Wiek: 67 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 7:51 pm
W sumie macie racje.Mnie jak wiercili dziure w brzuchu żebym nie palila to mało nie pozabijałam wszystkich i arumentów nie było takich,które bym nie zbiła.Pewnego dnia wstałam i sama postanowiłam,jak postanowiłam tak robie.
Ale żeby nie było Wam tak rózowo to za kare musicie stworzyc temacik kulinarny.Jakies sałateczki,pyszne przepisy na obiadki-tak wiec moi kochani palacze DO DZIEŁA!!!
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 8:58 am
Oj człowiecze żebys Ty wiedział jaki apetyt teraz mam!Nie mam pojęcia czy to w związku z mrozami czy niepaleniem. Ogólnie to i ferie mamy,siedze wiecej w domku to wymyslam co tu ugotowac moim chłopakom innego niż zwykle.Najlepsze są przepisy takie sprawdzone i co najważniejsze nieudziwacznione.
Co do palenia to palcie sobie spokojnie,miejcie w nosie kto co mówi.Od tego ciagłego zabraniania,zakazywania,ostrzegania,potępiania itd można całkiem stracic zdrowie.Nie można nikogo uszczęsliwic na siłe!
kochana ja ci polecam takie naleśniki grube jak na filmach hamerykańskich jedzą na śniadanie z syropem klonowym my jemy z dżemem domowym i śmietaną normalnie delicje żeby niewiem ile było idą jak woda jak chcesz więcej to trzeba podwajać składniki ja robie z 5-cio krotnej ilości na małej patelni tak żebym mogła odwrócić bo to gęste i grube placki
110g.mąki,25g.cukru,150ml.mleka,1jajo,pół płaskiej łyżeczki pr.do pieczenia i sodki zmiksować powinna wyjść konsystencja gęstej śmietany smacznego
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 12:39 pm
Wszystkie przepisy mi podchodzą-oby tylko łatwe były!Ochote mam na.....przystojnego kucharza-bruneta,z długimi włosami,oby miał troszke ciałka i duzo ciepełka
Do dzieła kochanienkie moje!Darus Ciebie tez to dotyczy!
Duze brawa ,ze wytrzymujesz bez papierosow ))) Ja narazie jeszcze nie jestem na to gotowa.
Jesli chodzi o surowki to ja polecam na "zapchanie" brzucha surowke z jablek i marchewki. Nalezy je zetrzec na grubszych oczkach tarki. Ja jej nie slodze, ale mozna troche oslodzic i dolac oliwy.Surowka jest pyszna i szybko sie ją robi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum