PRZYG:białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i żółtka,a następnie mąke z proszkiem i lekko mieszamy pieczemy 30-40min. w 160-180c.Budynie rozrabiamy w 1,5szkl. pysia i gotujemy z pozostałym tak jak normalny budyń,gorący rozsmarowujemy na cieście,układamy delicje,przykrywamy bitą śmietaną zmiksowaną z jedną teżejącą galaretką rozpuszczoną w szklance wody na koniec 2 pozostałe galaretki na wierzch
(przepis na blaszke)
jak będziesz robiła to uwarzaj bo się wszyscy zleca bo ten pysio ugotowany nieziemsko pachnie
Ostatnio zmieniony przez dosia20011 Pon Lut 01, 2010 8:59 am, w całości zmieniany 2 razy
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
gosc [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 8:23 pm
Dosiu no ja w ty klocki też troszku się bawię,w sensie wypiekam no ale ten Twój przepis to jednak wyższa szkoła jazdy jest Ty nie masz czegoś prostszego...przynajmniej na początek.Oczyma wyobraźni to ja widzę Szater czytającą ten przepis hiihii.
Kasieńko też od razu pomyślałam o Twojej rybce....smaczniutka jest,na stałe weszła do domowego menu
Wiek: 67 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 9:01 pm
Doska żółta kartka,złosliwa jestes jak nie wiem co.W tym przepisie tak nagmatwane że klękajcie narody
Heniutek Ty ten przepis wykuj na pamięc-w sierpniu jesc będę
gosc [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 9:11 pm
Na dziś to w sierpniu to Ty ten przepis szamać będziesz .Chociaż jak wiesz ja wyzwania to lubię bardzo a do sierpnia daleko jest.Może do tego czasu się naumiem...no nie wiem :Ale jak mi jakiś składnik padnie to normalnie złamka
Dosieńko jakby co to na blaszkę ten przepis czy na tortownicę
Wiek: 67 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 9:39 pm
jas_17 napisał/a:
Na dziś to w sierpniu to Ty ten przepis szamać będziesz .Chociaż jak wiesz ja wyzwania to lubię bardzo a do sierpnia daleko jest.Może do tego czasu się naumiem...no nie wiem :Ale jak mi jakiś składnik padnie to normalnie złamka
Dosieńko jakby co to na blaszkę ten przepis czy na tortownicę
SKŁ:1szkl.mąki*1szkl.cukru*1szkl.maku*kostka margaryny*2 jabłka*łyżeczka pr. do pieczenia*4 jaja
PRZYG:mąkę,cukier,mak wsypujemy do miski i mieszamy.Jabłka obieramy i ścieramy na grubej tarce i dodajemy do suchych składników.Margaryne roztapiamy studzimy i wlewamy do suchych składników.Jaja ubijamy osobno i też dodajemy do suchych składników,dodajemy pr.do pieczenia i ostrożnie ale dokładnie mieszamy, ciasto wlewamy do keksówki wyłożonej papierem pieczemy około50min. w tem 160c
Heniutek to na blaszke przepis na blaszke
Kryśta! złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy hi hi
Dosiu kochana,
ten pieerwszy przepis brzmi bardzo smacznie ale jakis cieżki dla mnie, ja mam dwie lewe do gotowania i musze miec to wyłozone jak małemu dziecku.
Ale jak zaskocze to juz robie sie ekspertem.
Ten drugi łatwiejszy wiec go wyprubuję,
jak nie spale kuchni to napisze jak wyszło
pozdrawiam
Wiek: 67 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 8:09 am
kaśka69 napisał/a:
Dosiu kochana,
ten pieerwszy przepis brzmi bardzo smacznie ale jakis cieżki dla mnie, ja mam dwie lewe do gotowania i musze miec to wyłozone jak małemu dziecku.
Ale jak zaskocze to juz robie sie ekspertem.
Ten drugi łatwiejszy wiec go wyprubuję,
jak nie spale kuchni to napisze jak wyszło
pozdrawiam
Mądre słowa Kasiu a nie cos o spódnicach i jej rąbkach.!
Prosiłam prosto:ja gotuje i pieke bo musze a nie lubie!
Darus ma takie proste przepisy......
Kasiu może to ci uprości sprawe http://smaker.pl/przepisy...pis/shrek,18316
wcale nie jest trudne a jak podaje trudne to niebede pisała i zdradzała moje tajemnice no podaje ostatni :ZUPA PIZZA
PRZYG:mięso podsmażamy na oleju,dodajemy pokrojone pieczarki i cebule,mieszamy i smażymy kilka minut,wszystko podsmażone przekładamy do garnka zalewamy wodą,dodajemy kostki rosołowe i przyprawe pizza,gotujemy około 30min.Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki i na koniec drobno pokrojony serek topiony,gdy serki się rozpuszczą zupa jest gotowa
a tak wogule to podawajcie swoje przepisy za tydzień robie inieniny i podeślijcie coś ciekawego
Ten przepis jest lekko niesprecyzowany chodziło mi o zdjęcie ciasta a ta osoba wyszła chyba z założenia że każdy wie jak to się robi
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 10:18 am
Dosieńko w żadnym wypadku nie wolno strzelać CI tu focha Tutaj to one są zakazane Ten przepisik to ja wykonam na bank,łaśnie moje młode zjeżdża do domciu na popas,to jest okazja bo tak suma suma rum to.... można no można
Pumo Ty profanie Widzisz Dosieńko z kim tu trzeba pracować. Dobra idę klepać gołąbki,które będę zjadać z ziemniorami Słyszysz Szater...z ziemniorami Miłego dnia wszystkim
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum