Wysłany: Nie Lut 28, 2010 10:42 am
Kończe smarowanie cygnoliną od 1%do3% pieknie ładnie wypaliło i znikło,ALE chyba minimalne zmiany na łokciach i kolanach zastaną ,zresztą nie jestem pewien ,może zejdzie .Pytanie czym to wykończyć ,nie chce sterydów ani maśći bródzących.
Ja taki skład znalazłem
Hydrocortisoni 1,0
Prodermini 5,0
Ol.Parafini 10,0
Vaselini.albi. ad.100,0
DZIĘKI WSZYSTKIM POZD
gosc [Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 12:23 pm
to dobry skład, ale możesz mieć problem z nim, ponieważ niestety proderminy od kilku lat już w Polsce nie ma
Jakby co to chętnie pomogę. Pozdrawiam serdecznie
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 9:27 pm
Szukam po necie jakiegoś maścidła na innym forum jest taki skład ,
Ac. salicylici 5,0
ichtyoli 3,0
vaselini albi ad. 100,0
Wiesz co to jest ten ichtyoli ,coś wyczytałem żo to na łzs,stosował ktoś na łuszczyce,ten skład.
POZD WSZYSTKICH SZUKAJĄCYCH SPOSOBU
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 10:30 pm
Jest to ichtiol, zawiera on m.in. związki siarki dzialajace bakteriostatycznie i przeciwzapalnie, stosowany głownie w dermatologii do leczenia stanów zapalnych stawów. Zapachem przypomina asfalt ( podobnie jak cocois, delatar ).
A może powiedz jakiej konkretnie maści szukasz, moze będę mogła Ci pomóc...
Pozdrawiam serdecznie
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 11:32 pm
Sam nie wiem czego szukam.Coś po cygnolinie , maść nie sterydową,
Małe zmiany mogą zostać ,chcę odczekać troche i na solarium.
Co sądzisz o tym ostatnim składzie.
Dzieki że odpisujesz pozdrawiam
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 11:09 am
spróbuj, przecież to nie zaszkodzi, a maści robione jesli masz na nie receptę nie są drogie, wiec to też plus. Odpisuję, bo wiem co znaczy łuszczyca i wiem jak wyglada walka z nią. A jesli mogę pomóc to dlaczego nie...Pozdrawiam serdecznie..
Ichtiol jest może podobny w zapachu do Cocois i Delataru, ale substancja aktywna jest inna. Aktualnie testuje już prawie miesiąc sam ichtiol - bez rewelacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum