Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Poparzenia
Autor Wiadomość
daro 

Wysłany: Czw Lis 26, 2009 8:43 pm   

Najlepiej niech ona się posmaruje cygnoliną na 15 min. 1% i jeszcze steryd do tego dołoży. ;)
A tak poza tym to lekarze tylko znają maści leków, a tak naprawdę tylko my studiując te leki wiemy co nam pomaga a co nie, poza tym ja już od kilkunastu lat nie byłem u dermatologa i nie mam zamiaru się wybrać, bo też mi za skórę nie raz zaszli. Doprowadzili do tego, że tylko cygnolina mi "życie" ratuje, bo po sterydach nic już na mnie nie działa

szater 

Wysłany: Pią Lis 27, 2009 8:22 am   

Pawel121 napisał/a:
a moja lekarz to tak na oko to jest po 50, jak nie lepiej

Z tego wynika że jej wiedza na temat stosowania cygnoliny jest mierna.Idzie po najmniejszej linii oporu-szybko pozbyc sie pacjenta-na następną wizity przyjdz przygotowany i ją zastrzel-wiadomosciami.! :mrgreen:

ewa49 

Wysłany: Pią Lis 27, 2009 9:17 am   

ja ostatnio zamowilam sobie sama cygnoline 0.75 w aptece. Podobnie jak Daro juz nie pamietam kiedy bylam u dermatologa. Chcialam zeby recepte wypisal mi lekarz rodzinny ale w przychodni byly takie tlumy ze nie mialam cierpliwosci czekac.Troche duzo zaplacilam ale trudno. Ta cygnolina jednak pomaga:)))

Paweł 

Wysłany: Pią Lis 27, 2009 1:27 pm   

A mi się wydaje, że każdy lekarz eksperymentuje na swoich pacjentach. Bo skąd może wiedzieć jak działają dane leki skoro sami nie stosują. Książkowe opisy nie są dobre, dlatego wyciągają wnioski ze stosowania przez swoich pacjentów. Jak dla mnie dobry lekarz wyciąga wnioski i w miarę upływu czasu wie jak dany lek działa i jak go stosować. Gorzej jak nie wyciąga wniosków i bazuje na książkach lub w ogóle olewa tę sprawę.

EWaa

Wysłany: Pią Lis 27, 2009 2:32 pm   

Odnośnie oparzeń to ja już kiedyś pisalam , że poparzyłam sobie nogi kremem do depilacji , śmieszne ale prawdziwe zamiast trzymac 3min to ja oczywiście aby lepiej trzymalam az poczułam pieczenie , ale wtedy pomogł mi puder w plynie , wyslarowalam nogi tym pudrem ( a aptece kilka zl) i powiem tak, że zadzialalo, polepszylo się a łusczzyce to chyba tak wypalilam bo nie mam jej do dziś:)

Pawel121 

Wysłany: Nie Lis 29, 2009 10:55 pm   

a co do zastrzeliwaniem wiadomościami to zrobiłem to już ostatnio, tylko nie dość dobrze, iż zdałem się do końca na lekarza, a nie na swoją wiedzę, która pochodzi przede wszystkim z tego forum :mrgreen:

ps Dzięki wszystkim, już oparzenia schodzą.

Odpowiedz do tematu