Wysłany: Czw Gru 17, 2009 10:05 pm
No dostałem i to nieźle, dlatego wstawiłem te swoje "nóżki" żeby pokazać moje zmiany i też jak działają dane leki na mnie, oczywiście to dla niedowiarków. Powiem szczerze, że nawet przed smarowaniem nóżki goliłem a to co się nie udało ogolić to i tak maść wypaliła, ale na szczęście odrosły . Poza tym taki stan już mi się zrobił, że na piszczelach skóra pękała i porobiły się niezłe rany, których już nei mogłem znieść.
To było okrutne leczenie, bo nawet na rany stosowałem maść trzymałem ją długo, troszkę się poparzyłem ale było warto, najpierw pozbywałem się łuski poprzez okłady z herbaty a później maść, no ale jakoś się udało, a było tragicznie.
No ale chociaż popatrzycie sobie na moje nóżki
Co do Afganistanu - nie ja się nie obrażam nigdy - w sumie nie zdecydowałbym się na taki krok, nawet będąc w wojsku. W sumie teraz jestem rencistą wojskowym i szczerze powiem, że już z wojskiem nie chcę mieć nic wspólnego, za dużo cierpienia tam doznałem i za długo musiałem walczyć o rentę wojskową, choć mam ją przyznaną na okres 3 letni. Co do wojska to powiem szczerze, że zależy w jakiej jednostce się służy, na moją poprzednią nie narzekalem, ale na tą - tragedia będąc na 3 letnim kontrakcie dorobiłem się dwóch operacji ucha i płuca - a wszystko stało się w wojsku - teraz jedynie pozostała mi walka z nimi tak jak o rentę - niestety takie życie - tylko z własnego wyboru zostałem zawodowym
Ale nie martwcie się możecie walić śmiało, ja się nigdy nie obrażam
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 7:17 am
Dlatego Alutko powstało forum,abyśmy sie wspierali.Jest tak wiele wiedzy tu zawartej.Ludzie chetni do pomocy.Nie jestes dziewczę sama.Możesz pytac na PW.Wybrac osobę od ,ktorej oczekujesz pomocy bo ma podobne problemy jak Ty.Zamknięcie sie w domu,w sobie,wycofanie ,to nie jest metoda.Powodzenia.
Daro,Ty i mój mąż po jednych pieniadzach jestescie on też armia.Jedno co Was różni (nie pisze o stopniu)to układ- onWarszawski a TY już NATO
Alutko, moja ośmioletnia córcia też ma całe ciało tak zajete... idziemy do szpitala 28 grudnia, na czas bliżej nie określony. poprzedni dwutygodniowy pobyd z zaledwie kilkoma niedużymi zmianami był zdecydowanie za krótki :9
aluta..wielu z nas..pytanie czy nie wszyscy.. przechodzilismy takie stany i takie okresy zalaman..ale ..musisz z tego wyjsc ..ja zawsze twierdze iz polowa sukcesu w leczeniu luszczycy to nasza psychika..wiec..glowa do gory..po kiepskich dniach przyjdzie w koncu okres poprawy..usmiechnij sie
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
kolejna z ł ....echhh
15 lat spokoju ,zadnego powaznego wysypu az kilka dni temu z nianacka podeszla mnie .....obudzilam sie i zaczelam ryczec !!!!!! przez kilkanascie lat mialam tylko na kolanach i łokciach ,praktycznie nie bylo nic widac .ostatnio zaczelam miec klopty ze zdrowiem ,czesto chorowalam na gradlowe i zatokowe sprawy no i .. stalo sie
u mnie wyglada to tak ,zajete rece od łokcia w dol ,na dole pelno malutkich kropeczek ( nigdy wczesniej tak to nie wygladalo) kilka kropek zrobilo sie na dloniach ,zajete nogi od kolana w dol (tez kropki)
bylam panstwo u dermaltologa .......dostalam dermovate......jakos nie widze ,zeby cos pozytywnego sie zdzialo ,jutro mam wizyte u innego dermatologa tym razem prywatnie ,zobaczymy co powie .
dobrze wiedziec ,ze nie jestem sama ........przez kilka dni mialam okropnego dola ....na szczescie dochodze do siebie
soryyy ,ze wszytsko z malej liteki ,ale mam zepsuty caps lock w lapku
witaj typka - jak nie mialas tak dlugo to jest spora szansa ze teraz tez przejdzie i znow bedzie przerwa - nie doluj sie bo to niestety zle wplywa na pania ł
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
dzieki .....pierwsze dni byly straszne ,bylam w szoku ,nic mi sie nie chcialo ...no chyba ,ze wyc do ksiezyca !!!! ale wiem ,ze musze sie wziac w garsc !!!!! ....dla siebie ,męza i dzieci
wlasnie czytam o tej zielonej herbatce ....hmm.... chyba kupie taka w lisciach bo posiadam tylko ekspresowa .....
chcialabym sie podzielic moimi sposobami na pielegnowania ciala z ta choroba ,moze wlasnie to przez lata pomagalo mi utrzymac skore w dobrym stanie .
swojego czasu stralalam sie chodzic do solarium ....chodzilam raz na tydzien przez 6 minut ,wtedy nie mialam zadnych zmian
stosuje tez kosmetyki pharmaceris ....zółta serie do skory z łuszczyca ,mam zel i szapon ,do tego basam do ciela i krem do twarzy , goracao polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum