Wysłany: Czw Lut 04, 2010 11:08 pm Maść naturalna
Od razu mówie że jej nie stosowałem(nie pisać zę szukam testera)
Parę lat temu jak chodziłem na lampy ,pani pięlęgniarka od tych lamp dała mi skład na tą maść i inne naturalne metody.Składniki są naturalne nie zaszkodzą może komuś pomogą
Jak było na forum to przepraszam
PODAJE SKŁAD:Czysty wosk pszczeli i żywicę ze świerka lub sosny każdego po 30 g.
stopić.Po stopieniu dolać 30 g. świeżego masła.Wymieszać i maścią tak uzyskaną smarować miejsca zaatakowane.Lekko obwinać bandażem.
Rano zmyc spiritusem salicynowym,rozcieńczonym pół na pół z przegotowaną wodą
Stosowac przez kilka dni
jak ktoś chce to mogę napisać o smarowaniu łojem swińskim z dodatkami
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 11:55 am Re: Maść naturalna
Marek każda metoda jest dobra.Twój przepis jest mi znany ,jednak łączono te składniki chyba ze smalcem.Widzisz ile nas tyle przepisów.Jeżeli masz jakies inne propozycje to pisz bracie,może komus akurat podpasuje cos co ty zaproponujesz.Witam na forum.Powodzenia.Krysia
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 3:45 pm
smalcu nie ma w składzie tej maści,przynajmiej nic nie pisze
Ze smalcem to mam taki skład:Skóra musi byc dwa razy dziennie smarowana tłuszczem z łoju świńskiego.W przypadku skorupiastej łuszczycy obejmujacego całe ciało, nalezy wycisnąć sok w sokowirówce ze swieżo zebranego i dobrze umytego ziela glistnik i sporządzić maść o składzie>50g łoju swińskiego na 5g soku.
Otrzymaną maść nalezy przechowywać w lodówce.
Do przygotowania maści mozna również użyc swieżo wyciśnięty sok ze slazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum