej mała nie miała gorszego wysypu wręcz przeciwnie...więc tak naprawdę każdy musi indywidualnie znaleźć lek dla siebie bo tobie np sterydy szkodzą ale może komuś innemu pomagają
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Paź 22, 2012 4:16 pm
Sytuacja jest tak ostra ze naprawde proponuje skonsultowac sie z lekarzem....widac na zdjeciach ze jest ostry stan zapalny,nie wolno i nie ma potrzeby tego bagatelizowac,naprawde prosze sie zastanowic czy warto dalej narazac dziecko na stres i ciagłe dolegliwosci?Medycyna poszła do przodu i są sytuacje kiedy trzeba sięgnąc po leczenie farmakologiczne.Każda łuszczyca jest inna i to ze jakies srodki naturalne pomogły jednej osobie nie znaczy ze pomoga innej...mozna je stosowac ale na litosc boska po to sa lekarze i leki aby własnie nie dopuszczac do tak zaognionych sytuacji....
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum