Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam wszystkich :)
Autor Wiadomość
peter_krakow 

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 1:54 am   Witam wszystkich :)

Witam wszystkich forumowiczow :) Mam na imię Piotrek, mam 23 lata i mieszkam w Krakowie. Od 10 lat choruje na łuszczyce i jak wszyscy tu obecni mam jej już serdecznie dosc :) Walcze z nią narazie bez skutecznie. Ostatnio miałem jej na tyle dosc ze zdecydowałem sie uzyc masci Dermovate. Poszły mi 4 opakowania w ciagu tygodnia. Narazie wszystko zniknelo ale po przegladnieciu forum boje sie ze lada dzien wroci z podwojna siła. Zobaczymy :) Miło mi wszystkich poznac :)

Paweł 

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 12:46 pm   

Witaj Piotrze w rodzince :) No z dermovatem może być różnie, ale bądź dobrej myśli i nawilżaj ciało.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 2:22 pm   

witaj na kropkowanym forum :)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 3:59 pm   

Witaj Piotrze i tak się nie stresuj już :mrgreen: Wylezie to wylezie :wink: a pies jej mordę lizał :razz:

peter_krakow 

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 4:32 pm   

Kurcze ile ja bym dał żeby miec od tego chociaz miesiac przerwy a tu od 10 lat niemialem przerwy wiekszej niz okolo tygodnia spokoju :/ Zamierzam o mojej chorobie porozmawiac z dziewczyną bo ona jeszcze o niej niewie. Niewiem jak wogole zaczac rozmowe. Strasznie jest to dla mnie ciezkie i krepujace. Mozecie mi cos podpowiediec?
btw: wiem ze to nie dzial ani temat do tego typu rozmowy ale jednak poprosiłbym was o kilka rad, dzieki z góry :)

daro 

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 7:23 pm   

peter_krakow napisał/a:
Kurcze ile ja bym dał żeby miec od tego chociaz miesiac przerwy a tu od 10 lat niemialem przerwy wiekszej niz okolo tygodnia spokoju :/ Zamierzam o mojej chorobie porozmawiac z dziewczyną bo ona jeszcze o niej niewie. Niewiem jak wogole zaczac rozmowe. Strasznie jest to dla mnie ciezkie i krepujace. Mozecie mi cos podpowiediec?
btw: wiem ze to nie dzial ani temat do tego typu rozmowy ale jednak poprosiłbym was o kilka rad, dzieki z góry :)

Już tu jedna osoba miała problem z rozmową na ten temat, zaczęła zbyt późno i facet uciekł, ale po przemyśleniu sprawy wrócił i z tego co pamiętam są razem. Ja ogólnie radzę wszystkim, żeby mówili od razu co mają, jaka to choroba itp., bo takie ukrywanie gorzej wpływa na zdrowego człowieka. Nie ma co tu ukrywać, jak nie zaakceptuje - trudno, wniosek jeden, że nawet w cięższej chorobie taka osoba mogłaby cię zostawić. Ja powiedziałem w pierwszy dzień spotkania, wytłumaczyłem co to jest na czym polega ta choroba i dziś jestem 9 lat po ślubie i mam córeczkę.
Dlatego nie ukrywaj tego bo nie warto - osoba zdrowa też musi być świadoma w jaki związek wchodzi, czy tego chce czy nie, czy sama sobie z tym poradzi, a kobiety zwracają uwagę na dziecko - czy to odziedziczy czy nie. Więc tu decyzja należy do niej, jak kocha to napewno nic jej nie będzie przeszkadzać, bo kocha się nie za wygląd, a za to jakim jest się człowiekiem i za to co się ma w środku.

daro 

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 7:24 pm   

P.S. Zapamiętaj jedno, że teraz ty coś ukrywasz przed nią i ona może to odebrać jako kłamstwo angażując się w związek

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 8:50 pm   

Peter jedna podstawowa prawda jak napisał przedmówca wal prosto z mostu jak najwczesniej jak naprawde kocha to zrozumie przez30 lat z panią ł. wiele się mozna nauczyć ja całe szczeście jestem męzatką od 16 lat ale tez z biedronkiem poznaliśmy się w szpitalu więc życze ci powodzenia i zrób to jak najszybciej bo potem będzie gorzej a jak cię wysieje bardziej to co powiesz kochanie wpadłem w pokrzywy....... powodzenia pozdro :lol:

peter_krakow 

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 10:06 pm   

Macie racje, zamiast powiedziec jej odrazu to przez ponad rok bo tyle sie znamy jeszcze jej niepoiwiedzialem :/ i teraz trudno mi sie do tego zabrac kurcze ale w koncu jakos dam rade

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Sty 21, 2010 1:00 am   

im dluzej bedziesz czekal tym bardziej bedziesz sie bal jej reakcji a ona na dokladke moze wyczuc ze cos ukrywasz i wlaczyc swoja wyobraznie (ze np. masz zone/narzeczona/kochanke niepotrzebne skreslic), wiec serio usiadz i powiedz po prostu - przeciez pani ł to jeszcze nie tragedia - wyroku smierci nie masz :>

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Czw Sty 21, 2010 9:23 am   

To i tak udało ci się przez rok a co dalej......... ja mam taką propozycje na forum PSORIASIS często są spotkania porozmawiaj z nią i zabierz ją na takie spotkanie pozna takich samych ludzi jak ty i się przekona jacy to fajni ludzie i że to nic strasznego DO DZIEŁA NIEMA NA CO CZEKAĆ :roll: :lol:

peter_krakow 

Wysłany: Czw Sty 21, 2010 1:00 pm   

dzieki za wszystkie rady. dzis z nia porozmawiam bo juz mam dosc ukrywania tego bo iles mozna. hmm moze ja niemoge sie tu doszukac ale gdzie znajde informacje na temat jakis zlotow? :) jeszcze nigdy niebylem ale chetnie sie przejde :)

szater 

Wysłany: Pon Sty 25, 2010 1:16 pm   

peter_krakow napisał/a:
dzieki za wszystkie rady. dzis z nia porozmawiam bo juz mam dosc ukrywania tego bo iles mozna. hmm moze ja niemoge sie tu doszukac ale gdzie znajde informacje na temat jakis zlotow? :) jeszcze nigdy niebylem ale chetnie sie przejde :)

Wejdz na stronke www.stowarzyszenie.luszczyca.org.pl-znajdziesz tam wiele ciekawych rzeczy,sa też miejsca i terminy spotkań.Powodzenia :mrgreen:

Odpowiedz do tematu