Jest troche informacji, ale niestety nie ma żadnych cen. na glównej stronie w menu głównym wejdź w zakładkę "o produktach" - pojawi się lista produktów i na samym dole, ostatnie jest "sole i błoto z morza martwego". Jest tam opisane zastosowanie, rodzaje itp. A dostępne to wszystko jest chyba tylko w tych sklepach, nie wiem czy można gdzieś w internecie dostać ich produkty.
Z tym Morzem martwym to jest tak. Podstawowym aktywnym składnikiem tego błota jest bentonit. To jest taka glinka o niezwykle silnych własnościach adsorbcyjnych. Jej nakładanie nie powinno nadmiernie wysuszać skóry bo ona głównie wiąże produkty tłuszczowe. Glinka ta ma jeszcze jedną zdolność tzn pęcznieje pod wpływem wody. zwróćcie uwagę, że Błoto z morza jest zawsze mokre - bo woda jest tańsza niż błoto albo bentonit.
Żeby kuracja miała ręce i nogi lepiej kupić glinkę bentonitową w sypkiej postaci ale ze sprawdzonego źródła bo potrafią do niej dosypywać tańszego kaolinu. Jedną z takich glinek jest Błękitna Glinka Krymska. Ja jej od jakiegoś czasu używam i na mnie działa rewelacyjnie! Co do innych firm zawsze miałem jakieś podejżenie, że coś jest nie tak albo że czegoś dosypali albo że w glince jest dużo zanieczyszczeń. Błękitna ma tylko 2-5% zanieczyszczeń to niezwykle mało inne mają nawet powyżej 50% (zanie3czyszczenia to kwarc czyli piasek i mika).
Piszą o niej http://www.newsweek.pl/ko...rymska-,51390,1 i na www.benta.pl.
Równie dobrze mozesz sobie zrobic maseczke ze zwykłego błota lub glinkowa dostępna w każdym sklepie kosmetycznym. Jak dla mnie to ktos robi biznes na tym,że spzredaje glinkę czy błotko znad morza martwego i nic więcej.
sól morska i błoto sa fantastyczne ale dla poprawienia kondycji zdrowej skóry,ewentualnie dla lepszego komfortu dla skóry łuszczycowej ale nie daje takich efektów jak olejki i kremy z Izraela. Sól oczyszcza,błoto domineralizuje,a kremy i oleje nawilżą,natłuszczą,odżywia,a jak maja w składzie np.miód to zadziała naprawczo na skóre.
_________________ Zamiast wyjazdu do Izraela-dermokosmetyki z Morza Martwego
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 1:44 pm
Zawsze masz wyjscie-nawet awaryjne
Wpadłas obrazasz,macisz i jak znam życie znikniesz,bo to w końcu Ty nas nie my Ciebie potrzebujemy
Swoja droga cięzkie Cię życie czeka z Twoim podejsciem,charakterem i butą.Ale nauczy cie panna ł pokory ,oj,nauczy!
Hahaha ja was jak najbardziej nie potrzebuje...a to tylko glupia luszczyca i czego ma mnie niby nauczyc widze ze wy nie macie swojego zycia i innych problemow i zyjecie tylko tym...no ale coz kazdy zyje jak chce...a skoro mnie nie znasz to nie mow jak bede miala w zyciu i jaki mam charakter
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum