Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
MOJA DOMI
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Czw Maj 23, 2013 9:22 am   

zdecydowanie TAK! nie ma absolutnie żadnego powodu zwalniania dzieci z łuszczycą z zaj ec wychowania fizycznego czy zajęc na basenie....

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Czw Maj 23, 2013 7:30 pm   

no właśnie jak tak myślę sobie jeśli będzie jak jest teraz że nie ma rany tylko taka plama to puszczę, choć iwem, że na basenie chyba w Ternowskich Górach jest tabliczka, że z chorobami dermatologicznymi nie wchodzić, więc ciekawe jaka odgórnie będzie reakcja,

może przez wakacje uda mi się podleczyć nogi, bo reszta ujdzie, zęby zaleczone, dzisiaj był ostatni, jeszcze żeby chciała współpracować

szater 

Wysłany: Pią Maj 24, 2013 9:28 am   

Tego typu informacja jest niezgodna z prawem!!!
Różne są choroby dermatologiczne....i ŁUSZCZYCA NALEZY DO TYCH NIEZAKAZNYCH! wiec traktowanie jej na równi z innymi chorobami jest dyskryminacja i to bez powodu!
Sprawdz Lenka dokładnie co jest napisane na owej informacji....na takie sprawy nalezy naprawde reagowac,jezeli Ty nic z tym nie zrobisz....ja porusze wszystkie możliwe organa aby taka informacja zniknęła!

Jezeli chodzi o Lenka to profilaktycznie poprosiłabym lekarza o wystawienie zaswiadczenia co to za choroba i o braku przeciwwskazan do korzystania z basenu.
Sciskam was cieplutko :*

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Sob Maj 25, 2013 12:57 pm   

szater napisał/a:
zdecydowanie TAK! nie ma absolutnie żadnego powodu zwalniania dzieci z łuszczycą z zaj ec wychowania fizycznego czy zajęc na basenie....

Ala chodzi od 3 lat na zajęcia. wybrałam basen i szkółkę, gdzie w regulaminie nie ma zapisów o zakazie wejscia z chorobami skóry i uprzedziłam trenerów i własciciela. Żeby Ali przykro nie było, a ukryć się nie dało i tyle.

i jest git. Ala chodzi cała wysypana, kręgosłupek zyskuje.

no włąśnie TG sobie odpuszczamy, nie dość że syf okropny sie tam zrobił, to jeszcze ten zapis w regulaminie. Byliszmy czasem i nikt nas nie wyrzucił, ale ze względu na zapis mógłby. I Ali byłoby przykro, taka stygmatyzacja i kara za chorobę położyłaby na łopatki to co zyskalismy psychologicznie przez te lata.

szater 

Wysłany: Nie Maj 26, 2013 1:22 pm   

Dziewczyny pytałam taki zapis w regulaminie jest niezgodny z prawem....chyba że to czyjes PRYWATNE RANCZO...to wtedy może sobie pisac własne regulaminy jezeli jest to obiekt użytecznosci publicznej musi spełniać okreslone wymogi i na taki punkt w regulaminie nie może sobie pozwolic...owszem moze byc mowa o chorobach dermatologicznych ale ZAKAZNYCH!

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Pon Maj 27, 2013 11:15 pm   

szaterku, z tego basenu dziecko z autyzmem wyprosili, afera byla w mediach... szkoda gadac. a basen syfiasty i szkoda kasy i nerwow.

szater 

Wysłany: Wto Maj 28, 2013 9:49 am   

to faktycznie omijajcie z daleka...jak nie będa mieli klientow to moze....padną w tej swojej zawisci....aczkolwiek ja bym z nimi zawalczyła chetnie....SANEPIDEM! :zly:

Lenka 

Wysłany: Czw Cze 06, 2013 12:22 pm   

hello

to ja też tak zrobię, że uprzedzę, pojadę i pogadam z kim trzeba wezmę nawet opinię papierek od dermatologa

u nas narazie super, na ręce na ramieniu nam się zagoiło została plama biała, jak po cygnolinie, na nodze ta duża zmiana widać już od środka że się zalecza, pokaże wam fotki, jak wróci ze szkoły, gorzej z kolanem i łokciem, ale to też tak nie razi, nie rzuca się w oczy, na tym etapie nie widzę problemów, na basen może iść , może uda się jeszcze lepiej podleczyć i potem potraktować bronzerem

no to wklejam fotki, stary aparat poszedł na emeryturę, ale już mam nowy więc mogę się chwalić............łuszczycą :)

tutaj przód prawej nogi( lewa zaleczona została w zeszłym roku i narazie nic się na niej nie pojawia) pomógł nam na łuskę kochany pigment, który widać jeszcze na obrzeżach zmiany, ale nic nam tak na łuskę nie działało, tyle maści robionych, kąpieli, jak ten pigment, polecam

tutaj tył tej samej nogi, powoli jakiś przebłyski się pojawiają

tutaj już prawie zaleczona zmiana na ramieniu

no i nasze jeszcze paskudy, które się nie chcą wykorzenić kolano i łokieć

siklers
łuszczyk

Wysłany: Pią Cze 07, 2013 2:43 pm   

A co to za pigment ?? gdzie mozna go kupic ?

basia44 

Wysłany: Pią Cze 07, 2013 3:05 pm   

Pigmentum castelani w każdej aptece

siklers
łuszczyk

Wysłany: Pon Cze 10, 2013 9:04 am   

Hmm.. ciekawe i to pomaga na ł ? Perwszy raz o tym słyszę .. Może ktoś mi o tym powiedzieć coś więcej ? Jak to stosować ?

szater 

Wysłany: Pon Cze 10, 2013 3:50 pm   

stosowałam na łuszczyce w pachwinach i na odwróconą,wygląda to tak:

http://www.doz.pl/apteka/...n_na_skore_50_g

a tu troszke różnych info:

http://index.forum.gazeta...ntum+castellani

basia44 

Wysłany: Pon Cze 10, 2013 11:58 pm   

Na mnie pigmentum castelani źle działa ale jak widać na niektórych dobrze :hmm:

Lenka 

Wysłany: Nie Cze 16, 2013 7:09 pm   

sama byłam w szoku, polecił mi to lekarz ,u nas na łuskę próbowałam wielu rzeczy, o ile w zeszłym roku pomogło o tyle w tym roku nic, łuska na łusce aż się skorupa robiła, nam naprawdę dopiero ten pigment pomógł, nawet mój mąż był w szoku, przestało nam łuską obrastać i mogliśmy zacząć leczenie ,co widać na zdjęciu i zdjęcia wcześniej, jaka była łuska

Lenka 

Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 11:28 am   

no i wracam po zawirowaniach półrocznych, operacje, pożar wypadki, mam dość,

ale nie ma się co oglądać idziem dalej

przebiłam uszy Dominice, póki co jest ok,

za to zbliża się szkoła, laska już przeżywa i łuszczyca się wzmaga, nie ma nowych zmian, ale stare zarastają i znowu nic nam nie pomaga tak jak pigment Castellani, smarowałam różnymi na łuskę, aby jej nie brudzić nóg pigmentem i bluta nic nie pomogło, w końcu wzięłam pigmentem i po łusce :brawo:

u nad dożynki i deszcz, trochę przestało padać, ale zimnooo,

SZater ale ci zazdroszczę wylegiwania stawów, a ja teraz robię badania na zawartość wit D w organizmie może tu przyczyna tkwi w bólu, młoda jestem, ale nieraz mnie tak w kolanach albo w kostce łamie, że szok lekarz daje maść chłodzącą, a mnie bardziej pomaga grzanie, rozgrzewanie

Odpowiedz do tematu