Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Bezsenność
Autor Wiadomość
marjolka88 

Wysłany: Wto Sie 01, 2006 8:31 pm   Bezsenność

Jakie macie sposoby walki z bezsennością? mi ostatnio nic nie pomaga, kiedys probowalam pic gorace mleko przed snem i zasypialam, od jakiegos czasu nie moge znalezc zadnego skutecznego sposobu zeby szybko zasnac, ostatnio zasypiam dopiero po kilku godzinach leżenia w łózku.

Kucka 
Wariatka :P

Wysłany: Wto Sie 01, 2006 9:09 pm   

Ja poprostu nie kłade sie dopuki (dopoki ? jak sie pisze?:P) nie czuje sie zmeczona bo wiem ze lezac bede sie meczyc bo tesh nie mgoe teraz w lato spac :P :D

ines 

Wysłany: Czw Sie 03, 2006 1:35 pm   

Tez mam problemy z zasypaniem i wtedy łykam melatonine

daro 

Wysłany: Czw Sie 03, 2006 2:06 pm   

Są podobno jakieś leki ziołowe bez recepty lub krople, można je kupić w każdej aptece, podobno pomagają na bezsenność. Ja akurat nie mam z tym problemów, ale moją żona czasami całej nocy nie przesypia, poprostu kładzie się spać wtedy kiedy jej się chce, czasami buszuje po nocy :wink:

viverna 

Wysłany: Czw Sie 03, 2006 7:07 pm   

tez cierpialam na bezsennosc, niemal lata - zanim swojego malzonka poznalam.odkad sypiamy razem - wykasowalam to slowo ze slownika :wink:
przyczyna bezsennosci jest najczesciej stres - wiec nalezy leczyc przyczyny a nie skutki (niestety)
ale czasem dobrze robi solidne zmeczenie sie przed pojsciem do lozka - albo dotlenienie organizmu (spacerek)
ja stosowalam lampke winka...nie dziala, szczegolnie na dluzsza mete, ale spacerek a potem ksiazka - jak najbardziej

Kucka 
Wariatka :P

Wysłany: Czw Sie 03, 2006 8:52 pm   

Ojjjj vivierna masz całkowita racje do tego sypiania z kimś :D :D :D :D :D :D :D :D :D Bez skojarzen :D Tak jak nigdy nie śpie w dzien, jakąś godiznke temu zasnełam razem z chłopakiem :P :P :P Poprostu....lezelismy i buum... spimy :D :D :D

mszyca79

Wysłany: Czw Sie 03, 2006 11:31 pm   

musze przyznac,że coś w tym jest

też nie moge spać, i długo w no męcze się na łóżku

słucham muzyki, haftuje, szydełkuje, oglądam gazeki, tv i ...nic
ale jak tylko położę się z moim chłopakiem na łóżeczko to zaraz lulam jak dziecko...nie dlatego ,że mi nudno,ale dlatego ,że tylko w jego ramionach spię spokojnie

powiedziałam mu kiedyś,że ...zabrałeś mi sen i teraz tylko z toba mogę spać...
no ale gdy wraca do domku to ja już nie śpię i tak jest w 99 % każdej nocy po jego wyjściu i w dni gdy się nie widzimy

leków to bym osobiście na sen nie polecała
mleko trochę na mnie działa, ale najlepiej jak się umorduję w pościeli to usnę, lub nie kłade się, póki mi się nie chce spać

cięzkie to życie...z każdej strony pałą w plecy :roll:

pozdrawiam AgA

Wiolusia 

Wysłany: Pią Sie 25, 2006 10:05 am   

a ja mam na odwrot :sad: tak rzadko widuje sie z moim chlopakiem/jego praca, moja praca, jego szkola, moja szkola/, ze jak tylko moge spedzic z nim noc to chcialabym zeby ta chwila trwala wiecznie, ze moge lezec do niego przytulona, a wiem, ze jak zasne w ten solidny sen to bede spala i zapewne w jakims tak czasie odwrocimy sie do siebie nawet plecami, dlatego nie jest mi zasnac latwo
co do tematu to wlasnie przed snem nie powinno sie robic zadnego wysilku fizycznego bo jestesmy pozniej pobudzeni i trudniej nam zasnac, ale nalezy wywietrzyc pokoj i najlepiej zasypiac w zimnym pokoju/nie w lodowatym oczywiscie :grin: /; nie ma co stosowac srodkow na bezsennosc, tylko trzeba znalezc wlasnie przyczyne bezsennosci i ja probowac zlikwidowac; tak samo stara teoria liczenia baranow nie pomaga, bo wyteza sie mozg i jest on gotowy do dzialania a nie zasypiania; to tyle co kiedys wyczytalam z madrych-podobno- ksiazek :grin:

łukaszzzz85 

Wysłany: Pią Sie 25, 2006 2:41 pm   

mi sie wydaje ze przed zasnieciem trzeba dac sobie w kosc (wysilek fizyczny) i wtedy twardy sen murowany ...sam codziennie od kilku lat biegam i inne... i jak trzasne sie spac to nic mnie nie obudzi :P

Wiolusia 

Wysłany: Pią Sie 25, 2006 4:47 pm   

no ale dac sobie w kosc w ciagu calego dnia, a dac sobie w kosc calkiem przed zasnieciem to dwie rozne rzeczy, nie wiem ja wyczytalam w tych "madrych" ksiazkach, ze nie mozna; ja 2razy w tygodniu biegam wieczorami/kolo 22 i wracam kolo 23/i jak wroce chce mi sie spac, ale po wzieciu prysznica juz mi sie odechciewa, a nie poloze sie spac z calodniowym kurzem i innymi takimi;

łukaszzzz85 

Wysłany: Pią Sie 25, 2006 5:14 pm   

hehe ... a czemu by nie...moze warto sprobowac ?? :P

Wiolusia 

Wysłany: Pią Sie 25, 2006 5:32 pm   

spac z kurzem i calym tym brudem po calym dniu nazbieranym???????
nie dziekuje, juz wole zeby mi sie spac odechcialo, a i tak pojde pod ten prysznic;
prysznic to najlepszy przyjaciel czlowieka :grin:

łukaszzzz85 

Wysłany: Pią Sie 25, 2006 7:08 pm   

tez lubie sie popluskac w wodzie ... :P

Wiolusia 

Wysłany: Pią Sie 25, 2006 8:28 pm   

:grin: pewnie w wannie z kaczuszkami :grin:

łukaszzzz85 

Wysłany: Pią Sie 25, 2006 9:15 pm   

:| no co ty ... z "kaczorami" ... zboczony nie jestem ...a zresztą brak mi odwagi aby wchodzic do wanny z rządzacymi ....naszym panstwem :P

Odpowiedz do tematu