nie wiem na czym to polega ale jak staram sie zaleczyc ł to mi pomaga tak srednio a jak o niej zapomne to mi pomagają tradycyjne metody np w tej zimy jadłem duzo czosnku i mi pomogło i nie wiem czy to jakos działa na podswiadomosc
Łuszczyca to choroba psychosomatyczna i stan naszego umysłu wpływa na jej rozwój lub na leczenie. Jeśli o niej intensywnie myślisz (być może też Cię denerwuje, martwi itp) to trudniej ją zaleczyć. A jak o niej specjalnie nie myślisz, traktujesz jak coś normalnego to często efekty są lepsze. Jak sobie zarzucę jakąś kurację to nie myślę o tym jak długo będę musiał się smarować itp - dla mnie to jest wtedy jak mycie zębów - w sumie się o tym nie myśli, a wykonuje się to. Efekty często są bardzo pozytywne.
No i nie należy zapomnieć, że czasem łuszczyca może ginąć samoistnie.
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 2:57 pm Re: cos dziwnego
tomek26 napisał/a:
nie wiem na czym to polega ale jak staram sie zaleczyc ł to mi pomaga tak srednio a jak o niej zapomne to mi pomagają tradycyjne metody np w tej zimy jadłem duzo czosnku i mi pomogło i nie wiem czy to jakos działa na podswiadomosc
czosnek wpływa na gospodarkę hormonalną i ma działanie przeciwzapalne więc to nie przypadek
gość [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 9:56 pm Re: cos dziwnego
tomek26 napisał/a:
W zdecydowanej (procentowej) większości, łuszczyca 'zalega' w naszych głowach.
A tym co jemy, wpływamy na gospodarkę chemiczną w organizmie i także uzyskujemy efekty - w obydwie strony.
Tak więc dalej działaj w tym kierunku a niewykluczone, że nie będziesz musiał się smarować. (jak np. ja)
JA moze zaryzykuje inne stwierdzenie: odpowiednia dieta moze zredukowac łuszczyce,a wiec to co jemy ma wbrew pozorom ogromne znaczenie dla przebiegu choroby.
ja pierdykam..a ten znow sie naprodukowal..17 postow z odpowiedziami na tematy sprzed roku..nie potrafisz zabierac glosu w istotnych sprawach?..i na biezaco?..program wykazuje mi wszystkie posty nieczytane..i musialem przeczytac wszystkie twoje wypociny..po raz kolejny rozpisales sie bez sensu i nic z tych postow nie wynika.,.a zajales mi pol godziny..staraj sie pisac w tematach obecnych..to nam zaoszczedzi czasu ...
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 7:37 pm
Ten osobnik bardzo umiejetnie wykorzystuje brak admina,na forum stowarzyszenia popróbował tych sztuczek i szybciutko go tamtejszy Admin zablokował za spamowanie
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 6:13 pm
Oj tygrysko on chyba ostatnio dwa lata temu tu był i jakoś do tej pory go nie widzę, ale najbardziej wkurzają mnie te posty ze spamami dzień w dzień po 100 postów nie chce już mi się ich odznaczać jako przeczytanych
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 9:22 pm
No to ładnie wpadł sobie i wypadł i zamiast zablokować te spamy to sobie poszedł ehhh.... cóż niektórzy lubią tak zaśmiecać forum i drażnić innych spamami itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum