Acha kwas arachidonowy jest produkowany z tłuszczy omega 6 głównie linolowego czyli im więcej w oleju kwasu linolowego tym gorzej dla nas : np olej słonecznikowy , sojowy z pestek winogron
nie wiem czy dobrze zrozumialam - jesli tak to te powyzej oleje powinny mi szkodzic... a pomagaja a za to po rzepakowym jakimkolwiek jest okropnie
nie zniknela ale jest w formie akceptowalnej
a rzepakowy szkodzi - na pewno na trzustke to sprawdzilam doswiadczalnie - no i jak uzywalam rzepakowego to wysypy łuszczycy byly wieksze i malo sympatyczne
ok wiem ze cos tam erukowy jest juz teoretycznie przez naukowcow wyeliminowane z oleju rzepakowego ale nic nie poradze ze nadal nie moge tego oleju uzywac
za to siemie lniane jadlam i ładnie dziala - rozumiem ze olej lniany tez powinien i pewnie sprobuje
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Ostatnio zmieniony przez tygryska Pią Sty 29, 2010 3:12 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 67 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 3:59 pm
Kocie ta wredna Doska do mnie to napisala.przeczytałam,troszki przeanalizowałam i doszłam do wniosku ze zostaje przy swoim.Dieta tej pani pewnie i dobra,pasta pewnie rewelacyjnie działa ale ja większosc życia mam za soba a to co mi zostało chce przeżyc w radosci,bez diet,katowania itpTrzymam za was kciuki-palenie rzuciłam,juz wiekszego wyrzeczenia nie mogłam uczynic i na tyle styknie!
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 5:15 pm
Widzisz już papieroski ci chcieli w domu ograniczać, a tera ci tu diety wprowadzają - nie daj się, bo ja jakbym zszedł na taką dietę to szczypiorek by ze mnie został a niezbyt dużo u mnie w nadmiarze jest tkanki tłuszczowej
Krycha ja wredna no wiesz dziewczynki spokojnie ja tak do końca też się tej diecie niepodporządkowałam, co wy ,ja miała bym zrezygnować z tylu dobrych rzeczy co to to nie poprostu se tylko te paste jem i już co do palenia toja od miesiąca jaram e- papieroska i jest dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum