Wysłany: Czw Sty 14, 2010 10:32 am Łuszczyca a solarium?
Witam. Czy solarium pomaga w leczeniu łuszczycy? Lato i promienienie słoneczne pozytywnie wpływają na moją łuszczyce czy ten sam efekt mogę otrzymać chodząc do solarium?
Witaj:) Są osoby którym solarium pomaga w walce z luszczycą, mnie osobiscie rownież kiedys pomoglo, nalezy jednak pamietać, że jeżeli zaczniesz chodzic na solke to:
1. zmyj dokladnie maści z ciala ( bo moga pozostac plamki)
2. uwazaj na picie zioł , dokladnie mi chodzi i dziurawiec , nie wskazane jest wtedy kozystac z solarium
3. przed opalaniem dobrze jest zrobić piling ciala np. z soli kuchennej
4. po opalaniu dobrze nawilżaj , natluszczaj cialo balsamem
5. dobrze jest pić po dwie tabletki dziennie beta-karoten
6. no i czas opalania , osobiście gdy mialam wysyp to chodzilam na poczatek 2 razy po 7 min tak ok. 2 tygodnie , pozniej 1 raz na tydzień po 10 min. , ale to zalezy jeszcze od twojej karnacji.
2 razy po 7 minut wydaje mi sie za dużo,2 razy po 5 minut to najbardziej optymalny czas. Co do pomocy solarium w walce z łuszczycą to słysze więcej pozytywnych opinii,podobno pomaga.
Ja chodziłęm przez miesiąć na solarium 2 razy w tygodniu . zacząłem od 6 minut skończyłem na 12. Efekt? Dopiero przy 10 minutach zaczęło się coś dziać pozytywnego, ale lekarz zakazał mi chodzenia, bo już za długo. Lampy PUVA czy inne nie działają, dopiero duża dawka słońca, solarium działa..
Może lekarz zabronił Ci dlatego,że jednak przesadziłeś. Prawdopodobnie efekty byłyby widoczne po miesiecy lub półtora,ale nie przy dawkach 12 minutowych..
Jak pisalem wczesniej: najwyzej 5 minut.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum