Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
czym natłuszczacie skórę
Autor Wiadomość
Monika*

Wysłany: Wto Sie 22, 2006 4:55 pm   czym natłuszczacie skórę

czym natłuszczacie skórę? ja stosuję maść z nagietka, ale niestety jedna tubka wystarcza mi na kilka dni, kupiłam maść tranową- może i dobra, ale ten zapach...

daro 

Wysłany: Wto Sie 22, 2006 8:06 pm   

Ja stosowałem zwykłą oliwkę dla dzieci, ale nie służyła mi. Obecnie stosuję do natłuszczania skóry krem VICHY LIPIDIOSE 2. Kupiłem go w cenie promocyjnej w aptece za niecałe 40 zł 400 ml, jest bardzo wydajny mam go już 3 miesiące i jeszcze nie zużyłem połowy, a smaruję duże powierzchnie ciała. Poza tym jest on przeciw pojawianiu się łusek, łuszczeniu skóry i swędzeniu. :smile: Jest niby tłusty ale nie czuć tego na ciele - szybko się wchłania

dana 

Wysłany: Wto Sie 22, 2006 8:15 pm   

na przemian wazelina,parafina ,maść z Wit A-wszystko taniocha w aptece (tylko trzeba pytać o te najtańsze bo są różni producenci)

misurina 

Wysłany: Wto Sie 22, 2006 8:56 pm   

Są różne oliwki dla dzieci - trzeba wypróbować... na mnie dobrze działa tylko oliwka dla niemowląt Nivea - wydaje mi się że jest najmniej chemiczna ze wszystkich (nie ma różnych dziwnych pseudonaturalnych wyciągów i drażniących perfum). Johnson&Johnson lepi się i skóra mnie po nim swędzi :/. Tym smaruję całe ciało.
Używam też maści nagietkowej od Bonifratrów - tylko na zmiany łuszczycowe - jest bardzo dobra, wydajna, stosunkowo niedroga - tubka 50g. Maści nagietkowe kupowane w aptece (np. Ziaji) w porównaniu z tą maścią są beznadziejne!
Zdecydowanie popieram też sposoby Danusi :) !

FRENIA 
FRENIA

Wysłany: Sro Sie 23, 2006 2:13 pm   

Ja smaruję całe ciało kremem E45. Znajoma przywiozła mi z Londynu. Nie wiem jak u nas tam kosztuje ok. 40 zł , 350g jest rewelacyjny. Mam krótkie włosy więc głowę też smaruję. Nawet odstawiłam maści. A z głowy zmywa się od razu zwykłym szamponem.

EWaa

Wysłany: Czw Sie 24, 2006 10:33 am   

ja moge Wam polecic , oprócz typowych mazideł z apteki bardzo dobry jest ( juz wyprobowalam tego tyle, ze chyba wszystko co w sklepie było ) , balsam z Garniera do suchej skóry ten różowy , jest jeszcze czerwony ale róż jest lepszy , oprócz tego b. dobra jest oliwka Johansona ( nie wiem jak sie pisze , bo własnie mi sie skończyla i nie mam opakowania pod reka) ale z zielona nakretka ona jest z aloesem , stosowałam ja na okraglo , do opalania , po opalaniu , w ciagu dnia , na noc , warta polecenia i niedroga> ostatnio z takich typowych maści z apteki zakupiłam Aksoderm jest to czysty retinol na zrogowacialy naskorek itp. stosuje go profilaktycznie na stopy , piety , i kolana ( ok 4zł)

Paulina

Wysłany: Czw Sie 24, 2006 6:10 pm   

Ja polecam balsam ziaji,taki zielony z oliwek.Dobrze natluszcza skore i kosztuje tylko 7 zl :grin:

jula 

Wysłany: Czw Sie 24, 2006 9:55 pm   

Oj balsam oliwkowy z Ziaji jest dobry... Ja używam też Johnson's Baby aqua cream. Ta forma nawilżania najbardziej mi pasuje: ma fajną konsystencję i światnie sie wchłania :)

Asik 

Wysłany: Czw Sie 31, 2006 12:48 pm   

Kiedy mam naprawdę wysuszoną skórę robię sobie kurację natłuszczającą z oliwy z oliwek-przez tydzień po kąpieli nie wycieram się tylko smaruję się tą oliwą z oliwek a po chwili deliktanie wycieram ręcznikiem kropelki.Taki zabieg starcza mi na kilka dobrych tygodni.Na codzień używam kosmetyki Nivea.

Pozdrawiam serdecznie[/b]

asienka 

Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 10:41 am   

dla mnie najlepsze nawilżenie na ciałko to oliwka dla dzieciaków :) głownie po kąpieli , a na codzien balsamy dove :)

TirC

Wysłany: Sro Paź 18, 2006 12:48 pm   

hej
A czym najlepiej natluszczyc twarz zeby byla takze dobrym podkladem pod puder?
Bo narazie stosuje krem bambino ale to mi na dlugo nie starcza ;/

EWaa

Wysłany: Czw Paź 19, 2006 11:24 am   

krem bambino to raczej za slaby jest dla doroslych, ja osobiscie smaruje garnier nawilzajacy a puder uzywam roswietlajacy aby za bardzo nie wysuszyc cery> jak mialam dosc powazny problem ze skorą twarzy to smarowlam przez kilka dni na noc twarz kremem z Garniera "czysta skora A" wart polecenia :)

aga

Wysłany: Pon Paź 23, 2006 5:50 pm   

dla mnie najlepsza jest neutrogena krem do twarzy i ciała - polecam

anoil87 
ruda

Wysłany: Wto Lut 20, 2007 9:31 pm   

a próbowaliście może Epikremu? można kupić w aptece, pachnie ziołami i dobrze działa na łuszczącą się skórę.... myślę że warto spróbować,ja swojego czasu używałam go zamiast maści, ale wiadomo że tylko przez chwilę bo skóra się przyzwyczaja :neutral:

daro 

Wysłany: Sob Gru 08, 2007 11:08 pm   

Ja do natłuszczania wynalazłem coś innego, nie jest to żaden wynalazek ale z racji tej, że mam 7 miesięczne dziecko wypróbowałem sobie mojej córci kosmetyk tzn. "NIVEA BABY" NUTRI SENSITIVE - PŁYN DO KĄPIELI Z OLIWKĄ - HIPOALERGICZNY. Wlałem sobie go do kąpieli - niezbyt dużo - małą ilość - jest bardzo tłusty - jest z oliwką, bardzo dobrze natłuszcza skórę, czuć to nawet w kąpieli a po kąpaniu nawet po wytarciu ciała ręcznikiem oliwka zostaje na ciele - tzn. ciało jest nadal natłuszczone, dla mnie dobra sprawa, po kąpaniu nie trzeba się niczym smarować, bo ciało jest natłuszczone i to nawet sporo, jak po nasmarowaniu oliwką, także polecam - cena około 10 zł

Odpowiedz do tematu