Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Pawel
Sob Maj 30, 2009 11:10 am
Krem KARTALIN - nowość!
Autor Wiadomość
Ania z wrzosem 
z zielonego wzgórza

Wysłany: Czw Gru 10, 2009 9:59 pm   

W karcie mam psoriasis vulgaris,mi to wygląda na plackowatą.Jest to kilkanaście owalnych czasem okrągłych plam pokrytych łuską.Największa ma jakieś 10na 15 cm.Zaczęło się to na łokciach gdy miałam 13 lat.Potem to znikało i powracało coraz większe.Dziś wiem że było to po sterydach. :evil:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Gru 10, 2009 10:07 pm   

Aniu dla mnie złoty środkiem są płatki owsiane,które potrafią zdziałać cuda na skórze,szałwia i siemię lniane.Ale cóż mam też łzs i praktycznie wszyscy tu o tym wiedzą,wiec bez leków ani rusz.Krysia też bierze leki z tego samego powodu i kilku innych.Może gdybyś się bardziej zagłębiła w jej posty to gdzieś tam wyczytałabyś to.To zwykłe nieporozumienie.Jest nas tu więcej takich co musimy się wspomagać lekami,bo albo stawy albo mamy ciężką łuszczycę.Opisujemy tylko swoje przygody z maściami,kremami,lekami.Jej akurat ten krem pomógł w ten czy inny sposób,ale pomógł.Musisz Aniu sama wybrać z naszego forum to co uważasz za dobre dla siebie,ale pytaj nas czy stosujemy tylko to czy też jeszcze może coś.Właściwie wszyscy tu wspomagamy się suplemenatami takimi jak witamina a+e,kwasy omega 3,olej z wiesiołka,skrzyp itd,itp....
Miłego wieczoru życzę :smile:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Gru 10, 2009 10:09 pm   

Ania z wrzosem napisał/a:
Mam na myśli (nie)obiektywizm wszystkich;chorych,lekarzy,producentów,dystrybutorów.
Mam mieszane odczucia jeśli ta sama osoba w róznych miejscach inaczej opisuje swoje doświadczenia.A co myśleć o tym jeśli na przykład pod różnymi nickami widnieją dokładnie takie same słowo w słowo pozytywne posty na temat jakiegoś tam specyfiku?Jak reagować gdy dystrybutor/producent odmawia udostępnienia podstawowych informacji o swoim produkcie?Co robić gdy lekarz wciska ci medykament którego producent zaprosił go na "seminarium" na Wyspy Kanaryjskie?

Aniu jesli chodzi o zdrowie to wszystko jest ważne.Dlatego należy się tylko cieszyć,że istnieją takie fora jak np.to.Możesz poczytać,popytać czy dopytać ale i tak to tylko od Ciebie zależy co z tym zrobisz.
Odnośnie ników i reszty to przecież jest tylko czy aż...internet.Czy to jest ważne,że interesującą Cię opinię pisze Janek czy Bronek?przecież i tak to Ty zdecydujesz czy wierzysz w to czy nie.weźmiesz to pod uwagę czy nie.Dystrybutorów omijaj a lekarza zmień
Aniu wyluzuj troszke,ciężki dzień był?Nie odbierz tego jako drwinę moją,nie lubię tego i nie stosuję.Pozdrawiam

szater 

Wysłany: Pią Gru 11, 2009 9:07 am   

Kochani na stronie www.luszczycalublin.republika.pl znajduje sie informacja,oficjalna Stowarzyszenia chorych na łuszczycę w Lublinie dotycząca efektów stosowania Kartalinu.(to jedno ze stowarzyszeń działajacych w Polsce).Miłego dzionka.Krysia :mrgreen:

Ania z wrzosem 
z zielonego wzgórza

Wysłany: Pią Gru 11, 2009 9:54 pm   

Właściwie, jest to tylko sonda producenta . :neutral:
Dał darmowe próbki z których 3/4 użytkowników, jest zadowolonych w 3/4.
Jaką praktyczną wartość ma takie opracowanie-nie wiem :?:

Dzionki coraz krótsze...miłej nocki :!:

Dennisg
Gość
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 2:18 am   Why does my computer crash? unlock iphone 3g

i have a popup (securityTool) it will not let me run anything, it just keeps popping up and stopping every thing i try to do. i have a anti virus but it tells me all is ok, please help unlock iphone 3g

Aypapi
Gość
Wysłany: Sob Sty 23, 2010 9:51 am   Wireless adapter already inside it. it was working fine unti

My computer wont boot! After the dell screen, it's just black. No cursor or nothing. Right before that happened there were a bunch of viruses on it. Did it crash?? And is there any hope for my files? Oh and if it helps it's a Dimension 2350 with Windows XP home forex robot

olaw 

Wysłany: Sro Kwi 30, 2014 10:26 am   

Witam, kilka lat temu otrzymałem kartalin w puszcze 125ml (dla przykładu zdj. oznaczone jako PIERWSZE). Miał gęstą konsystencję, barwę pod czerń i nieprzyjemny zapach (trochę jak kupa). Działał bardzo dobrze poza początkowym lekkim uczuleniem (z czasem ustąpiło) z początku stosowania, nie zobaczyłem innych efektów ubocznych. Uzyskałem po kuracji kilkumiesięczny spokój, brak powrotu łusek, m.in. na łokciach.

A więc pół roku temu kupiłem ponownie. Wiele rzeczy się zmieniło w " nowym" kartalinie:
zmniejszone opakowanie do 100ml, w tubce (cena zbliżona jak poprzednio), konsystencja brązowa a nie ciemna, bardziej rzadka, zdecydowanie mniej śmierdząca, jakby czymś rozcieńczona (zdjęcie dla porównania starego i nowego oznaczone jako DRUGIE).
A więc skuteczny nadal, ale już niestety działa sporo wolniej, przez To dłużej trwa terapia. Dosłownie jakby był zmieniony skład, lub rozcięczony. Szukałem informacji, jednak nie znam zbytnio rosyjskiego, posłużyłem się łamliwym translatorem. Na tamtym forum piszą, że obecnie w tubkach trafiały się również ciemna i jasna konsystencja, ale obydwie o zmienionym składzie od starego (Z PUSZKI) i że nowe formuły są słabsze (zdjęcie oznaczone jako TRZECIE - wersja w tubkach w "nowej" recepturze: ciemnej i brązowej).

A tu macie bezpośredni link do opinii rosjan na temat starego i nowego kartalinu:
http://psoranet.org/topic/6981/page-7
Proszę powiedzcie czy mieliście podobne doświadczenia i czy wogóle w tubce jest do dostania czarnawa wersja maści, chciałbym mimo wszystko ją wypróbować bo z brązowej nie jestem tak zadowolony, jak to było starej poczciwej, ponoć jeszcze przed zmianą pierwotnej receptury maści.

PIERWSZE ZDJ - STARY KARTALIN.jpg
Plik ściągnięto 8479 raz(y) 61.79 KB

DRUDIE ZDJ - POROWNANIE KOLORU STAREGO I NOWEGO.jpg
Plik ściągnięto 8479 raz(y) 34.46 KB

TRZECIE ZDJ - PORWOWNANIE WERSJI W TUBKACH - NOWA RECEPTURA.jpg
Plik ściągnięto 8479 raz(y) 61.92 KB

Odpowiedz do tematu