Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
sanatorium
Autor Wiadomość
nynunia 

Wysłany: Sob Mar 21, 2009 1:32 pm   sanatorium

witam, chcialabym sie dowiedziec czy wyjezdzaliscie juz gdzies do sanatoriów, jeśli tak to do jakich , czy wam pomogło ;>? staram się o wyjazd do sanatorium na wakcje - wyslalam juz wniosek do nfz :) tylko teraz nie wiem ile beda go rozpatrywać :)

pawel68 
Agawa

Wysłany: Czw Mar 26, 2009 9:43 am   

Witam,
niestety musisz się nastawić na długie oczekiwanie ... bo ok. 20 miesięcy ...
(chyba, że masz poszpitalne to podobnio krócej)
wygląda to następująco:
- dostajesz skierowanie od lekarza i wysyła się do NFZ (dostałam )
- potem czekasz na pisemko, że cię kwalifikują (dostałam )
- teraz czekasz sobie roczek ... (czekam)
- i ponownie trafia Twoje skierowanie do lekarza kierującego ... czy przypadkiem nie ozdrowiałeś cudownie ;o)
- i dopiero w ciągu 8-10 miesięcy otrzymujesz informację czy jesteś znowu zakwalifikowana do sanatorium
- i czekasz na dosłanie skierowania gdzie Cię poślą
to tak pokrótce :) :):)
pozdrawiam

nynunia 

Wysłany: Czw Mar 26, 2009 10:12 am   

eee pierwszy raz cos takiego slysze. na stronce nfz jest napisane, ze sie czeka max 30 dni na odpowiedz. 20 misiecy chyba przesadzilas ;)

pawel68 
Agawa

Wysłany: Czw Mar 26, 2009 10:32 am   

na odpowiedź czy jesteś zakwalifikowana do leczenia sanatoryjnego - czeka się 30 dni :)
a na przyznanie sanatorium - 20 miesięcy od chwili złożenia wniosku do NFZ :)
wiem co piszę - bo to przechodzę po raz drugi :)

pawel68 
Agawa

Wysłany: Czw Mar 26, 2009 10:33 am   

nie czytasz dokładnie :) i dlatego te nieścisłości :)

nynunia 

Wysłany: Czw Mar 26, 2009 6:32 pm   

mi chodzilo o to kiedy dadza mi odpowiedź :) czyli po 30 dniach :P a nie 20 miesiacach :) to dlugo czekasz :] jedna pani tez z luszczyca jeździ od wielu lat i srednio czeka 3 miesiace na przyznznanie sanatorium :)

pawel68 
Agawa

Wysłany: Czw Mar 26, 2009 8:04 pm   

" ...to dlugo czekasz :] jedna pani tez z luszczyca jeździ od wielu lat i srednio czeka 3 miesiace na przyznznanie sanatorium :) [/quote]

no cóż ... Nynunia ... jak wiesz lepiej to ja się sprzeczać nie będę ... ale nie masz racji ... i wprowadzasz ludzi w błąd ...

pawel68 
Agawa

Wysłany: Czw Mar 26, 2009 8:05 pm   

" ...to dlugo czekasz :] jedna pani tez z luszczyca jeździ od wielu lat i srednio czeka 3 miesiace na przyznznanie sanatorium :) [/quote]

no cóż ... Nynunia ... jak wiesz lepiej to ja się sprzeczać nie będę ... ale nie masz racji ... i wprowadzasz ludzi w błąd ...

nynunia 

Wysłany: Pią Mar 27, 2009 11:51 am   

nie mowie, ze mam racje . widocznie sa rozne przypadki. jedni czekaja 20 miesiecy , inni 3 miesiace ;) aprzyszlam, zeby sie dowiedziec, a nie wprowadzac ludzi w blad.

piotrek1984 

Wysłany: Czw Gru 17, 2009 1:00 pm   Re: sanatorium

droga kolezanko ja byłem sanatorium w Busku Zdrój sa tam kapiele solankowe itp ale to na nic sie zdaje najlepsze leczenie to cygnolina i uvb311

szater 

Wysłany: Czw Gru 17, 2009 7:37 pm   Re: sanatorium

piotrek1984 napisał/a:
droga kolezanko ja byłem sanatorium w Busku Zdrój sa tam kapiele solankowe itp ale to na nic sie zdaje najlepsze leczenie to cygnolina i uvb311

Do Buska Zdroju jezdziłam 2x w roku,potem 1x w roku a teraz nie mam siły czekac ani nie mam czasu na sanatorium.Byłam bardzo zadowolona.Mam i stawówke i pospolita.Jezdziłam do Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowego,o ile mnie pamięc nie myli tam są kąpiele siarkowe,solanek nie spotkałam :mrgreen:

nynunia 

Wysłany: Pią Gru 25, 2009 5:29 pm   

:) pare dni temu zostal mi przydzielony termin leczenia w kolobrzegu sanatorium 'sloneczko' . :) wakacje. czy ktos z Was tam byl ? jak tak proszę o odpowiedz i powiedzenie kilku slow na ten temat :P

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Gru 27, 2009 10:02 am   

bylem tam.. w polowie lutego tego roku..sliczne sanatorium..budynek w ksztalcie okretu.. czysto..mila obsluga..na pietrze kawiarnia i piwo..za 6 zlociszy..ale zabiegi glownie leczace kregoslup..luszczycy niewiele..o stawowcw nawet tamtejsi lekarze niewiele mieli pojecia..kolejne sanatorium ktore drogo kosztuje(ok7.800zl za turnus) a nastawione glownie na leczenie niemcow ktorych jest tam wiecej niz polakow..nawet stolowke maja osobna i jedzenie inne..tyle tylko ze mozesz sobie nad morzem pospacerowac..i jodu powdychac..to chyba najbardziej lecznicze z wszystkich ich zabiegow :lol: :lol: :lol:

nynunia 

Wysłany: Nie Gru 27, 2009 2:54 pm   

hmm, ale dobre i to. :) miesiac nad morzem i w dodatku za darmo. :) szkoda zmarnowac taka szanse. :) luszczyca stawow- z tym nie mam problemow. jedynie lokcie pare kropeczek na nogach. :) jakos to bedzie. :) dziekuje za odp. pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu