Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebuje szybko wyzdrowieć;p
Autor Wiadomość
myszeczka0love 
myszeczka0love

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 4:52 pm   Potrzebuje szybko wyzdrowieć;p

Kto zna jakies dobre sposoby(skuteczne) na wyleczenie przeziebienia mam na mysli oczywiscie sposoby domowe...nie moge brac zadnych lekow bo jestem w ciazy a strasznie meczy mnie kaszel i katar...a no i czesto mam rano skurcze lewej lydki i tez nie wiem co z tym zrobic...podobno to od braku magnezu...czekam na jakies propozycje:)

EWaa

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 6:36 pm   

Te skurcze to tak jak mówisz od braku magnezu, a co do przeziebienia to mleko z miodem , herbata z cytryna i sokiem malinowym , na gardlo syrop z cebuli i lezenie w cieplym łóżeczku.
Nic innego mi nie przychodzi z domowych sposobów . Jedz owoce z zawartościa wit C : kiwi, pomarańcze itp.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 8:31 pm   

Magnez tak ale koniecznie z potasem.Stosuję Aspargin od dłuższego czasu,pomaga i jest tani.

myszeczka0love 
myszeczka0love

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 8:54 pm   

a takie tabletki nie zaszkodza dziecku??bo jesli chodzi o owoce to jem ich bardzo duzo i nie pomaga...

daro 

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 9:25 pm   

EWaa napisał/a:
Te skurcze to tak jak mówisz od braku magnezu, a co do przeziebienia to mleko z miodem , herbata z cytryna i sokiem malinowym , na gardlo syrop z cebuli i lezenie w cieplym łóżeczku.
Nic innego mi nie przychodzi z domowych sposobów . Jedz owoce z zawartościa wit C : kiwi, pomarańcze itp.

Zgadzam się z Ewą, mleko z miodem, moja żona w pierwszych miesiącach ciąży była przeziębiona, więc, żeby nie brać leków leczyła się mlekiem z miodem :) i cytrynka, z syropem też się zgodzę :)

daro 

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 9:27 pm   

P.S. Zawsze mozesz zapytać ginekologa co możesz brać jeśli ci to przeziębienie nie przejdzie, poza tym jak moją żonę bolało gardło w ciąży to psikała to tantum verde. Poza tym kup sobie folik, jeśli to początek ciąży, albo witaminy dla kobiet w ciąży - bo będziesz je musiała brać przez całą ciążę
Ostatnio zmieniony przez daro Czw Lut 04, 2010 9:28 pm, w całości zmieniany 1 raz  

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 9:28 pm   

W stanie w jakim się znajdujesz :mrgreen: nigdy za wiele ostrożności-zrób najprostszą morfologię z zaznaczeniem sprawdzenia poziomu elektrolitów i wszystko będzie jasne.Przeziebienie może być oznaką osłabienia ogólnego Twojego organizmu.Pozdrawiam i gratuluję :grin:

kaśka69 

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:07 pm   

na kaszel najlepsza jest herbata z majeranku: łyżkę majeranku zalac wrzacą wodą, przykryc taerzykiem i po 10 minutach odcedzic , mozna ciut posłodzic , pic trzy razy dziennie - sprawdziłam po 2 dniach prawie nie ma juz kaszlu,

na katar: inchalcje z majeranku, zalac 3 łyzki majeranku wrzatkiem( do miseczki) i wdychac parę , najlepiej małozey recznik na głowę - zrobic taki parawan zeby para nie uciekała na boki, stosowac yez tak 2-3 razy dziennie

myszeczka0love 
myszeczka0love

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:14 pm   

No ja juz jestem w koncowce szostego mc i lekarz powiedzial ze moge brac leki dla dzieci do 7roku zycia ale wole nie ryzykowac:)a leki dla kobiet w ciazu juz mam...jod i jakies tak na krew i moczowe sprawy...a co do tego skurczu lydek musze sie zapytac...bo nie chce tez brac za duzo tych "lekow i witamin"wole naturalne i domowe sposoby:)ale dziekuje za propozycje:)mleko z miodem juz probowalam no i codziennie pije herbatke z cytryna i miodem...a jesli chodzi o ta herbatke i inhalacje z majerankiem to musze sprobowac brzmi ze tak powiem leczniczo hehe:)

daro 

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:28 pm   

Co do tych witamin dla kobiet w ciąży to teraz każdy ginekolog każe je brać, bo pod koniec ciąży bardzo dużo żelaza ubywa kobiecie, nawet po porodzie się je bierze.
Ja myślałem, że to jakieś początki ciąży, bo wcześniej nic o tym nie pisałaś, no ale w każdym bądź razie moje gratulacje :) no i szczęśliwego rozwiązania :)

myszeczka0love 
myszeczka0love

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:47 pm   

nie no oczywiscie biore codziennie:) juz poczatek maja rozwiazanie:)dziekuje:)

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Pią Lut 05, 2010 8:39 am   

majeranek to bardzo dobra rada stosowałam i pomaga ale ci dobrze jak jest was we dwa bo łuszczyca ci zejdzie na jakiś czas ja tak przynajmniej miałam :wink:

szater 

Wysłany: Pią Lut 05, 2010 11:57 am   

Na przeziębienie bardzo dobry jest też imbir.Można kupic teraz w sklepach,taki w korzeniu.Kawałak dodany do zwykłej herbaty działa rozgrzewająco i bakteriobójczo

Paweł 

Wysłany: Pią Lut 05, 2010 1:04 pm   

Ja to zawsze biorę wapno i wypocić się w łóżku parę razy. Z rana człowiek jak nowonarodzony.

myszeczka0love 
myszeczka0love

Wysłany: Pią Lut 05, 2010 1:51 pm   

no jak narazie nie mam z nia wiekszego problemu...imbir w korzeniu zazwyczaj dodaje sobie do jakis potraw ale bralam ostatnio taki w proszku na lyzeczke i popijalam woda...ochydne ale lepsze dzialanie rozgrzewajace niz setka hehe:)

Odpowiedz do tematu