Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
serwatka
Autor Wiadomość
misurina 

Wysłany: Wto Sie 01, 2006 12:46 pm   

No serwatka robiona w domu to też jest odpad lub jak kto woli skutek uboczny produkcji serka ;)

ines 

Wysłany: Pią Sie 04, 2006 12:42 pm   

Dzis sie zaczął czwarty dzien serwatkowy i narazie NIC :( no ale moze jeszcze potrzeba czasu jak sie człowiek spieszy to sie diabeł cieszy. A wiec pozostaje dalej cierpliwie pic i czekac

joma

Wysłany: Pią Sie 04, 2006 1:22 pm   

ja pije serwatke już 5 dzień i melduję, że bardzo poprawił mi sie wygląd moich paznokci i skóry (jędrność i głdkość)
z paznokciami miałam zawsze kłopot, były miękki i sie rozdwajały :(
teraz już tego nie ma
jedna lekarka powiedziała mi, ze stan paznokci świadczy i okndycji naszego organizmu, więc.... pijmy serwatkę!!!

sirpatrick

Wysłany: Pią Sie 04, 2006 1:31 pm   

juz sie pogubilem ile dni pije, ale bedzie zz 10 spokojnie, chyba 4 baniak juz leci czyli 20 litrow...
wciagam to normalnie jak wode i to naprawde dziala. Od tygodnia wogole nie smaruje glowy, czy twarzy to rekord od wieluuu lat U MNIE TO NAPRAWDE DZIALA!!!!!!

ale mam takie pytanie:
Czy organizm moze sie przyzwyczaic doi tej serwatki i juz nie reagowac tak dobrze, a co gorsza czy moze wogole przestac dzialac ??

ines 

Wysłany: Pią Sie 04, 2006 2:10 pm   

Wiesz generalnie mówią ze organizm jest w stanie do wszystkiego sie przyzwyczaic:( wiec podejrzewam ze do serwatki tez ,niestety ,no a wtedy moze sie okazac ze przestanie działac :cry: :cry: ale nioe ma co myslec o najgorszym .Pij dalej i na zdrowie

aga

Wysłany: Pią Sie 04, 2006 5:18 pm   

u mnie stagnacja, ani lepiej ani gorzej - no ale stesik mam spory to myślę że i tak nieźle

Maciek86 

Wysłany: Pią Sie 11, 2006 7:20 pm   

Mam takie pytanko, czy pił ktoś SERWATKE z proszku? Ze względu że mam problemy ze znalezieniem w Warszawie mleczarni, piłbym to świnistwo z proszku! Czy to ma takie same działanie?
Serwatka w proszku - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=120545318

nutka 

Wysłany: Nie Sie 13, 2006 7:53 pm   

Maciek proponuję pójśc na jakiś bazarek (ja np. zamawiałam na Pradze Północ), tam przyjeżdżają ludzie z twarogiem i oni mają dostęp do serwatki. Sproszkowana jest do przyrostu masy mięśniowej i na pewno nie ma takich właściwości jak z produkcji twarogu. Możesz spróbować w sklepie ze zdrową żywnością w Ursusie na ul. Rakietników 23, tam podobno na zamówienie mogliby sprowadzać serwatkę do sklepu - oto numer: 867-63-65 lub 509-624-552

Maciek86 

Wysłany: Nie Sie 13, 2006 8:17 pm   

Bardzo Dziękuje za informacje
:wink:

EWaa

Wysłany: Pon Sie 14, 2006 11:17 am   

serwatke mozna smialo zrobic samemu .....wystarczy kupić mleko w woreczku 3.2% tluszczu , wlać do szklanego naczynia , postawic w ciepłym miejscu i na drugi dzień gotowe. Z litra mleka wychodzi mi ok 600ml. czystej serwatki , wiem ze nie kazdemy sie chce to robic ale przynajmniej mam pewnosć że to czysta niczym nie rozcięczana serwatka a i serek jest przy okazji :)

outsider

Wysłany: Wto Sie 15, 2006 1:17 am   

próbuje z tą serwatką juz tydzien i musze przyznac ze troche zbladło, rzuciłem kawe, fajki, nawet herbate, tylko serwatka, jogurty i takie bezpieczniejsze jedzenie, zobaczymy jak sie dalej sprawa rozwinie, mam jeszcze nadzieje złapac troche slonca w to lato

ines 

Wysłany: Wto Sie 15, 2006 11:50 pm   

A tu narazie bez zmian :( zobaczymy co bedzie dalej, moze cos sie zmieni ...A tak wogole ile tego pijecie??

łukaszzzz85 

Wysłany: Sro Sie 16, 2006 8:55 am   

pije serwatke od soboty ...cudow nie widze i cos mi sie wydaje ze ich nie bedzie :P ... a wlasnie...w jakich porcjach trzeba to spozywac ...ile razy dziennie ?? :P

ines 

Wysłany: Sro Sie 16, 2006 9:07 am   

Ja mu narazie podaje litr dziennie w dwóch porcjach do sniadanka i kolacji, ale jak powinno byc to nie wiem :sad: też czekam az moze ktoś cos podpowie. A moze ktos próbował również jednoczesnie okladów z serwatki??

łukaszzzz85 

Wysłany: Sro Sie 16, 2006 12:21 pm   

wciągam identycznie...rano i wieczorem ..po pelnej szklance :P

Odpowiedz do tematu