Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Dermatitis Clear Tincture
Autor Wiadomość
karolina

Wysłany: Sro Lip 26, 2006 7:49 am   Dermatitis Clear Tincture

Ja stosuje już jakiś czas i jestem bardzo zadowolona. Jest to nalewka na zapalenie skóry, ale jak widac na luszczyce też działa :) . Efekt jest bardzo szybki i zadowlający

daro 

Wysłany: Czw Lip 27, 2006 4:31 pm   

Ja stosowałem płyn i maść, zamówiłem go w internecie - stosowałem DCT na dłonie, ręce, nogi przez kilka tygodni, niestety bez żadnego efektu, kompletnie nic mi nie pomogło, nie było żadnej różnicy przed i po leczeniu. :sad: Pani do której dzwoniłem, zamawiając DCT zapewniała mnie, że pomimo tego, iż mam duże zmiany łuszczycy, po DCT zaleczy mi się łuszczyca w max. tydzień. Nie ma w nim żadnej ulotki, na pudełkach napisane coś po chińsku, nawet nie wiadomo jaki to ma skład :sad:

łukaszzzz85 

Wysłany: Czw Lip 27, 2006 8:45 pm   

rozmawialem o DCT ze swoim dermatologiem ...powiedziala ze wczesniej miala pacjenta ktory to stosowal i nie pomoglo mu ...wiec zrezygnowalem z kupna... nie zawsze dziala a zauwarzylem ze ma juz miano "cudownego leku " :P

misurina 

Wysłany: Czw Lip 27, 2006 11:27 pm   

DCT zawiera steryd... kiedyś na Forum Psoriasis została przetłumaczona ulotka z chińskiego na angielski a później z angielskiego na polski... było chyba nawet jeszcze jedno tłumaczenie na polski bezpośrednio z chińskiego. Dużo informacji na temat DCT można znaleźć w Katalogu - Dermatis Cleartincture - Dct - jest to zbiór linków do tematów dotyczących DCT. Warto poczytać!

Ja kilka lat temu stosowałam i nie polecam... miałam przykre dolegliwości alergiczne(?) i wzmożony wysyp po odstawieniu :/

pozdrawiam :)
m.

karolina

Wysłany: Pią Lip 28, 2006 10:50 am   

Owszem, w tlumaczeniu nazwy plynu na angielski ona wystepuje (Compund Fluocinonide Tincture)
Fluocinonide,funkcjonuje jako nazwa angielska leku podobnego do naszych sterydow.
Jednak w ulotce jest podany taki sklad:
Produkt złozony,w jego sklad wchodza m.in.: kwas octowy w roztworze fluoru, kwas salicylowy, borneol oraz inne.

misurina 

Wysłany: Pią Lip 28, 2006 10:57 am   

Dokładnie płyn zawiera Fluocinolone Acetonide - fluorowany kortykosteroid wchodzący w skład FLUCINARU (jest to jego międzynarodowa nazwa)!
Polska ulotka zupełnie jest do bani - nie ma żadnej porządnej informacji o składzie... napisali tylko co jest "m.in." szkoda tylko, że nie dodali tego co to ich "m.in." oznacza ;) . Jest to spowodowane tym, że DCT nie jest zarejestrowane jako lek i sprzedawane w Polsce niejako "nielegalnie" podobnie zresztą jak bomba sterydowa - maść 999 (znana także jako Piyan Ping).

pozdrawiam :)
m.

daro 

Wysłany: Pią Lip 28, 2006 7:33 pm   

Wsadzili jakiś steryd działający na łuszczycę do płynu i biją kasę, a w końcu co to za różnica czy posmaruję się sterydem czy tym śmierdzidłem, w końcu jak to sredyd to pomoże na jakiś czas ale wysyp może być jeszcze gorszy. Ja przez to DCT unikam zamawiania jakiś internetowych secyfików na łuszczycę chwalonych przez firmy, które to sprzedają. Wtedy o DCT widziałem wypowiedzi ludzi z łuszczycą, którym to pomogło, ale nie zastanowiłem się nad tym, dlaczego nikt nie napisał o składzie maści i dlaczego pisał WYLECZYŁEM ŁUSZCZYCĘ, nie wiem kto to pisał czy chory na łuszczycę czy nie ale ja wiem, że tego się nie wyleczy, raczej zaleczy :cry:

on_lublin1 

Wysłany: Sro Sie 02, 2006 6:40 am   

hejka tak napomknę ... dtc stosuje ok 2 miesiecy ...robie przerwy oczywiscie i powiem wam szczerze nic mi tak jeszcze nie pomogło jak ten chinski specyfik
ale boje sie co bedzie jak go odstawie zupełnie co wtedy czy łuszczyca wróci wzmozona??? to by yło straszne szczególnie ze przed zastosowaniem dtc wygladałem tragicznie ...wielkie plamy które mi pozostały po dermovate ... niech ktos mi powie czy stosował to i odstawił i czy nie miał nawrotów

Monika*

Wysłany: Czw Sie 03, 2006 6:37 pm   

ja właśnie miałam zamówić, znalazłam DTC na allegro, ale skoro to steryd to głęboko się zastanowię. :neutral:

karolina

Wysłany: Pią Sie 18, 2006 2:23 pm   

Prawde mówiąc to jest to leczenie na właśną odpowiedzialność, zaden lekarz tego nie przepisze ani nie poleci. Ale jest naprawde wiele osób króre temu dziwnemu specyfikowi zawdzieczają dużo dobrego. Zresztą dla mnie osobiście nie jest ważne czy to steryd czy nie steryd zależy mi na swobodzie życia a nie wiecznym ukrywaniu sie przed wzrokiem zdrowych ludzi i tyle. Chyba już bez względu na cenę. I tyle

viverna 

Wysłany: Sob Sie 19, 2006 10:15 am   

Karolina, jesli nie dbasz o cene to polecam protopic - ja uzywam 0,1, ale mozesz na poczatek wziac lzejszy (0,03) - mam duze zmiany na stopach i dloniach. po ostatniej kuracji stedydowej dovobetem doprowadzilam sie do tak kiepskiego stanu, ze nie moglam chodzic (z bolu oczywiscie, skora pekala bez uprzedzenia), poszlam do mojego lekarza - glupkarza (bo gupi jest) i na szczescie tym razem polecil mi ten lek.jako przerwe w sterydach. efekty sa niesamowite, 3 dzien a zmiany zmniejszyly sie o 30%!!! dla mnie to cos niesamowitegoi fantastycznego, bo umozliwia nie tylko chodzenie ale i prace:D i krem BEZ STERYDOW!!!!!drogi wprawdzie, ale wydajny, bo smaruje sie cienka warstwe, moze piec i swedziec po posmarowaniu, ale mala to cena za efekty.
problemem jest cena - pln 250 za tubke 30ml....ale jesli mozecie sobie -pozwolic na taki wydatek, to warto.mi krem pomaga fantastycznie:D
slyszalam tez o wazelinie z sola z morza martwego - farmaceuta moze takiego miksa strzelic. tanie i podobno pomaga.

mario684 

Wysłany: Sob Lut 16, 2008 1:39 pm   

viverna napisał/a:
Karolina, jesli nie dbasz o cene to polecam protopic - ja uzywam 0,1, ale mozesz na poczatek wziac lzejszy (0,03) - mam duze zmiany na stopach i dloniach. po ostatniej kuracji stedydowej dovobetem doprowadzilam sie do tak kiepskiego stanu, ze nie moglam chodzic (z bolu oczywiscie, skora pekala bez uprzedzenia), poszlam do mojego lekarza - glupkarza (bo gupi jest) i na szczescie tym razem polecil mi ten lek.jako przerwe w sterydach. efekty sa niesamowite, 3 dzien a zmiany zmniejszyly sie o 30%!!! dla mnie to cos niesamowitegoi fantastycznego, bo umozliwia nie tylko chodzenie ale i prace:D i krem BEZ STERYDOW!!!!!drogi wprawdzie, ale wydajny, bo smaruje sie cienka warstwe, moze piec i swedziec po posmarowaniu, ale mala to cena za efekty.
problemem jest cena - pln 250 za tubke 30ml....ale jesli mozecie sobie -pozwolic na taki wydatek, to warto.mi krem pomaga fantastycznie:D
slyszalam tez o wazelinie z sola z morza martwego - farmaceuta moze takiego miksa strzelic. tanie i podobno pomaga.
piszcie ze dct jest ok i trzeba stosowac pedzelkiem na kropke a jak mam cale place glownie na nogach to co?nie mowiac o reszcie ciala bo jak zaczne smarowac sie rano kazda kropke to skoncze wieczorem

Odpowiedz do tematu