Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
poziom testosteronu a łuszczyca????
Autor Wiadomość
27kara

Wysłany: Pią Sty 08, 2010 10:14 am   poziom testosteronu a łuszczyca????

Witam.... jako ze jestem nowy na tym forum ;) pozdrawiam serdecznie ;)

zaciekawiła mnie pewna wypowiedz na forum dal kulturystów... mianowicie

Cytat:
Szukam naturalnych sposobów na zwiększenie poziomu testosteronu (zioła,minerałyitp.)
Potrzebuje tego ze względów zdrowotnych nie sportowych.
Od 1,5 roku biorę zastrzyki z HCG (pregnyl) co trzy dni ponieważ 3 lata temu załatwiłem sobie organizm przepracowaniem i niewyspaniem.
W wyniku tych czynników testosteron spadł do wartości 350 ng/dl- u mnie ten poziom spowodował andropauze+łuszczyca+zapalenie stawów+depresja .Siadła przysadka (marne LH)

moja historia jest taka....
mam małe ognisko zapalne na lewej łydce... smaruje... hydrocortisonum
do tego jem... omega 3 w tabletkach... i capivit hydrocontrol + capivit a + e forte + skrzypovita i witaminy

a jeszcze przed chwila... czytalem na forum ze komus pomogła... serwetka... a jak wiadomo przynajmniej mi... serwatka daje efekt nastepujacy... wiąże się z białkiem gobulicznym SHGB... czyli podnosi poziom wolnego testosteronu... u meżczyzn... czego efektem jest wzrost wolnego poziomu testosteronu... i moje pytanie jest nastepujace bo wyczytałem ze pani ł pojawia sie podczas zmian hormonalnych w okresie dojrzewania płciowego miedzy 15 - 25 rokiem życia... kiedy testosteron u meżczyzn zaczyna spadac...

i uwaga... ? Czy poziom testosteronu wpływa jakos na wysyp bądź zanikanie zmian łuszczycowych na skórze? bo jeśli tak? to co sie stanie? jeśli wezme środek który hamuje przemiane testosteronu w estrogen i estradiol? czy to jakos wpływa na patogeneze choroby?

mysle tak... ponieważ wiem że podwyższonu poziom meskiego hormonu powoduje iż samopoczucie mężczyzny jest o wiele lepsze... <nie ma czegos takiego jak depresja (a przynajmniej gdziues czytalem ze depresje sie leczy podajac wlasnie srodki testosteronowe...)>

i czy jak wezme inhibitor aromatyczny który zapobiega przemianie testo w estrogen to bede miał jakies pozytywne skutki leczenia? wie ktos cos na ten temat?

produkt ktory mam zamiar zjesc to najlepszy na rynku gaspari nutrion novedex xt

Cytat:
W firmie Gaspari Nutrition, zawsze staramy się szukać najlepszych i najbardziej zaawansowanych rozwiązań. Jednym z nich jest nasz najnowszy produkt- Novedex XT™. Badania pokazały, że Novedex XT™, dzięki swojej oczekującej na patent formule Dianestrozole™, jest znacznie lepszy w modulowaniu poziomu estrogenu w organizmie i podnoszeniu poziomu testosteronu niż jakikolwiek inny konkurencyjny produkt, jak na przykład formestane czy 3,6,17-androstenetrione.

Co Sprawia, że NOVEDEX XTREME™ jest Wyjątkowy?

Formuła Dianestrozole™ zawiera 2 wyjątkowe składniki przeciwdziałające aromatazie. Pierwszy z nich, 6, 17-keto-etiocholeve-3-ol tetrahydropyranol, jest oczekującym na patent nie-androgenowym związkiem przeciwdziałającym aromatzie, który wykorzystuje zaawansowaną technologię dostarczania (ether delivery technology). Dzięki przyłączeniu eteru, ten niezwykły związek posiada wydłużony okres pół rozpadu w ludzkim organizmie, co oznacza, że przyjmujesz go tylko raz dziennie, podczas gdy inne anty-estrogeny musza być przyjmowane kilka razy dziennie.

Drugim niezwykłym składnikiem Novedex XT™ jest, 3, 17-keto-etiochol-triene, pojedynczy najsilniejszy nie-androgenowy inhibitor aromatazy, jaki kiedykolwiek był dostępny na rynku! Jest on niemalże 3 RAZY silniejszy, jeśli chodzi o czas i zdolność do wiązania (jak szybko i jak mocno może łączyć się cząsteczką docelową) niż 3,6,17-androstenetrione. Kombinacja nie-androgenowych związków o działaniu tłumiącym aromatzę, z czego jeden posiada wydłużony czas działania, drugi jest najsilniejszym dostępnym na rynku, gwarantuje podwójne uderzenie w niekorzystne działanie estrogenu i zapobiega jego tworzeniu. Ponieważ Dianestrozole™ minimalizuje produkcję wszystkich estrogenów w organizmie dzięki swojemu podwójnemu systemowi tłumienia aromatazy, posiada on pozytywny wpływ na HPTA, co oznacza, że Twój organizm będzie w stanie sam znacząco zwiększyć produkcję testosteronu. Jest to naturalny i bezpieczny sposób na wywołanie korzystnego stanu anabolicznego w celu zwiększenia masy mięśniowej, siły i wytrzymałości oraz jednoczesnego zredukowania ilość tkanki tłuszczowej. Dodatkowo, jeśli zdarzyło się, że ostatnio stosowałeś prohormony lub nawet sterydy, działanie Dianestrozole™ pobudza HPTA, co pomoże Twojemu organizmowi przywrócić i normalizować naturalną produkcję i poziom testosteronu. Novedex XT jest najlepszym LEGALNYM środkiem na odblokowanie podczas PCT (terapia po cyklu).

szater 

Wysłany: Pią Sty 08, 2010 12:06 pm   Re: poziom testosteronu a łuszczyca????

Matko moja pojedyńcza!!! :twisted:
Takiej ilosci chemii,sterydów,hormonów i inszego dziadostwa zgrabnie ubranego w "piękne" i "madre" słówka to koń by nie wytrzymał :twisted:
Co prawda facetem jak raz nie jestem-zdecydowanie-jednakowoż pewne burze hormonalne też jako kobiety przechodzimy,nie słyszałam o takiej metodzie leczenia :shock:
Nasi wspaniali koledzy-forumowicze pewnie dokładniej odpowiedzą Ci na pytanie,z tego co wiem( :oops: )oni nie potrzebują wspomagaczy :razz:

Swoją drogą rozbij ten specyfik na czynniki pierwsze,przeanalizuj skład i działanie,poszczególnych składników-moze wtedy podejmiesz własciwą decyzję?! :mrgreen:

Paweł 

Wysłany: Pią Sty 08, 2010 1:00 pm   

HCG jest stosowany po kuracji sterydowych (przez kulturystów). Jego działanie polega na tym, że wymusza na organizmie samodzielne produkowanie testosteronu - aby sam zaczął produkować, ponieważ w czasie kuracji testosteron zostawał dostarczany zewnętrznie, organizm sam przestawał go produkować. Ale to pewnie wiesz skoro odwiedzasz fora o kulturystyce.

Nie wiem dokładnie kiedy zaczyna spadać testosteron, ale raczej nie w wieku 15-25 lat. Przecież człowiek jest wówczas w kwiecie wieku.

Ogólnie wyższy poziom testosteronu według mnie jest wskazany, z racji faktu, że organizm jest wówczas silniejszy, mniej podatny na infekcje.

vorden

Wysłany: Pon Sty 18, 2010 2:07 pm   

poziom testosteronu spada przy wzroście poziomu kortyzolu. im wyższy kortyzol a właściwie ACTH tym bardziej spada testosteron. Podwyższony poziom kortyzolu objawia się np. ciemniejszą skórą , szybszym opalaniem, wolniejszą przemianą materii

Odpowiedz do tematu